واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۶ اسفند ۱۳۹۳ (۱۴:۳۹ب.ظ)
رييس دبيرخانه ستاد کشوري کنترل و مبارزه با دخانيات: 40 سال آينده جز 3 کشور اول مصرف دخانيات در جهان خواهيم شد دکتر صادق نيت گفت: با رشد فزاينده نوجوانان در استعمال دخانيات، 40 سال آينده جزء 3 کشور اول مصرف دخانيات در جهان خواهيم شد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر خسرو صادق نيت در برنامه مناظره که با موضوع بررسي ماليات بر سيگار برگزار شد، با اشاره به اينکه متاسفانه کشور ما در ميزان استعمال دخانيات وضعيت مطلوبي ندارد، گفت: عليرغم تعهدي که به سازمان بهداشت جهاني مبني بر کاهش 30 درصدي در مصرف را داريم، متاسفانه ميزان استعمال دخانيات سير صعودي داشتهايم و نتوانستيم اقدامات جدي انجام دهيم.
دکتر صادق نيت با بيان اينکه در 40 سال آينده جز 3 کشور اول مصرف دخانيات در جهان خواهيم شد، اظهارداشت: درصد رشد در نوجوانان و دختران ما رشد فزاينده اي را نشان ميدهد و مشکل بعدي در خصوص مرگ افرادي است که در معرض دود سيگار هستند.
وي ادامه داد: 30 درصد بچههاي زير 5 سال با دود سيگار مواجه هستند و احتمال اينکه در بزرگسالي مصرف کننده دخانيات شوند بالا است. هم اکنون 1.4 ميليارد سيگاري در دنيا وجود دارند که سالانه 6 ميليون نفر از اين افراد مستقيماً بر اثر استنشاق دود سيگار ميميرند و 600 هزار نفر نيز به دليل مواجهه با دود دست دوم سيگار جان خود را از دست ميدهند.
دکتر صادق نيت خاطرنشان کرد: در ارتباطي که با سازمان جهاني بهداشت برقرار کردهايم، 6 روش پيشنهادي در کنترل مصرف دخانيات مطرح شده است که ضعيفترين اقدام در اين 6 گام، در حوزه وضع ماليات بر دخانيات بوده است بطوريکه در بين 20 کشور مديترانه شرقي، رتبه 19 داريم يعني يک قدم جلوتر از کشور سومالي!
دکتر صادق نيت با اشاره به وجود پيچيدگيهاي مالياتي در حوزه دخانيات، گفت: صنايع دخاني توليد داخل در کشور حدود 3 تا 7 برابر قيمت توليد شده به فروش ميرسد در حاليکه مالياتي که از آنها اخذ ميشود بر مبناي قيمت توليد شده است نه قيمتي که چندين برابر بيشتر به فروش ميرسد!
رييس دبيرخانه ستاد کشوري کنترل و مبارزه با دخانيات با تاکيد بر ارتباط مستقيم مصرف سيگار و ماليات، گفت: براي ساماندهي مصرف دخانيات بطور همزمان 6 گام را بايد جلو برويم که آخرين راه آن ماليات است که يکي از عوامل مؤثر بر کاهش مصرف سيگار ميباشد که بر اين اساس پيشنهادي از سوي وزارت بهداشت مبني بر افزايش ماليات بر سيگار مطرح شد که با مخالفت کميسيون تلفيق روبرو شد.
وي در ادامه با اشاره به اينکه، مطالعات در 76 کشور موفق در کنترل دخانيات نشان ميدهد توانستهاند برنامه دريافت ماليات را با رويکرد کاهش مصرف دخانيات عملياتي کنند، افزود: وزارت بهداشت بر اين نکته تاکيد داشت که افزايش ماليات بر سيگار موجب کاهش مصرف آن خواهد شد و تاکيد داشت که اين پول به حساب خزانه واريز شود تا وزارت بهداشت از اتهامي که ممکن است در اين رابطه از سوي برخي از افراد مبني بر اين که وزارت بهداشت در صدد افزايش اعتبارات خود است، مبرا باشد که بعد از پيشنهادات مختلف در نهايت پيشنهاد افزايش 10 ريالي قيمت سيگار در صحن علني مجلس رأي نياورد.
وي با اشاره به اينکه سالانه 65 هزار مرگ در کشور به مصرف مواد دخاني بازميگردد، ادامه داد: با فرض مصرف سالانه 50 ميليارد نخ سيگار درکشور، سالانه 100 هزار ميليارد تومان در کشور دود ميشود که اين رقم دو برابر هزينه کاهش عوارض مصرف سيگار در کشور است.
رييس دبيرخانه ستاد کشوري کنترل و مبارزه با دخانيات در پايان خاطرنشان کرد: در اين زمينه بايد از تجارب کشورهايي که وضعيت مشابه ما داشتهاند اما با بکارگيري از راهبردهاي مؤثر به وضعيت مطلوبي رسيدهاند، استفاده کنيم چرا که برخي کشورها با وضع مالياتهاي 70 درصدي موفق شدهاند مصرف دخانيات را کاهش دهند اما متاسفانه اين رقم در کشور ما، 11 درصد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]