واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
فاجعه «مخدرهای شنیداری»
اعتیادی که بیشتر در کمین جوانان است
این روزها سخن از نوعی اعتیاد تازه به گوش می رسد که روانشناسان از آن با نام اعتیاد شنیداری یاد می کنند اعتیادی که در میان جوانان وابسته به اینترنت شایع است.
به گزارش سرویس فرهنگی جام نیوز، ساعت یازده و نیم شب است. بسیار خسته است، طوری كه چشمانش باز نمی شود. از همان اول صبح فردا كلی كار دارد، اما مگر می تواند بدون چك كردن ایمیل هایش بخوابد؟ پای رایانه اش می نشیند و به اینترنت وصل می شود. با خود می گوید فقط نیم ساعت، بعد می خوابم. چند ایمیل چك می كند و چند تا هم جواب می دهد.
دو سه نفر از دوستانش آن لاین هستند. شروع به صحبت با آنها می كند. همزمان مشغول خواندن خبرهای روز در سایت های گوناگون است. ناگهان به طور تصادفی چشمش به گوشه پایین سمت چپ مانیتور می افتد و ساعت سیستم را می بیند. ساعت دو و نیم بامداد است و او هنوز بیدار است. متوجه شدید اوضاع از چه قرار است. فاجعه جدیدی در راه است و این روزها هشدار برخی روانشناسان نسبت به پیامد حضور بیش از حد در فضای مجازی و اینترنت بیشتر به گوش می رسد. مراقب افتادن جوان ها به دام اعتیاد اینترنتی باشید! اعتیاد به اینترنت در دنیا از سال ۱۹۹۵ مطرح شد و در سال ۱۹۹۶ توسعه یافت و از آن پس مراكز درمانی از این مساله به عنوان یك اختلال روانی یاد می كنند. روانشناسان می گویند: اعتیاد به اینترنت یك اختلال جدی در عملكرد افراد محسوب می شود كه می تواند تاثیرات مخربی در روابط اجتماعی آنها بگذارد. در این میان جوانان آسیب پذیر از سایر اقشار هستند. بنابراین که اعتیاد به اینترنت در میان جوانان در حال گسترش است، والدین باید بیشتر به کنترل آنها بپردازند.
اما اعتیاد به اینترنت هم انواع مختلفی دارد که یکی از آنها مخدرهای شنیداری فایلهای صوتی هستند این فایل ها با ارسال فرکانسهایی به گوش و در نهایت مغز منجر به ترشح آنزیمها و هورمونهایی میشوند که در صورت تکرار منجر به اعتیاد شده و علائمی شبیه به مخدرهای صنعتی و سنتی از خود بهجا میگذارند. در این فرآیند مغز تحت تأثیر قرار گرفته و شنونده دچار نوعی سرخوشی، توهم، تشنج و حالات غیرطبیعی می گردد.
برای آنکه جوان را از این محیط دور کنیم و در تحت کنترل گرفتن اوضاع بهتر است محیطهای مجازی مانند وایبر از حالت خصوصی خارجشده و این فضاها تا حدودی از جانب والدین محدود و کنترل شود. این در حالی است که کنترل فرزند رنج سنی خاصی ندارد و در واقع والدین باید در تمام سنین روابط مجازی و حقیقی فرزند خود را به شکل نامحسوس کنترل کنند.
علاوه بر موارد عنوانشده، تخلیه هیجان افراد از طریق راههای مجاز زمینهساز اصلی در نرفتن به سمت مخدر محسوب میشود. در این خصوص میتوان ورزش، پیادهروی، گردش، خرید و پر کردن اوقات فراغت با شرکت در مجامع عمومی و کلاسهای آموزشی را نام برد.
متأسفانه از روزی که بازی و تفریحات سنتی جای خود را با لبتاپ و تبلت عوض کردند پدیدههای روانی جدید پا به جامعه معاصر و مدرن امروزی گذاشتند که مقابله با آنها توجه و اهتمام بیشتر والدین و افزایش روزافزون سطح آگاهی آنها را میطلبد. 115
۱۶/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۱:۲۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]