تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804262785




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بعد عيني امنيت اجتماعي، كاهش جرم و جنايت در جامعه است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: بعد عيني امنيت اجتماعي، كاهش جرم و جنايت در جامعه است
نویسنده : جلال مهرگان 
* امنيت اجتماعي به شرايطي گفته مي‌شود كه حرفه و مشاغل مختلف، استقلال و آزادي عمل خود را حفظ كنند و با اختيار در عرصه‌‌هاي مختلف توليد، قادر به دفاع از اعضا در مقابل تهديدها و آسيب‌ها باشند. امنيت اجتماعي با ايجاد و حفظ شرايطي، زمينه‌‌هاي لازم را براي فعاليت‌ نهادهاي اجتماعي فراهم مي‌كند. تا باعث پيوستگي جامعه شود ويژگي‌‌هاي نهادهاي اجتماعي، همكاري و اعتماد است. ابزارهاي اطلاع‌رساني و آموزشي در آن مفيد است و زور و قدرت در آن مؤثر نمي‌باشد.

* بعد عيني امنيت اجتماعي، كاهش جرم و جنايت در جامعه است. اقدامات پليس در پيشگيري و كنترل جرائم بسيار مفيد مي‌باشد.

* بعد عيني امنيت اجتماعي عارتند از: كاهش جرم و جنايت، كنترل مجرمين سابقه‌دار، رعايت هنجارها و حقوق شهروندي، حضور به موقع پليس، فقدان موادمخدر و نبودن معتادان پرخطر.

* بعد ذهني امنيت اجتماعي با داشتن يا نداشتن احساس امنيت در مردم سروكار دارد. ويژگي‌‌هاي بعد ذهني امنيت بد امنيت اجتماعي است و مرتبط با رضايت يا عدم رضايت مردم از پليس است. توانمندي پليس در ايجاد امنيت نيز ارتباط مستقيم با احساس امنيت يا عدم اين احساس دارد. بعد ذهني امنيت اجتماعي عبارتند از: عدم نگراني از حمل پول و اشياي قيمتي، عدم نگراني از مزاحمت اوباش، عدم نگراني در تردد كودكان و خانم‌ها، عدم نگراني از تنها ماندن در خانه، عدم نگراني از همكاري با پليس، عدم نگراني از پارك خودروها در خيابان، عدم نگراني در سرقت اطلاعات و عدم نگراني از انتشار اخبار رسانه‌ است.

* بعد فرهنگي امنيت اجتماعي مربوط به وجود ارزش‌ها، باورها و اعتقادات ديني مردم مي‌شود و در حال حاضر مهم‌ترين مشكل امنيت اجتماعي به حساب مي‌آيد. بعد فرهنگي امنيت اجتماعي شامل موارد زير مي‌شود: رعايت حجاب، حفاظت از ارزش‌‌هاي ديني و فرهنگي، جلوگيري از انتشار اطلاعات خصوصي، جلوگيري از هتك حرمت، نبود محصولات ضد فرهنگي، گسترش ارزش‌‌هاي ديني، فرهنگ‌سازي از طريق رسانه‌ها، اطلاع‌رساني و آموزش به شهروندان.

* به عقيده برخي از جامعه‌شناسان، امنيت اجتماعي امنيت كه جامعه‌اي بتواند حافظ الگوهاي سنتي، زبان و فرهنگ، مذهب، هويت و عرف ملي باشد و حفاظت از اين عناصر شرط تحقق امنيت براي بقاي جامعه است.

* نيروي انتظامي از ديدگاه اخلاقي به امنيت اجتماعي مي‌پردازد. يعني مواردي مانند شيوع فساد و فحشاء، بد حجابي، قاچاق موادمخدر و مشروبات الكلي، كاروان‌‌هاي عروس نامتعارف، پارتي‌‌هاي شبانه، روابط نامشروع و غيره.

* حضور عيني و علني پليس در مناطق جرم‌خيز تأثير بسياري در پيشگيري از وقوع جرم و ناهنجاري‌‌هاي اجتماعي دارد.

* در رويكرد جامعه محوري پليس، جامعه به عنوان مرجع امنيت است و امنيت در آن پديده‌اي اجتماعي محسوب مي‌شود، نه پروژه‌اي رسمي با ساختار دولتي.

* جامعه محوري به عنوان يك روش تأمين امنيت داراي ويژگي‌هايي است كه برخي از آن عبارتند از: 1- امنيت يك پديده اجتماعي است. 2- امنيت رابطه مستقيمي با شرايط امنيتي دارد. 3- امنيت با همكاري مردم و نهادها قابل تأمين است. 4- امنيت صرفاً وابسته به شرايط سخت‌افزاري نيست و رضايت از اقدامات پليس، تبديل قوانين و مقررات به باورهاي مورد پذيرش مردم و جلب اعتماد آنها رمز اصلي مؤثر بودن اقدامات قانوني است.

* مهم‌ترين ويژگي پيشگيري از وقوع جرم، حضور پليس در مناطق جرم‌خيز است كه در اين رابطه موارد زير پيشنهاد مي‌شود: 1- مجرمان سابقه‌دار شناسايي و با هماهنگي مراجع قضايي، داراي شناسنامه شده و تحت نظارت مراكز انتظامي قرار گيرند. 2- پليس‌‌هاي غيررسمي مانند پليس محله، مدرسه، شركت‌‌هاي حفاظتي، پاركبان‌ها، افتخاري و غيره توسط پليس سازماندهي شوند. 3- مناطق جرم‌خيز شناسايي شوند و پليس با استقرار پاسگاه در اين مناطق حضور داشته باشد و به صورت سيار نظارت نمايد. 4- جرائم در مناطق جرم‌خيز مورد توجه بيشتر پليس قرار گيرد.

* مهم‌ترين ويژگي در دادن خدمات اجتماعي، ارائه خدمات راهنمايي و رانندگي در برقراري امنيت ترافيكي است كه در اين مورد پيشنهادات زير ارائه مي‌شود: 1- توسعه گشت‌‌هاي نامحسوس پليس بزرگراه‌ها. 2- حضور به موقع در صحنه تصادف. 3- تجهيز خيابان‌ها به سيستم‌‌هاي فني كنترل ترافيك و اعمال مقررات. 4- همكاري با پليس در ايجاد انضباط ترافيكي. 5- آموزش رانندگان متخلف و وادار كردن آنان به رعايت مقررات.

* مهم‌ترين ويژگي انضباط اجتماعي‌، در دسترس بودن و حضور به موقع پليس در صحنه است كه در رابطه با آن موارد زير پيشنهاد مي‌شود: 1- استفاده از بالگرد. 2- استفاده از موتورسيكلت به شكل تيم‌‌هاي عملياتي. 3- ايجاد و سازماندهي پليس چابك براي حضور به موقع. 4- وجود سيستم ارتباطي راحت بين مردم و پليس.

مهم‌ترين ويژگي در همكاري با نهادها، سازمان‌ها و مردم در تأمين امنيت اجتماعي، همكاري با نيروهاي مقاومت بسيج است كه در رابطه با آن موارد زير پيشنهاد مي‌شود: 1- همكاري بسيج با ناجا. 2- توسعه فريضه امر به معروف و نهي از منكر با هماهنگي بسيج و مساجد. 3- گسترش كار فرهنگي بسيج در تسهيل مأموريت‌‌هاي ناجا. 4- بهره‌گيري از اطلاعات موجود بسيج توسط ناجا و نظارت بر محله‌‌هاي جرم‌خيز. 5- گسترش فعاليت‌‌هاي فرهنگي در راستاي امنيت اجتماعي با همكاري بسيج، روحاني مساجد و مردم.

* مهم‌ترين ويژگي رعايت حقوق شهروندي آگاه كردن مردم نسبت به حقوق شهروندي است كه در اين رابطه پيشنهادات زير ارائه مي‌شود: 1- تهيه بروشورها براي آگاهي مردم از حقوق شهروندي. 2- نصب تابلوهاي حاوي حقوق شهروندي در كلانتري‌ها، بازداشتگاه‌ها، پاسگاه‌ها و زندان‌ها. 3- رسيدگي به شكايت‌هاي  مردم توسط مركز 197 ناجا در مورد نفض حقوق شهروندي و اطلاع‌رساني به مردم. 4- دادن آگاهي به مردم از حقوق شهروندي از طريق رسانه‌ها.

* مهم‌ترين ويژگي در رضايت‌مندي از عملكرد پليس، بالا بردن كيفيت خدمات رساني به مردم است كه در اين رابطه پيشنهادات زير ارائه مي‌شود: 1- توسعه پليس الكترونيك و شركت‌‌هاي حفاظتي و حمايت از آنها. 2- ارائه خدمات امنيتي، انتظامي، اجتماعي صادقانه و دلسوزانه. 3- سرعت عمل داشتن پليس در پاسخگويي به انتظارات مردم و رساندن خدمات به آنها. 4- توسعه خدمات انتظامي و امنيتي از طريق بخش خصوصي و با استفاده از امكانات دولت الكترونيك.




منبع : جوان آنلاين



تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


حوادث

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن