واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ثمين موسيقي در تالار وحدت گرامي داشته شد
خانواده و دوستداران ثمين باغچه بان ياد و خاطر اين آهنگساز فقيد را شب گذشته در تالار وحدت گرامي داشتند.
به گزارش خبرنگار مهر،در اين مراسم كه با حضور برخي از هنرمندان ازجمله مصطفي كمال پورتراب ،محمد سرير، داود گنجه اي ،حسن رياحي ، پري زنگنه ، حسين دهلوي ،نورالدين زرين كلك(انيماتور)، پرويز كلانتري (نقاش)...و دوستداران ثمين باغچه بان برگزار شد قطعاتي از آثار وي به اجرا درآمد.
نغمه هاي موسيقي ثمين پاك و زلال بود
در ابتداي مراسم رئيس هيئت مديره خانه موسيقي به روي صحنه آمد و ضمن خوش آمدگويي به خانواده ثمين باغچه بان در خصوص ويژگي آثار و شخصيت اين موسيقيدان ايراني گفت : ابعاد هنري ثمين را بسيار شنيده و يا خوانده ايد و بعضا با آثار ايشان از نزديك آشنا هستيد اما آن ثميني كه من مي شناسم ثمين شاعر، مترجم و موزيسين است كه به درستي واژه انسان و انسانيت را معنا كرده است و قدم شايسته اي را در راه اعتلاي هنر موسيقي برداشته است .
محمد سرير در ادامه افزود : نغمه هايي كه ثمين باغچه بان براي كودكان نوشته نغمه هايي پاك و زلال است كه از پاكي وجود اين هنرمند و زلالي انديشه او ناشي مي شود.
سرير در پايان به كناره گيري خود در مجمع عمومي 9 كانون تخصصي خانه موسيقي اشاره كرد و گفت : از همين جا از فرصت استفاده مي كنم و مي گويم كه از حضور در هيئت مديره خانه موسيقي در دوره بعد كناره مي گيرم و مي خواهم از اين پس به كارهاي خود برسم ؛ ضمن اينكه چه خوب است كه مراسم هايي از اين دست در زمان زنده بودن هنرمند برگزار شود ولي به هرحال ياد و خاطر ثمين باغچه بان راگرامي مي داريم.
پس از پايان صحبت هاي محمد سرير اركستر و گروه كر جوانان پارس به سرپرستي ناصر نظر و رهبري حسين پيشكار 4 قطعه كوتاه "عروسك جون"،"ترن قشنگ من"،"گنجشك برف و بارون " و " كرنگ" از ساخته هاي ثمين باغچه بان را اجرا كردند .
از قصه هاي كودكانه ثمين شگفت زده مي شدم
در ادامه اين مراسم پرويز كلانتري نقاش به تصويرگري بر داستان هاي كودكانه ثمين باغچه بان اشاره كرد و گفت : به سالهاي دور بر مي گردم و مي گويم كه آن ثميني كه من مي شناسم قصه نويسي است قصه مي نوشت و مي داد به من تا براي آنها نقاشي بكشم؛ حدود 37 سال پيش من قصه پنج گانه اي را به من داد تا بر روي آنها نقاشي كنم و وقتي كه اين قصه ها را خواندم بسيار حيرت كردم و از ذهن خلاق اين هنرمند در شگفت ماندم.
وي در ادامه به ويژگي قصه هاي باغچه بان اشاره كرد و گفت : مهمترين ويژگي آثار ثمين تخيل زلال كودكانه آميخته با طنزي است كه در وجود و روحيه او به چشم مي خورد در همان دوران داستان هايي در حوزه كودك و نوجوان از اوژن يونسكو منتشر مي شد كه آثار ثمين به لحاظ لحن بيان بسيار شبيه به يونسكو بود اما داستان هاي ثمين به لحاظ ايجاد تخيل براي من به عنوان تصويرگر سرتر از داستان هاي اوژن بود .
اين نقاش در خصوص كلام در آثار باغچه بان گفت : ثمين با معماري كلام خود ترانه را با ساختماني ميني ماليستي خلق كرده است به همين منظوراين هنرمند الگوي خوبي براي تمام كساني است كه براي كودكان داستان مي نويسند و در آثارش به تمثيل و كنايه بسيار بها مي دهد .
پس از پايان صحبت هاي پرويز كلانتري نماهنگي از زندگي و آثار اين هنرمند براي حاضرين در سالن پخش شد و در اين نمايش ويدئويي محمد سرير ، نصرت الله زابلي ، استاد مصطفي كمال پورتراب از آثار و زندگي ثمين باغچه بان گفتند.
پدرم آزاده زيست و بزرگ از دنيا رفت
كاوه پسر زنده ياد باغچه بان كه خود او نيز دانش آموخته موسيقي و مدرس رشته آهنگسازي در استابول است به روي صحنه آمد و ضمن به جا آوردن مراتب سپاس از حاضرين در سالن گفت : پدرم ثمين نمونه شجاعت، آزادگي ، فروتني ، مهرباني و صراحت بود كه در كنار مادرم كامل مي شدند و مانند دو بال يك فرشته ، فرزندان و همه شاگردان خود را درس زندگي و انسانيت مي دادند، ثمين هرگز براي اينكه موسيقي ساخته شود موسيقي نمي ساخت همانطور كه حرف براي اينكه حرفي زده باشد نمي زد.
فرزند اين آهنگساز درادامه به آثار پدر خود اشاره كرد و گفت : آثار او به لحاظ تكنيكي فرم مخصوص به خود داشت فرمي كه برگرفته از فرهنگ شرق بود و هارموني آن هم از همين فرهنگ مايه مي گرفت در آثار او روح حماسي جاري بود و به سادگي آفتاب عاشق يك كبوتر ، ستاره و يا دريا مي شد؛ آثار او مانند خود او رنگين و پاك بود و ما درتركيه امكان اجراي آثاراو را نداشتيم چراكه همه آثار او متعلق به ايران و فرهنگ اين سرزمين است .
وي در ادامه افزود : پدر من هميشه عاشق عيد نوروز و روزهاي باستاني مانند شب چهارشنبه سوري بود و هر سال به منظور گرامي داشت اين روز بزرگ براي ما آتشي روشن مي كرد و چهارشنبه سوري را با شكوه هرچه تمام تر برگزار مي كرد اما ما به دليل مشغله كاري كه داشتيم شبهاي چهارشنبه سوري را از ياد مي برديم اما با رفتن پدرم همه ما اين بار چهارشنبه سوري را براي هميشه به ياد سپرديم چراكه پدر درست در شب چهارشنبه سوري از دنيا رفت.
پس از پايان صحبت هاي كاوه باغچه بان قطعه "چهارشنبه سوري" براي حاضرين پخش شد كه با تشويق بي امان تماشاگران مواجه شد.
پايان بخش مراسم يادمان ثمين باغچه بان، اجراي قطعاتي "شليل" (خورشيد)و"آتيش بارونه" (ويرانه)به آهنگسازي اين هنرمند وقطعه ايرا"(هوا) اثر سباستين باخ بود كه توسط اركستر زهي پارسيان به رهبري نادر مرتضي پور اجرا شد .
يکشنبه 29 ارديبهشت 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 345]