واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۲۹ب.ظ)
افشاي مفاسد اقتصادي؛ مبارزه يا مسابقه تفاوت بين مبارزه و مسابقه، تفاوت بين نتيجه گيري و اصلاح اقتصاد و شعار دادن و جو را ملتهب کردن، است.
فساد اقتصادي چيزي نيست که نظام اقتصادي کشور ما يا هر نظام ديگري از آن خرسند شود در عين حال يقينا مردم نيز از هر فسادي ناخرسند و البته از بي توجهي به آن توسط سازمان ها و ارگان ها،گله مند خواهند بود.
بنابراين؛ در اين راستا مبارزه با فساد اقتصادي مسأله مهمي است که مورد انتظار همگان است. ليکن تفاوت بين مبارزه و مسابقه، تفاوت بين نتيجه گيري و اصلاح اقتصاد و شعار دادن و جو را ملتهب کردن، است.
خبر دستگيري يکي از مفسدان اقتصادي به وسيله سپاه پاسداران در عين حال که همگان را از ورود اين ارگان حافظ دست آوردهاي انقلاب اسلامي در حوزه مبارزه با مفاسد اقتصادي خرسند کرده است، بدون ترديد نکاتي را به ذهن خوانندگان خبر و افکار عمومي به شرح زير منتقل مي کند:
1ـ مي دانيم که دولت ها همواره بر طبل مبارزه با فساد اقتصادي کوبيده اند و دولت آقاي روحاني رئيس جمهور تدبير و اميد زنگ فساد اقتصادي بابک زنجاني را به صدا درآورد و پس از آن اعداد و ارقامي بيش از سه هزار ميليارد تومان، به تدريج از سوي مسوولين دولتي مطرح شد.
2ـ گاهي افراد و بانک هايي دررابطه با اين فساد ها با شيب فزاينده اي معرفي شدند. وزير اقصاد رقم بالايي را از مفاسد اقتصادي اعلام مي کند، رئيس قوه قضاييه نيز در اين فرآيند با اعلام عدد و رقمي هنگفت سر نخ هايي را نشان مي دهد و اينک نيز سپاه پاسداران؛ و يقينا بايد منتظر بود صاحبان نفوذ و قدرت ديگري مانند مجلس و يا احتمالا سازمان هاي قدرتمند ديگري در ساختار سياسي، هر کدام در اين موضوع اعلام حضور کنند. از يک ديد مي توان آن را مسابقه فرض کرد در عين حال از بعد ديگري مي توان خرسند بود که همه سازمان ها وارد مقوله مبارزه با مفاسد اقتصادي شوند.
3ـ همه اين فساد ها حکايت از نوعي سوء استفاده شخصي از فرصت ها، امکانات، رانت ها و روابط خاص دارد. گاهي بدون پشتوانه و تضميني وام هاي کلاني گرفته شده است، گاهي ارز براي واردات کالاهاي اساسي دريافت شده، اما؛ تبديل به ريال شده و در کارهاي ديگري سرمايه گذاري شده است، گاهي مجوزي براي کاري دريافت شده، اما؛ کار ديگري انجام گرفته است و بالاخره اينکه با رشوه و امثالهم مسووليني آلوده شده اند. همه اين موارد يک کفه ترازو هستند، اما؛ اين ترازو کفه ديگري که انصافا مهمتر هست، نيز دارد که ما و افکار عمومي از آن بي اطلاعيم و آن کفه اين است که:
چه کساني مجوز مي دهند؟ چه کساني و چه سازمان هايي ضمانت نمي گيرند؟ چه سازمان هايي فرآيندهاي اين فساد را فراهم مي کنند؟ چه کساني اين فرايندها را مي بينند و اجازه رشد مي دهند و پس از رشد و انتفاع عده اي جلوي آن را مي گيرند؟ آيا سازمان هاي و ارگان هاي ناظر در مدت شکل گيري و رشد از مسائل بي اطلاع بوده اند؟! که اگر بوده اند واويلا و اگر اطلاع داشته اند و اقدام نکرده اند صد واويلا.
واقعا مي شود تصور کرد در يک نظام اقتصادي سالم اين همه فساد اقتصادي رخ دهد؟
آيا ميزان فسادي که اتفاق افتاده با ميزان ناسلامتي نظام اقتصادي بي رابطه است؟
همکاران رسانه اي من بد نيست رصد نمايند که کجاي نظام اقتصادي شکسته يا ناسالم است که چنين حوادثي اتفاق مي افتد در عين حال مردم، افکار عمومي و همکاران من بسيار بسيار مراقب باشند که صف کشي هاي سياسي و احيانا جابه جايي هاي قدرت بين مسوولين، علت و موجب اعلام اين اعداد و ارقام وحتي با فرض واقعي نباشد که در اين صورت به خداوند بايد پناه برد. انشاء الله.
- دکترمحمودرضا اميني
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]