واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس : مدیران مدارس کلیدی ترین نقش را در اجرای سند تحول بنیادین دارند خبرگزاری پانا: معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس گفت: اعتقاد بر این است که تحول باید در مدرسه اتفاق بیفتد و مدیران مدارس مهمترین و کلیدی ترین نقش را در اجرای سند تحول بنیادین بر عهده دارند.
۱۳۹۳ پنج شنبه ۱۴ اسفند ساعت 16:44
به گزارش خبرگزاری پانا، ناصر قجری در جلسه هم اندیشی مدیران متوسطه نواحی چهارگانه شیراز،عشایر سیار و زرقان بیان داشت: یکی از راهبردهای اساسی ، کیفیت بخشی به فعالیت های آموزش و پرورش است که در پنج مقوله ساماندهی نیروی انسانی و بهسازی منابع انسانی ، ارتقاء کیفیت مدیریت های آموزشگاهی ، بودجه ریزی عملیاتی ، توسعه مشارکت ها و کم کردن تمرکز در آموزش و پرورش دنبال می شود و همه موارد مذکور مبتنی بر سند تحول آموزش و پرورش است .
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس افزود : در سند تحول بنیادین مدرسه و مدیریت جایگاه بسیار ویژه ای دارد اعتقاد همه کارشناسان این است که تحول باید در مدرسه اتفاق بیفتد و مدیران مدارس مهمترین و کلیدی ترین نقش را در اجرای سند تحول بنیادین دارند.
وی ادامه داد: بحث کیفیت بخشی و توانمندسازی نیروی انسانی از سیاست های کلان آموزش وپرورش در سطح وزارت است و باید کیفیت آموزشی در محور وابعاد مختلف مانند دانش آموز ،معلم ،فضای فیزیکی ،امکانات ،قوانین ومدیریت ها مد نظر قرار گیرد.
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس اظهار داشت: تازمانی که مدیر مدرسه فقط نقش ایجاد نظم و اداره نیروها را برعهده دارد و اجازه تفکر وخلاقیت در حوزه کاری خود نداشته باشد هیچ اتفاقی صورت نمی گیرد .
قجری افزود: اعتقاد همه صاحب نظران دنیا براین است که همه اتفاقات در زمینه های اخلاق، مذهب، علم، سلامت، فن آوری و… باید در مدرسه ایجاد شود اما متاسفانه اینگونه نیست ،چرا که تا زمانی که مدیر تنها مجری دستورات مرکز باشد اتفاق خاصی در توسعه ی کیفی آموزش و پرورش روی نخواهد داد وخلاقیت تعطیل خواهدشد.
وی درفرایند و چرخه توسعه ی کیفی آموزش وپرورش به مولفه«دانش آموزان» اشاره کردند و گفت: دانش آموزان صرف نظر از تیزهوش یا کم هوش بودنشان باید درکنار هم باشند که متاسفانه اکنون به گونه ای دیگر است
قجری گفت:متاسفانه دانش آموزان در مدارس مختلف از نظر سطح علمی از یکدیگر تفکیک شده اند و در واقع بزرگترین ظلمی که اتفاق افتاده این است که مدارس عادی از درون پوچ شده اند .
معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش فارس گفت: مدیران باید یاد بگیرند که چگونه پتانسیل های منابع انسانی را به منصه ی ظهور برسانند و توانمندی معلمان را شکوفا کنند، آنچنان که بتوانند در زنجیره ارزش آفرینی بسیار تاثیر گذارتر باشند.
وی گفت: مهمترین دستاویز ما در مدارس، معلمین ما هستند که باید اعتماد و اطمینان آنها جلب شودو ایمان دارم که در سایه دست یابی به خرد جمعی وبهره گیری از نظرات صائب همکارانمان در مدارس قادر خواهیم بود با مددالهی از چنبره عملکرد جزیره ای رها شویم و با مدیریتی سیستماتیک وپیشگیرانه ونه واکنشی ،خلاء موجود صف وستاد را به حداقل ممکن برسانیم.
قجری در خصوص طرح تعالی مدیریت گفت: نگاه ما به طرح تعالی خیلی مهم و محوری است و مأموریت جدیدی هم نیست ،بلکه وظایف در قالب یکسری استاندارد ها و محور های مدون اجرا می شودو نگرش کارشناسان و مدیران خیلی مهم است، زیرا بخشی مدرسه محوری است و طبق شاخص هایی مدرسه مطلوب مشخص می شود و هرمدرسه ای با ثبت فعالیت ها جایگاهش را می داند وتلاش می کند تا استاندارد های لازم را کسب نماید
وی افزود: طرح تعالی مدیریت به مدیر مدرسه امکان می دهد که میزان وابستگی او به اداره کم شود یعنی کار باید در مدارس انجام شود و کلید حرکت باید دست مدیر مدرسه باشد
قجری اظهار داشت :با توجه به اینکه در سال آینده ورودی پایه اول متوسطه دوره دوم نداریم واز طرف دیگر پایه نهم در متوسطه دوره اول اضافه می گردد لازم است تدابیرلازم اتخاذتابتوان بابرنامه ای کارشناسانه ساماندهی مطلوبی انجام داد.
وی با اشاره بر لزوم تقویت و راه اندازی پژوهش سرا برای تمامی مناطق و شهرستانها گفت: پژوهش سراهای دانش آموزی، مکانی برای تمرین دانشمندان کوچک است و باید همه ادارات آموزش و پرورش استان از این امکان برخوردار باشند.
قجری دراین جلسه از مدیران مدارس خواست تا با سعه صدر و حسن خلق به درخواست معلمین ، اولیاء و دانش آموزان پاسخ داده و در برخورد با معلمین ، دانش آموزان و اولیاء رفتار محبت آمیز و ویژه ای داشته باشند تا امنیت روحی و روانی عوامل را در مدارس بالا ببریم .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]