واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سرپرست کمیته امداد: ازدواج سالمندان ترویج شود شیراز - ایرنا- سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: ازدواج سالمندان به عنوان نیاز عاطفی برای آنها از نیاز جسمی برتر بوده و بهتر است ازدواج سالمندان در کشور ترویج شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، حسین انواری روز چهارشنبه در همایش کشوری سلامت و سالمندی در شیراز افزود: بسیاری از سالمندان اکنون در آسایشگاه ها و خانه های سالمند آمادگی ازدواج دارند و این موضوع باید جدی گرفته شود .
وی ادامه داد: ورود برخی سالمندان به خانه های سالمند اجتناب ناپذیر است ، گاه شرایطی پیش می آید که در خانه و آپارتمان نمی توان سالمند را مراقبت کرد و فرزندان ناچارند سالمندان را در این مراکز نگهداری کنند.
انواری گفت: از سوی دیگر باید فرهنگ تکریم سالمندان در جامعه ترویج شود، نباید به سالمند به عنوان موجودی اضافی نگاه کرد، آموزه های دینی به ما گفته به سالمندان به دیده محبت بنگریم.
انواری همچنین با بیان اینکه سالمندان گنجینه های تجارب در جامعه هستند گفت : تحقیر کردن سالمند و بی خاصیت دانستن آن مشکلات زیادی برای جامعه ما به وجود می آورد .
وی بیان کرد: سالمندان در کشورمان هنوز در جایگاه رفیع تکریم و احترام قرار ندارند و رفتارهای اجتماعی ما نشان می دهد که برخورد مناسبی با سالمندان نداریم ، مسایل عاطفی ، روانی ، جسمی و اقتصادی سالمندان د جامعه ما بخوبی رعایت نمی شود این در حالی است که آموزه های دینی بر این موضوع تاکید فراوان دارد .
سرپرست کمیته امداد امام خمینی (ره) کشور گفت : سالمندی یک مدال افتخار و یک ودیعه الهی است که نصیب همه افراد نمی شود ، کسی که به سن سالمندی رسیده در واقع موهبتی از طرف خداوند به او اعطا شده که باید قدردان آن باشد و با لذت این دوران را طی کند .
استاندار فارس هم با بیان اینکه گاه نگهداری از سالمندان در خانه های سالمند اجتناب ناپذیر می شود و به عنوان آخرین راه حل پیش رو است گفت : این کار بدی نیست ولی سالمند را در خانه سالمندان رها کردن و سرکشی نکردن کار بدی است و منطبق با آموزه های دینی جامعه ما نیست .
سید محمد احمدی افزود: سالمندی که فراموشی دارد و نمی تواند امور خود را انجام دهد و کسی هم در خانه نمی تواند از او نگهداری کند بهتر است که به خانه سالمندان برود اما فرزندان هم باید به آنان سرکشی کنند.
استاندار فارس با بیان اینکه سالمندان گنجینه های تجربه هستند گفت : طوری رفتار نکنیم که سالمندان احساس حقارت و احساس اضافی بودن کنند ، نظرات آنان را بپذیریم هر چند نظرات آنان صائب نباشد .
احمدی ادامه داد: رسیدگی به روحیه و روان سالمندان مهمتر از رسیدگی جسمی به آنان است ، باید در جامعه ما فرهنگ ایرانی اسلامی که تکریم سالمند است حفظ شود و خانواده ها به سمت رعایت این فرهنگ بروند و خدشه ای به آن وارد نشود .
در این همایش رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه از سال 1360 تا کنون حدود 20 سال به متوسط سن ایرانیان افزوده شده و امید به زندگی رشد کرده است گفت : افزایش متوسط سن و افزایش سالمندی نتیجه اجرای برنامه های سلامت است.
محمد هادی ایمانیه افزود: این موج افزایشی سن در جامعه ما البته پیامد هایی مثبت و منفی داشته است از جمله پیامدهای آن این است که بسیاری از سازمان ها و نهادها آمادگی برخورد مناسب با این پدیده را نداشتند .
وی اظهار داشت : گروههای سنی بالای 60 و 70 و 80 سال سن در جامعه ما رو به رشد است و باید سازو کار مناسب برای تامین روحی و جسمی این افراد در نظر گرفته شود .
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت : بر اساس آمارهای موجود جمعیت کنونی 850 میلیونی سالمندان تا سال 2050 در جهان به بالای دو میلیارد نفر خواهد رسید ، در کشور ما هشت درصد جمعیت در گروه سالمندان قرار دارند .
ایمانیه بیان کرد : در استان فارس تمهیداتی برای رفاه و آسایش و تامین سلامت سالمندان اندیشیده شده است، دو شهر جهرم و آباده به عنوان شهر دوستدار سالمندان معرفی شده ، کلینک های مخصوص درمان و سلامت سالمندان راه اندازی شده، داروخانه سالمند و بیمارستان دوستدار سالمندان راه اندازی شده و برنامه پزشک خانواده برای ورود به عرصه خدمات رسانی ویژه به سالمندان آماده می شود .
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: اکنون 1100 نفر پزشک خانواده شهری و 400 نفر پزشک خانواده روستایی در فارس فعالند و از ابتدای مهر ماه سال آینده بسته سلامت سالمندی در برنامه پزشک خانواده ارائه می شود .
این همایش یک روزه با حضور کارشناسان سلامت و بهداشت از سراسر کشور به تبیین جایگاه سالمند در جامعه و یاد آوری برنامه های سلامت سالمندی می پردازد .ک/2
6113 /1876
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]