تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 5 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844542672




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشک خانواده در ایستگاه انتظار!


واضح آرشیو وب فارسی:فارس:
پزشک خانواده در ایستگاه انتظار!
طرح «پزشک خانواده» در حالی راه خود را از دو استان مازندران و شیراز آغاز کرد که به دلیل تخصیص نیافتن بودجه کافی در ایستگاه انتظار متوقف شده است.

خبرگزاری فارس: پزشک خانواده در ایستگاه انتظار!



 خبرگزاری سینا نوشت: طرح "پزشک خانواده" پس از پیگیری‌های بسیاری که در طول دولت دهم صورت گرفت با تصویب قوانین و دستورالعمل‌های مختلف سرانجام در 20 تیرماه 91 در مراسمی با حضور دکتر مرضیه وحید دستجردی (وزیر بهداشت وقت) و برخی مسئولان بهداشت و درمان کشور کار خود را به صورت آزمایشی در محدوده‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران و شبکه‌های بهداشتی درمانی ری، اسلامشهر و مراکز جنوب تهران آغاز کرد.
این طرح در‌‌ همان آغاز مشکلات بسیاری داشت که باعث مخالفت بسیاری از صاحب نظران و مسئولان بهداشتی کشور شده بود؛ به طوری‌که آن‌ها معتقد بودند اجرای این طرح در شهرهای بزرگ نه تنها مفید نیست؛ بلکه زیان بار هم خواهد بود.
در واقع نگرانی مسئولان از این بابت بود که این طرح به دلیل نبود بودجه مالی مناسب برای اجرا با شکست مواجه خواهد شد که البته نگرانی آن‌ها بی‌مورد هم نبود چرا که اکنون نبود منابع مالی، مهم‌ترین دلیل مسکوت ماندن این طرح گزارش شده است.
به همین دلیل وزارت بهداشت برای رفع این مشکل چاره‌ای اندیشید و تصمیم گرفت پزشک خانواده را در مرحله دوم به صورت آزمایشی تنها در دو استان مازندران و فارس اجرا کند؛ و بر اساس آن نسخه 02 طرح پزشک خانواده شهری را سازمان نظام پزشکی کشور به کلیه سازمان‌های نظام پزشکی کشور به منظور نظر خواهی فوری ارسال کرد.
بر اساس این نظرخواهی اجرای این طرح به صورت آزمایشی در این دو استان با مخالفان بسیاری همراه بود و دلیل محکمی بر پایلوت ماندن این طرح در دولت یازدهم شد.

* تامین نشدن منابع مالی کمر طرح "پزشک خانواده" را شکست
این موضوع به قدری اهمیت داشت که بسیاری از نمایندگان مجلس نیز به مخالفت با اجرای این طرح برخواستند. شهلا میرگلوبیات، عضو کمسیون بهداشت و درمان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سینا درباره مشکلاتی که موجب متوقف شدن طرح پزشک خانواده شده است، می‌گوید: این طرح در دو استان شیراز و مازندران به صورت آزمایشی اجرا شد اما به دلیل مشکلات مالی، مسئولان هنوز نتوانسته‌اند آن را به طور کامل اجرا کنند.
وی نبود برنامه ریزی مناسب برای تامین منابع مالی را یکی دیگر از مشکلات اجرای طرح پزشک خانواده می‌داند و ادامه می‌دهد: برای اجرای صحیح یک برنامه در درجه اول باید پول وجود داشته باشد در زمان دکتر دستجردی تغییراتی در برنامه پزشک خانواده از جمله الکترونیکی کردن پرونده‌های سلامت در مناطقی از تهران اجرا شد که عملا مسکوت ماند و باعث متوقف شدن برنامه پزشک خانواده شد.
حسینعلی شهریاری، رئیس کمسیون بهداشت و درمان نیز در گفتگو با خبرگزاری سینا نبود بودجه کافی را مهم‌ترین دلیل توقف برنامه پزشک خانواده در دولت یازدهم می‌داند و می‌گوید: اجرای طرح پزشک خانواده به منظور کمک به بیماران برای رسیدگی بهتر به آنها طرحی بود که در دولت دهم کلید خورد اما متاسفانه نبود بودجه مناسب برای اجرای آن باعث پایلوت ماندن این طرح شده است.
این انتقاد‌ها و در پی آن دریافت نشدن بودجه برای اجرایی شدن طرح پزشک خانواده واکنش وزیر بهداشت را در پی داشت. او پس از هجمه انتقاد‌ها نسبت به برنامه‌های نا‌تمام این وزارت‌خانه در گزارشی که در پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت و درمان (وبدا) منتشر کرده از نگرانی‌های خود از برخی تنگ نظری‌های مسئولان نسبت به حوزه سلامت گفته بود: نمی‌دانم چرا عده‌ای سعی می‌کنند بودجه وزارت بهداشت را متورم نشان دهند؛ در حالی که ما از بودجه عمومی رتبه چهارم را در میان سایر وزارت‌خانه‌ها داریم.
وی گفته بود: امسال اعتبارات ما حداکثر بین سه تا پنج درصد و آن هم در صورتی که تخصیص‌ها به موقع باشد رشد داشته ولی همچنان مجلس باید تایید کند تا مشکلی ایجاد نشود. انضباط مالی هیچ دستگاهی به اندازه وزارت بهداشت شفاف و درست نیست.
تامین نشدن منابع مالی همیشه مهم‌ترین بهانه وزارت‌خانه‌ها برای ادامه ندادن طرح‌های در دست اجرای آنها در دولت‌های مختلف بوده و هست اما نباید فراموش کرد که برنامه‌های اجرایی وزارت بهداشت رابطه بسیار مستقیمی با جان مردم دارد و این موضوع باید در جایگاه مهم‌ترین مساله در دستور کار مسئولان کشوری قرار گیرد؛ چرا که طرح پزشک خانواده دسترسی عمومی به خدمات سلامت را افزایش می‌دهد و موجب کاهش هزینه‌های بیمارستانی و درمانی بیماران می‌شود.
اما در این میان آن‌طور که علی سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت در مصاحبه‌ای که با خبرگزاری فارس انجام داده می‌گوید: اجرای این طرح نیازمند تلاش گروهی مسئولان است، ما برای اجرای طرح پزشک خانواده مشکلات فراوانی داریم و می‌دانیم که باید اصلاحاتی بر روی آن انجام شود اما در این راه باید برای رفع مشکلات به تکلیف قانونی خود عمل کنیم.
او معتقد است: این طرح باید به تدریج اصلاح شود و در این راستا بازنگری در آموزش پزشکی و تربیت پزشک خانواده ضروری است. اهمیت اجرای طرح پزشک خانواده در تداوم آن است و هم اکنون رضایت مردم از اجرای این طرح مشاهده می‌شود.
طرح پزشک خانواده همانند سایر طرح‌ها نتایج مثبت و منفی در بر دارد که نظر موافقان و مخالفان بسیاری را به خود جلب کرده است. با اجرای این طرح مراجعه مردم به بیمارستان‌ها کاهش می‌یابد و تنها در صورت نیاز با مشورت پزشک خانواده خود به پزشکان متخصص ارجاع داده می‌شوند که باعث صرفه‌جویی در زمان می‌شود.
دکتر سید حسن هاشمی قاضی‌زاده، وزیر بهداشت در سفر اخیر خود به استان فارس، یکی از دو استان مجری برنامه پزشک خانواده شهری در کشور با اشاره به ایجاد تغییرات جدی در برنامه پزشک خانواده
در طول شش ماه آینده گفته بود: آموزش طب عمومی در آینده تغییر می‌کند، به طوری که اساس خدمات سلامت، نظام ارجاع باشد؛ در تلاش هستیم زیرساخت‌ها برای این برنامه فراهم شود.
وزیر بهداشت معتقد است: اجرای برنامه پزشک خانواده با استانداردهای بین المللی از جمله نیازهای مهم کشور است؛ بنابراین باید تلاش کنیم علی رغم اینکه نظرات مختلفی درباره این طرح وجود دارد، این برنامه را در طول پنج تا 10 سال آینده استقرار دهیم.
نارضایتی مسئولان فارس و مازندران از اجرای آزمایشی طرح پزشک خانواده
صحبت‌های وزیر بهداشت بیانگر این است که اجرای طرح پزشک خانواده به صورت کامل در کشور یکی از موضوعات مهم این وزارت‌خانه است که برای دستیابی به آن با وجود مشکلات فراوان، همچنان امیدوارانه به کار خود ادامه می‌دهند.
جعفر قادری، نماینده مردم شیراز در مجلس پس از سفر وزیر بهداشت به استان فارس در مصاحبه‌ای که با خبرگزاری خانه ملت انجام داده؛ گفته بود: اگر وزارت بهداشت قادر به اجرای سراسری طرح پزشک خانواده نیست چرا برای مردم آزادی عمل قایل نمی‌شود و تنها گروهی از مردم باید تاوان آزمون و خطاهای وزارت‌بهداشت را بدهند.
این عضو کمسیون برنامه و بودجه مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت به این طرح گفته بود: اگر مسئولان نمی‌توانند دلیل منطقی و قابل قبولی ارایه دهند که چرا این طرح را دو سال به صورت آزمایشی قرار داده‌اند و مشکلات آن حل نمی‌شود، معلوم است که مشکلات به قدری بزرگ هستند که حل شدنی نیست. چرا که اگر طرح، طرح خوبی بود باید به شکلی تعمیم داده می‌شد که همه مردم بتوانند از مزایای آن بهره‌مند شوند.
دکتر سید نصرالدین قاضی زاده، مسئول بسیج جامعه پزشکی استان مازندران این طرح در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سینا پس از سفر وزیر بهداشت به این استان با انتقاد از اینکه مهم‌ترین موضوعی که وزارت بهداشت در اجرای برنامه‌های خود در نظر نمی‌گیرد، میزان رضایتمندی مردم است، می‌گوید: حرف ما در حوزه سلامت این است که نباید کاری کنیم که مردم ناراضی باشند.
وی می‌افزاید: در برنامه پزشک خانواده که حدود دو سال پیش مرحله اول آن به صورت آزمایشی اجرا شد؛ به دلیل کافی نبودن تعداد پزشکان مردم نارضایتی‌های بسیاری دارند. با توجه به ساعت کاری که برای پزشکان در این طرح در نظر گرفته شده بود، بیماران سرپایی وقتی به پزشک مراجعه می‌کردند به دلیل حضور نداشتن پزشک در مطب نارضایتی آن‌ها را دو چندان کرده بود.
قاضی‌زاده با اشاره به اجرای طرح تحول سلامت می‌گوید: در طرح تحول سلامت به دلیل فرانشیزی که به برخی افراد تحت پوشش بیمه تعلق می‌گیرد، رضایت نسبی را شاهد هستیم. در طرح پزشک خانواده وقتی بیماران سرپایی به پزشک خود مراجعه می‌کنند باید بخشی از هزینه درمان را به صورت آزاد پرداخت کنند، در حالی که بیماران اورژانسی به دلیل بستری شدن در بیمارستان‌های دولتی هزینه‌های درمانشان بسیار کم می‌شود؛ این موضوع خود باعث شده رضایت 50 تا 60 درصدی میان بیماران اورژانسی به وجود بیاید.   مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است. بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی انتهای پیام/

93/12/13 - 11:09





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن