واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رشوه مهمترین تهدید جامعه هند دهلی نو-ایرنا- سیستم اداری هند به شدت از فساد مالی و رشوه رنج می برد به گونه ای که در بسیاری از موارد تا رشوه و یا به گفته خودشان شیرینی و یا پول چای پرداخت نکنی کارت پیش نمی رود و اگر هم انجام شود باید صبر ایوب داشته باشید.
به گزارش ایرنا، این مشکلات نه تنها در برخی از اداراتی که ارباب رجوع زیادی دارند دیده می شود بلکه تا سطح وزارتخانه ها نیز گسترش یافته است و ماموران شرکت های دولتی و حتی خصوصی در مقابل انجام هر کار کوچکی که جزء وظایفشان محسوب می شود توقع شیرینی دارند.
اگر شما در هند زندگی کنید در کارهای عادی و روزمره خود بارها ماموران دولتی و حتی شرکت های خصوصی برای انجام خدماتی نظیر آب،برق،تلفن،اینترنت و امور بانکی درخواست رشوه می کنند و درصورتی که اجابت نکنید باید ساعت ها ، روزها و درمواردی ماهها منتظر باشید .
یکی از همکاران اداری برای انجام خدماتی از قبیل جابجایی تلفن،اینترنت و خدمات مختلف در بخش های دولتی و خصوصی همیشه هدیه هایی آماده دارد تا کارش بموقع پیش برود.
چند سال پیش ،رییس فدراسیون فوتبال هند به اتهام دریافت رشوه در جریان برگزاری انتخابات رییس فدراسیون فوتبال آسیا به مدت سه سال از داشتن مسوولیت ورزشی محروم شد.
دولت هند قصد دارد تا با تغییر در قوانین داخلی خود برای سازگاری کامل با مفاد کنوانسیون سازمان ملل متحد در مبارزه با فساد، هرگونه اقدام برای رشوه دادن به مقامات دولتی خارجی و مقامات سازمان های بین المللی را جرم محسوب و با فساد مبارزه کند.
وزارت کشور هند همچنین قصد دارد تا با تغییر در قانون جزایی هند اقدامات رشوه خواری را در بخش خصوصی کنترل کند.
در این راستا وزارت کشور هند پیش نویس لایحه ای را در میان ایالت های دیگر برای اطلاع از دیدگاه های مختلف منتشر کرده است .
مطرح کردن مساله فساد در بخش خصوصی در چارچوب قانون جزایی هند از اهداف اصلی این لایحه پیشنهادی است.
با این حال دولت تا حدی با آوردن مقرراتی مانند مجازات نهاد های خصوصی در رشوه دادن به کارکنان دولتی به مساله فساد پرداخته است و از هر گونه قانونی که بتواند فساد گسترده در بخش خصوصی را مورد خطاب قرار دهد خودداری کرده است.
بر اساس گزارش سازمان شفافیت بین المللی در سال 2014، از هر دو شهروند هندی یک نفر رشوه پرداخت کرده اند.
افراد معمولا برای تسریع در روند اداری، خودداری از برخورد با مسؤولان، استفاده از خدمات پایه ای به کارکنان ادارات رشوه پرداخت می کنند.
بر اساس گزارش این سازمان، از هر سه شهروند هندی، دو نفر بر این عقیده هستند که داشتن یک نفر آشنا در بخش دولتی می تواند در امور اداری به آنها کمک کند.
همچنین از هر دو نفر در هند یک نفر بر این عقیده است که دولت توسط گروه هایی اداره می شود که فقط به دنبال منافع خود هستند و نه منافع مردم.
در انتخابات اخیر هند، 96 درصد از مردم این کشور بر این باور بودند که فساد به عنوان مانعی در پیشرفت کشور تبدیل شده است و 92 درصد از مردم بر این عقیده بودند که در پنج سال گذشته این روند افزایش یافته است.
یک مقام ارشد حزب کنگره با اظهار نگرانی نسبت به افزایش فساد در هند گفت:قانون برای مردم عادی است و برای سیاستمداران قدرتمند و صنعتگران اعمال نمی شود.
در انتخابات دهلی نو مردم به حزب ضد فساد عام آدمی به رهبری ارویند کجرول رای دادند. اکنون ارویند کجرول به همراه انا هزار یکی دیگر از فعالان ضد فساد با فساد در هند مبارزه می کنند.
نارندا مودی در شعار های انتخاباتی خود اعلام کرده بود که در صورت انتخاب او هند را پاکسازی خواهد کرد. اما منتقدان وی به این باورند که رابطه وی با غول های صنعتی هند که سبب برخی موفقیت های صنعتی در ایالت گجرات محل تولد وی شده اند، وی را به عنوان یک شخصیت ضد فساد نشان نمی دهد.
نخست وزیر پیشین هند، مان موهان سینگ ادعا می کرد که تاریخ و گذر زمان اتهامات فساد دولت او را تبرئه خواهد کرد.
هند به بخش خصوصی برای ساخت جاده ها، کارخانه ها و شهر ها نیاز دارد و فساد و رشوه عامل مهمی در اتلاف منابع و تصمیم گیری نادرست و به تبع آن باعث توقف پیشرفت این کشور می شود.
وام های بانکی به صنایع دارای مشکلات فساد سبب آلوده شدن بخش اعظمی از سیستم بانکی دولتی در هند شده است.
افراد قدرتمند و نزدیک به دولت با ایجاد فساد سبب متوقف شدن پروژه های حیاتی ساخت جاده و انرژی شده اند.
همچنین معادن و سایر منابع سودمند دیگر در هند به این دلیل که دادگاه نمی تواند میزان فساد صاحبان آنها را نشان دهد، بی استفاده باقی مانده اند .
آیا دولت هند می تواند با تصویب قوانین ضد فساد و رشوه یکی از بزرگترین بیماری اقتصادی و اجتماعی این کشور را درمان کند و یا اینکه این مشکل به قدری در تار و پود این کشور ریشه دارد که به این زودی ها رفع نمی شود ؟
*آساق*2*267*1600*1579
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]