واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بانک های استرالیا صندوق امن پول های کثیف مالزی کوالالامپور – ایرنا – بانک های استرالیا به رغم اعمال محدودیت های نقل و انتقال مالی به منظور مقابله با پولشویی به صندوق امن پول های کثیف مالزی تبدیل شده است.
به گزارش ایرنا، روزنامه سان دیلی مالزی روز چهارشنبه اعلام کرد مقامات پولی استرالیا و پلیس این کشور از افزایش اقدامات امنیتی به منظور مقابله با پولشویی و واریز نقدی به وسیله مالزیایی ها در حساب بانک های استرالیا خبر داد.
پولشویی استفاده از روش های غیرقانونی است که باعث پنهان شدن منشاء پول های نامشروع می شود و پول های نامشروع را مشروع جلوه می دهد.
نخستین بار فردی به نام آلکاپون گروهی به نام آلکاپون ها تشکیل داد. این گروه به زور از مردم اخاذی می کردند. آنان برای پنهان سازی شیوه عمل خود، مرکز لباسشویی تاسیس کردند و وانمود می کردند درآمد خود را از این راه به دست می آورند و اصطلاح پولشویی این چنین شکل گرفت.
از آنجایی که بانک های استرالیایی مجبور به گزارش واریزهای بیش از 10 هزار دلار استرالیا هستند، صدها حساب مالزیایی ها برای بررسی احتمال پولشویی مورد توجه مقامات این کشور قرار گرفته است.
بانک های استرالیا براساس گزارش مقامات پولی این کشور حتی مجبور هستند مبالغ کمتر از مقدار اعلام شده را نیز با هدف افزایش اقدامات احتیاطی به مقامات مربوطه گزارش دهند.
تاکنون دستکم سه مالزیایی به اتهام پولشویی در استرالیا محکوم شده اند و حساب آنها نیز به دستور دادگاه مسدود شده و پرونده برخی دیگر از شهروندان مالزی در دست بررسی بیشتر است.
در یکی از این موارد، پلیس استرالیا مبلغ چهار میلیون و 300 هزار دلار استرالیا را در دو بانک شهر ملبورن مسدود کرده است.
این مبلغ از سال 2012 و با واریزهای کمتر از 10 هزار دلار استرالیا در مراحل متعددی به این حساب ها واریز شده است.
این مبالغ بیشتر از طریق یک حساب در هنگ کنگ و همچنین یک صرافی در مالزی به استرالیا انتقال داده شده است.
سال گذشته میلادی نیز سه حساب بانکی به نام دو فرد مالزیایی با موجودی حساب دو میلیون دلار استرالیا توسط مقامات امنیتی این کشور مسدود شده بود.
این حساب ها در ابتدا با مبلغ پنج هزار دلار استرالیا افتتاح و سپس به تدریج میزان آنها افزایش یافته بود.
براساس قانون استرالیا متهمان پولشویی در این کشور از پنج تا 25 سال حبس محکوم می شوند.
مالزیایی ها پیش از این نیز سابقه پولشویی در استرالیا را داشته اند، به طوری که در سال 2012 یک مالزیایی به اتهام پولشویی به مبلغ شش میلیون و 300 هزار دلار به پنج سال و 9 ماه زندان محکوم شده بود.
شیوه های پولشویی که تاثیرات منفی گسترده ای بر اقتصاد کشورها دارند پیچیده و متنوع است. این شیوه ها به عواملی چون نوع خلاف انجام شده، نوع نظام اقتصادی و قوانین و مقررات کشوری بستگی دارد که در آن جا خلاف صورت گرفته است و نوع مقررات کشوری که در آن جا پول تطهیر می شود.
از معمول ترین و مهم ترین روش های پولشویی این است که پولشویان اقدام به تاسیس شرکت های مختلف برای نقل و انتقال پول های کثیف و ههمچنین اقدام به هزینه کردن این گونه پول ها در امور اقتصادی متنوع همچون انجام کارهای عمرانی یا سرمایه گذاری در انواع مختلف بازارهای مالی می کنند.
شیوه های دیگر پولشویی سرمایه گذاری موقت در بنگاه های تولیدی - تجاری قانونی، سرمایه گذاری در بازار سهام و اوراق قرضه، ایجاد سازمان های خیریه قلابی، سرمایه گذاری در بازار طلا و الماس و دیگر فلزات گرانبها و انتقال پول به کشورهای دارای مقررات بانکی آزاد مثل سوئیس است.
آساق**241**1611
13/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]