محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832322380
پیامدهای قتل نمتسوف برای روسیه و پوتین |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پیامدهای قتل نمتسوف برای روسیه و پوتین
پاسخ به اینکه چه کسی رهبر حزب «همبستگی» روسیه را به قتل رسانده است، از اهمیت زیادی برخوردار است، اما بیش از آن سرنوشت روسیه پس از ماجرای قتل باریس نمتسوف اهمیت دارد.
کد خبر: ۴۸۰۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۸ - 04 March 2015
سعدالله زارعی در یادداشت روز کیهان نوشت:
قتل باریس نمتسوف در نزدیکی کرملین نقطه آغاز بروز یک جنبش اعتراضی علیه مقامات روسیه شده و شواهد و قرائن نشان میدهد که غرب از این مسئله به عنوان یک دستور کار برای تضعیف «روسیه پوتین» استفاده میکند و سعی دارد با توسعه دادن به ابعاد و پیامدهای آن روسیه را به دوره یلتسین برگرداند. در خصوص این موضوع گفتنیهایی وجود دارد:
1- نمتسوف در اواخر سال 1990- سال آخر ریاست جمهوری یلتسین- از فرمانداری «نیژنی نوگو رود» به معاونت نخستوزیر روسیه رسید که عمدهترین دلیل ارتقاء سریع او، ارتباط ویژه او با غرب و به ویژه سازمان اطلاعاتی آمریکا بود. او در زمان ریاست جمهوری پوتین به یکی از مخالفان سرسخت حکومت تبدیل گردید بدین جهت او بارها بازداشت شد و به زندان افتاد و در سالهای اخیر عملاً به رهبر مخالفان تبدیل شده بود و از این رو نمتسوف چند ساعت قبل از آنکه با شلیک چهار گلوله از پای درآید، در یک گفتوگوی رادیویی از ساکنان مسکو خواست که در تظاهرات روز یکشنبه گذشته شرکت نمایند. این موضوع سبب شد که در جریان قتل او، انگشت اشاره بسیاری به سمت مقامات روسیه چرخانده شود. اما مقامات مسکو به خوبی میدانستند که قتل فردی در اندازه و با سابقه باریس نمتسوف پیامدهای فراوانی دارد و به تقویت موضع غربگرایان در روسیه و کشورهای پیرامونی آن منجر میشود. کما اینکه «ولادیمیر پوتین» حدود دو ماه پیش در سخنرانی خود گفته بود: «غرب به دنبال راهاندازی انقلاب نرم در روسیه است» با این وصف میتوان گفت مقامات روسیه در زمان کشته شدن رهبر مخالفان در وضعیت هوشیاری بودهاند و از این رو فرضیه قتل او توسط پلیس امنیتی مسکو قابل قبول نیست.
2- باریس نمتسوف 55 ساله که رهبری «حزب همبستگی روسیه» را در دست داشت، علیرغم تلاش زیاد از نفوذ مردمی آنچنانی برخوردار نبود. آخرین نظرسنجیها بیانگر آن بود که در حالی که پوتین در نزد 86 درصد مردم روسیه دارای مقبولیت بود، نمتسوف کمتر از 3 درصد محبوبیت داشت. بنابراین شخص نمتسوف، حزب او و جریانی که او معرف آن به حساب میآمد، در اندازهای نبودهاند که برای روسیه و رئیس جمهور آن دردسرساز باشند.
بعضی از تحلیلگران در ماجرای قتل نمتسوف انگشتهای خود را به سمت سرویسهای اطلاعاتی غرب و بخصوص سیا نشانه رفته و معتقدند از آنجا که غرب از زنده نمتسوف به جایی نمیرسید، به مرده او دل بست و از این رو قتل مشکوک او را به غرب نسبت دادهاند. در کنار این بحث این موضوع مطرح میشود که کشته شدن رهبر مخالفان برای غرب مطلوب نیست و برای تحریک احساسات و مدیریت صحنه افکار عمومی، نیاز به قتل فردی در اندازه رهبر مخالفان نیست. اما در عین حال فرضیه قتل او توسط سرویسهای غرب زمانی قوت بیشتری مییابد که غرب از زمان کشته شدن نمتسوف، تلاش برای گسترش دایره کشمکش از مسکو به شهرهای دیگر و حتی به کشورهای مجاور را آغاز کردهاند. از اینرو بعضی معتقدند غرب به یک تلاش سریع برای دور کردن دستهای روسیه از شرق اوکراین نیاز داشت و این در حالی بود که مذاکره طرفهای این موضوع به جایی نرسیده بود. با این وصف پوتین ناچار است ثبات داخلی را اولویت بیشتری بخشد و دامن از ماجرای اوکراین برچیند. بنابراین نظریه ارتکاب قتل توسط سرویسهای غرب توأم با معمای جدی است و برای رسیدن به جواب دقیق باید در انتظار خبرها باقی ماند.
یک نظریه سوم هم وجود دارد و معتقد است که ترور باریس نمتسوف توسط راستگراها به وقوع پیوسته است. راستگرایان روسیه یا همان ناسیونالیستها، نمتسوف و حزب او را به دلیل مواضع او در بحران اوکراین «خائن» میدانستند. راستگرایان یا همان «نئونازیستها» فعالیت خود را از سالهای 1372-1373 آغاز کردند و 4 سال بعد در شهرهای مسکو، سنتپترزبورگ و ولگاگراد فعالیت خود را گسترش دادند. یک احتمال آن است که راستگرایان، نمتسوف را به خاطر تندرویهایش علیه مسکو به قتل رساندهاند. این فرضیه اگرچه کاملاً دور از ذهن نیست اما به نظر میآید دستگاههای امنیتی روسیه با توجه به هشدار دو ماه پیش پوتین، احتمال وقوع چنین قتلی را میدادهاند و لذا این فرضیه هم تا حد زیادی ضعیف به نظر میآید.
3- پاسخ به اینکه چه کسی رهبر حزب «همبستگی» روسیه را به قتل رسانده است، از اهمیت زیادی برخوردار است، اما بیش از آن سرنوشت روسیه پس از ماجرای قتل باریس نمتسوف اهمیت دارد. غربیها چه او را به قتل رسانده باشند و چه نرسانده باشند، بزرگترین میراثدار نمتسوف به حساب میآیند. انتساب فوری قتل به دولت پوتین و دستگاه امنیتی آن و برگزاری تظاهرات در اوکراین و چندین کشور دیگر که در دوره اتحاد شوروی بخشی از این امپراتوری بودهاند، از آمادگی غرب برای استفاده از فرصت حکایت مینماید و قاعدتاً غرب این ماجرا را رها نمیکند و تلاش میکند از آن به مثابه پلی برای رسیدن به مسکو استفاده نماید.
در این بین دو سؤال اساسی وجود دارد: آیا اولاً این ماجرا ظرفیت شکلدهی به یک جنبش مؤثر اجتماعی را دارد؟ و ثانیاً آیا غرب با هدف سرنگون کردن پوتین و جریان حامی وی پرونده قتل نمتسوف را پیگیری مینماید یا هدف غرب صرفاً تضعیف روسیه و کاستن از موقعیت و محبوبیت پوتین است. شواهد و قرائن بیان کننده آن هستند که در حال حاضر و تا مدتهای نامعلوم، جایگزینی برای پوتین و حزب او وجود ندارد و از این رو دست زدن به ترکیب روسیه که دارای تبعات امنیتی و سیاسی گستردهای است و شرایط شرق اروپا را کاملاً ملتهب مینماید، به نفع غرب نیست ولی از سوی دیگر رشد سریع روسیه در دوره پوتین و مدودف هم برای غرب غیرقابل قبول است. به نظر میآید غرب بین گزینه حذف پوتین قوی و کار با پوتین ضعیف به گزینه دوم علاقهمندتر باشد.
4- غرب میداند که قتل نمتسوف کار هر کس که باشد، آن قدر ظرفیت ندارد که به یک تحول کیفی در سیاستهای مسکو منجر شود. غرب با نگاه به ساختار و سابقه امنیتی روسیه و نحوه مواجهه دستگاه امنیتی آن با پدیدههایی نظیر نمتسوف، روی خطاهای دستگاه امنیتی روسیه حساب باز کرده است. غربیها معتقدند مسکو در مواجهه با مشکل، سریعترین و در عین حال سختترین گزینه را انتخاب میکند و از این رو میتوان او را به دام انداخت. غرب به زمانی چشم دوخته است که سرویس امنیتی روسیه در مواجهه با معترضان به شلیک متوسل شود و این بار کشتههایی پدید آیند که در انتساب آنها به پلیس و دولت روسیه تردید نباشد. در این شرایط میتوان جمعیتهای بیشتری به میدان آورد و کار دولت را با دشواری جدی مواجه کرد. غرب معتقد است در چنین شرایطی دولت اولین قربانی است و اگر پوتین تحت فشار به تغییر دولت تن دهد، در واقع امتیازدهی به غرب را آغاز کرده و این از سوی دیگر سبب کاهش جدی نفوذ او در میان مردمی که وی را به خاطر ایستادگیهایش در برابر غرب، دوست دارند میشود. آن وقت این کاهش محبوبیت، جرأت مخالفان را بیشتر کرده و دائماً بر تعداد آنان میافزاید و در نهایت این وضعیت حزب پوتین را به شدت تضعیف میکند.
5 - روسیه حداقل از زمانی که اولین کودتاهای مخملی را در اطراف خود مشاهده کرد، امکان تسری آن به روسیه را جدی گرفت و در طول این - حدود - 10 سال تلاش کرد تا ساختار خود را مطابق با الگوی امنیتی جدید، تغییر دهد و تا حد زیادی هم تغییر داده است. روسیه در این میان در مواجهه با داخل از روش «مهار نرم» استفاده میکند. نمونههایی از این سیاست را میتوانیم در جریان مواجهه دولت با مخالفان پس از انتخاب دوباره پوتین به ریاست جمهوری روسیه ملاحظه کنیم. در جریان این تظاهراتها دستگاه امنیتی و پلیس در حین کنترل روند مخالفت از روش مألوف روسیه استفاده نکرد و لذا کشتهای روی دست دولت باقی نماند. روسیه طی سالهای اخیر در مواجهه با خارج از روش «ضربه قاطع» استفاده کرده است. نمونهای از این مسئله را در مواجهه قاطع روسیه با استقلال شبه جزیره کریمه در جنوب اوکراین و حمایت از روستبارهای ساکن در شرق اوکراین مشاهده کردهایم. این در حالی است که پیش از این آمریکاییها ادعا میکردند ارتش ایالات متحده آن قدر توانایی دارد که بحرانهای امنیتی را با سرعت و با ضربه قاطع مهار کند که البته طی ۱۰ سال گذشته این ادعا کاملا با شکست مواجه بوده است.
مقامات روسیه و به خصوص دستگاههای امنیتی، اطلاعاتی و پلیس آن طی سالهای اخیر مطالعات زیادی روی راههای مهار انقلابهای رنگی و خنثیسازی توطئه نرم غرب انجام دادهاند در این میان استفاده از تجربه موفق ایران در حدود 30 سال مهار حرکتهای غرب و از جمله انقلابهای رنگی، مورد توجه روسها بوده و هیاتهای ملاقاتکننده در مسکو و تهران فرمولهای معینی را برای مهار حرکت غرب به دست آورده و آنها را به محک تجربه هم زدهاند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]
صفحات پیشنهادی
اعتراضات گسترده به قتل نمتسف در روسیه |اخبار ایران و جهان
اعتراضات گسترده به قتل نمتسف در روسیه در پی قتل بوریس نمتسف مخالف سرشناس رییس جمهوری روسیه هزاران نفر روز یکشنبه برای بزرگداشت وی در مسکو دست به راهپیمایی زدند به گفته برگزارکنندگان بیش از هفتاد هزار نفر در این تظاهرات شرکت کرده اند کد خبر ۴۷۹۸۸۳ تاریخ انتشار ۱۰ اسفند ۱۳۹۳پخش ویدیوی قتل منتقد دولت روسیه |اخبار ایران و جهان
پخش ویدیوی قتل منتقد دولت روسیه تلویزیون دولتی روسیه ویدیویی از لحظه تیراندازی و قتل بوریس نمتسوف از مخالفان دولت روسیه در مسکو پایتخت این کشور پخش کرد کد خبر ۴۸۰۰۳۶ تاریخ انتشار ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۸ - 02 March 2015 تلویزیون دولتی روسیه ویدیویی از لحظه تیراندازی و قتل بوریسروسیه پوتین، پیامدهای قتل نمتسوف
روسیه پوتین پیامدهای قتل نمتسوفبعضی از تحلیلگران در ماجرای قتل نمتسوف انگشتهای خود را به سمت سرویسهای اطلاعاتی غرب و بخصوص سیا نشانه رفته و معتقدند از آنجا که غرب از زنده نمتسوف به جایی نمیرسید به مرده او دل بست و از این رو قتل مشکوک او را به غرب نسبت دادهاند به گزارش گروهپوتین: کریمه برای همیشه به روسیه تعلق دارد |اخبار ایران و جهان
پوتین کریمه برای همیشه به روسیه تعلق دارد ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه با تاکید برمالکیت کشورش بر منطقه کریمه اعلام کرد شبه جزیره کریمه برای همیشه به روسیه تعلق دارد کد خبر ۴۷۸۲۴۸ تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۵ - 24 February 2015 ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه باواکنش گورباچف به قتل رهبر مخالفان دولت روسیه |اخبار ایران و جهان
واکنش گورباچف به قتل رهبر مخالفان دولت روسیه میخاییل گورباچف رئیسجمهوری شوروی سابق اعلام کرد قتل بوریس نمتسوف رهبر مخالفان دولت روسیه برای بیثبات کردن اوضاع کشور انجام گرفت کد خبر ۴۷۹۴۷۲ تاریخ انتشار ۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۸ ۰۰ - 28 February 2015 میخاییل گورباچف رئیسجمهوری شورویرکوردهای یاران معروف در لیگ روسیه |اخبار ایران و جهان
رکوردهای یاران معروف در لیگ روسیه کد خبر ۴۸۰۳۷۰ تاریخ انتشار ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۴ - 03 March 2015 تیم والیبال زنیت کازان در مرحله گروهی فصل جاری سوپر لیگ والیبال روسیه ۲ رکورد از خود به جا گذاشت به گزارش تسنیم تیم والیبال زنیت کازان که کاپیتان تیم ملی ایران را در اختیار دارجزييات پرونده قتل دختر دانشآموز ياسوجي |اخبار ایران و جهان
جزييات پرونده قتل دختر دانشآموز ياسوجي کد خبر ۴۷۷۹۰۳ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۴۵ - 23 February 2015 پيدا شدن جسد غرق خون دختري ١٧ ساله در يكي از جادههاي فرعي ياسوج ماموران پليس آگاهي اين شهر را براي شناسايي عاملان جنايت به تكاپو انداخته است به گزارش اعتماد نخستين روزروسیه مانع از صدور بیانیه درمورد یمن شد |اخبار ایران و جهان
روسیه مانع از صدور بیانیه درمورد یمن شد روسیه با هدف انجام مشورتهای بیشتر صدور بیانیه از سوی شورای امنیت در مورد یمن را متوقف کرد کد خبر ۴۷۸۷۱۷ تاریخ انتشار ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱ ۰۲ - 25 February 2015 روسیه با هدف انجام مشورتهای بیشتر صدور بیانیه از سوی شورای امنیت در مووزیر دفاع انگلیس: روسیه خطری واقعی است |اخبار ایران و جهان
وزیر دفاع انگلیس روسیه خطری واقعی است وزیر دفاع انگلیس روسیه را خطری واقعی برای کشورهای حوزه دریای بالتیک دانست کد خبر ۴۷۶۶۷۱ تاریخ انتشار ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۹ - 19 February 2015 وزیر دفاع انگلیس روسیه را خطری واقعی برای کشورهای حوزه دریای بالتیک دانست به گزارش ایسنا به نقل ارقابت روسيه و آمريکا بر سر ايران |اخبار ایران و جهان
رقابت روسيه و آمريکا بر سر ايران پایگاه خبری اخبار اقتصادی آلمان در گزارشی در اینباره نوشت هم اکنون روسیه و آمریکا بر سر موضوع ایران وارد صحنه شده اند از یکطرف آمریکایی ها می گویند که قرارداد اتمی با تهران دست یافتنی است و این توافقنامه موجب می شود که منطقه خاورمیانه صلحی پقتل با هدف سرقت خودرو |اخبار ایران و جهان
قتل با هدف سرقت خودرو کد خبر ۴۷۸۲۶۰ تاریخ انتشار ۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱ ۴۵ - 24 February 2015 رییسپلیس آگاهی سیستانوبلوچستان گفت سهنفری که در زاهدان مرتکب قتل شده بودند دستگیر شدند به گزارش شرق سرهنگ ابراهیم ملاشاهی توضیح داد ملامحمد ظاهرخمر پانزدهمبهمن در خیابان فرآذربایجان و روسیه با حداکثر ظرفیت آمده بودند |اخبار ایران و جهان
آذربایجان و روسیه با حداکثر ظرفیت آمده بودند کد خبر ۴۷۷۱۰۹ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۵ - 21 February 2015 سرپرست تیم ملی کشتی فرنگی ایران بعد از کسب عنوان سومی در رقابتهای جام جهانی گفت تیمهای آذربایجان و روسیه با حداکثر ظرفیت خود به تهران آمده بودند تا قهرمانی را ازآزمایش موفقیتآمیز موشک S-400 توسط روسیه |اخبار ایران و جهان
آزمایش موفقیتآمیز موشک S-400 توسط روسیه نیروهای نظامی روسیه سامانه موشکی S-400 را در جریان یک مانور نظامی با موفقیت آزمایش کردند کد خبر ۴۸۰۲۹۵ تاریخ انتشار ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۱ ۲۷ - 03 March 2015 نیروهای نظامی روسیه سامانه موشکی S-400 را در جریان یک مانور نظامی با موفقیتجزئیات قتل پلیس در آتشبازی چهارشنبه سوری |اخبار ایران و جهان
جزئیات قتل پلیس در آتشبازی چهارشنبه سوری کد خبر ۴۷۷۷۶۱ تاریخ انتشار ۰۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۲۱ ۴۴ - 22 February 2015 پرونده قتل پلیس تازهداماد در آتشبازی چهارشنبه سوری روی میز پنج قاضی دادگاه جنایی تهران قرار گرفت به گزارش ایران ساعت 10 شب 27 اسفند سال 92 تیمی از مأموران موتورسوارنقشه شوم مرد جوان برای قتل برادرش |اخبار ایران و جهان
نقشه شوم مرد جوان برای قتل برادرش کد خبر ۴۷۷۹۰۸ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰ ۵۲ - 23 February 2015 مرد جنایتکار برای انتقام از برادرش با همدستی دوستش نقشه قتل او را اجرا و جسدش را داخل چاه کشاورزی انداخت به گزارش جام جم بیست و هشتم بهمن امسال مرد سی ساله ای از خانه اش در یتعویق تحویل ناوهای «میسترال» فرانسه به روسیه |اخبار ایران و جهان
تعویق تحویل ناوهای میسترال فرانسه به روسیه وزیر دفاع فرانسه با اشاره به ادامه اختلافات میان مسکو و پاریس در قبال بحران اوکراین گفت همچنان امکان تحویل ناوهای میسترال به روسیه وجود ندارد کد خبر ۴۷۶۵۸۰ تاریخ انتشار ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۷ - 19 February 2015 وزیر دفاع فرانسه باروسیه به ایران پیشنهاد جایگزین اس ۳۰۰ داد |اخبار ایران و جهان
روسیه به ایران پیشنهاد جایگزین اس ۳۰۰ داد روسیه به ایران پیشنهاد داده به جای سیستم ضدموشکی S-300 سامانه ضد موشکی آنتی 2500 را دریافت کند کد خبر ۴۷۷۹۶۹ تاریخ انتشار ۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۷ - 23 February 2015 روسیه به ایران پیشنهاد داده به جای سیستم ضدموشکی S-300 سامانه ضد موشکی آ-
سیاسی
پربازدیدترینها