تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 26 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس در مقابل ثروتمند به خاطر ثروتش تواضع كند دو سوم دينش از بين برود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830205959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خاورمیانه عاری از خشونت درسایه عدالت/ ایران الگوی همزیستی مسالمت آمیز ادیان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: درهمایش گفت وگوی مسیحی – اسلامی درلبنان تاکید شد خاورمیانه عاری از خشونت درسایه عدالت/ ایران الگوی همزیستی مسالمت آمیز ادیان بیروت - ایرنا - همایش ششمین دور گفت وگوی دینی مرکز گفت وگوی ادیان و تمدن های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی تحت عنوان « همکاری مسلمانان و مسیحیان برای ایجاد صلح عادلانه در خاورمیانه» روز سه شنبه در بیروت پایتخت لبنان گشایش یافت.


به گزارش ایرنا، در مراسم گشایش این همایش دو روزه آرام کشیشیان اول رهبرارامنه حوزه سیلیسی، ابوذر ابراهیم ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و محمد فتحعلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان سخنرانی کردند.

** آموزه های اسلام و مسیحیت هیچ ارتباطی با خشونت و تندروی ندارد
آرام کشیشیان اول با تاکید به اینکه تندروی و خشونت با آموزه های اسلام و مسیحیت و ارزش های مشترک آنها هیچ ارتباطی ندارد، گفت: اسلام و مسحییت دو دین آسمانی به رغم برخی اختلاف ها دارای ریشه ای مشترک هستند و به ارزش های اخلاقی ، زندگی مسالمت آمیز و همکاری مستحکم برای مقابله با بحران ها و مشکلات اهتمام دارند.
رهبر ارامنه حوزه سیلیسی افزود: باید تلاش کنیم همزیستی پیروان اسلام و مسیحیت را با همکاری یکدیگر به خوبی ترجمه کنیم زیرا جهان ما به ویژه خاورمیانه مملو از بحران ها و مشکلات است.
وی تاکید کرد: جدا کردن صلح از عدالت پایدار و برعکس آن معنا ندارد و غیرممکن است زیرا این دو ارزش الهی به انسان هدیه شده تا زندگی خود را ساماندهی کند وفقدان هرکدام در زندگی انسان ها ناسپاسی به درگاه الهی است.
آرام کشیشیان اول خاطرنشان کرد: تاریخ خاورمیانه با وجود پیروزی های بزرگ مملو از جنگ ها و بحران ها است و این مصائب و مشکلات ناشی از نبود عدالت پایدار است.
رهبر ارامنه حوزه سیلیسی تصریح کرد: ظلم همچنان بر زندگی ملت مظلوم فلسطین خیمه زده و از حق داشتن یک کشور مستقل محروم مانده است کما اینکه ادامه این ظلم را در حق ارامنه هم شاهد هستیم زیرا ترکیه همچنان نسل کشی را که حکومت عثمانی در سال 1915 مرتکب شده است ، انکار می کند.
وی تاکید کرد: اسلام و مسیحیت نمی توانند در مقابل ظلم سکوت کنند و مسلمانان و مسیحیان باید برای جلوگیری از ظلم و بی عدالتی در جهان با همه امکانات خود همکاری کنند.
آرام کشیشیان اول اظهار داشت: امروز شاهد هستیم صلح در خاورمیانه جایگاه خود را از دست داده و دلیل آن، این است که عدالت در مورد فلسطین پیاده نشده است و برای برقراری صلح در خاورمیانه باید عدالت را در حق مردم فلسطین اجرا کرد.
رهبر ارامنه حوزه سیلیسی، جمهوری اسلامی ایران را نمونه ای از هم زیستی مسالمت آمیز بین پیروان ادیان مختلف دانست و گفت: سال های طولانی با ارگان های جمهوری اسلامی ایران همکاری داشته ایم، ارامنه در طول قرن های متمادی در ایران حضور داشته اند و در این همایش نیز هیاتی از ارامنه ایران به همراه یکی از نمایندگان ارامنه در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کرده اند.

** فقدان خردورزی و گسترش خشونت و افراط گری
ابراهیم ترکمان نیز در سخنانی با اشاره به نظریه « افراط گری همواره پس از ناکامی و شکست به وجود می آید و این شکست ممکن است در زمینه های اقتصادی ، سیاسی و یا اجتماعی باشد»، گفت: با وجود اینکه این نظریه در ابتدا توجه همگان را به خود جلب کرد اما در پژوهش هایی که بعد انجام گرفت، معلوم شد بسیاری از گروه های سلفی افراطی از بین طبقه ثروتمند هستند و نه از فقرای جهان سوم و میانگین سنی آنها به طور متوسط 26 سال و سه چهارم آنها متاهل و دارای مدارک دانشگاهی بوده اند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی افزود: بنابراین نمی توان همواره شکست را عامل افراط گری اشخاص بدانیم بلکه «احساس شکست» نیز ممکن است منجر به خشونت و رفتارهای تندروانه شود.
وی خاطرنشان کرد: موانع موجود بر سر راه سیطره پیدا کردن افراطی ها موجب شد تا اصحاب این اندیشه به راه های خشونت آمیز متوسل شوند تا آن موانع را از سر راه خود بردارند و این امر نیز منجر به نزاع ها و درگیری های طائفه ای شدیدی در دوران حاضر شده است.
ابراهیم ترکمان تصریح کرد: اینجاست که فقدان و خلاء عنصر عقلانیت و خرد ورزی احساس می شود و این مساله نیاز بزرگ زمان کنونی شده است.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهارداشت: زمانی که احساسات از عنصر خردورزی بهره مند نباشد اطمینانی که از جانب عقاید به فرد دست می دهد می تواند از او انسانی بسازد که از افراط گری لذت ببرد و گمان کند به وظیفه دینی اش عمل می کند.
وی با بیان اینکه صاحبان اندیشه های تاریک تکفیری سعی دارند، انگیزه های غیر شرعی خود را شرعی و دینی جلوه دهند، گفت:عناصر تندرو و افراطی از آموزه های دینی حقیقی فاصله پیدا می کنند و حتی مطالعه و فهم صحیح متون دینی را رها می سازند و به قرائت های نامعتبر و نادرست از متون پناه می برند.
ابراهیم ترکمان، دعوت به خرد گرایی و تعقل را یکی از مهمترین اسباب مقابله با افراط گرایی خواند و افزود: دلیل دیگر در اهمیت خردورزی، تاکیدی است که ادیان الهی بر مساله هم زیستی مسالمت آمیز ، مهربانی ، رحمت و احترام به عقاید دیگران کرده اند اما افراط گرایان آموزه های دینی را کنار می زنند.
رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی تاکید کرد: امروز خشونت و تندروی به ابزاری در دست قدرت های غربی تبدیل شده تا طرح های اسلام هراسی خود را ترویج دهند و اکثریت رهبران دینی می دانند این توطئه ای بیش نیست.
وی خاطرنشان کرد: اگر رهبران دینی به موقع در برابر این توطئه واکنش نشان ندهند در آینده شاهد طرح ها و برنامه های مشابهی علیه ادیان دیگر الهی خواهیم بود و امروز لازم است پیروان ادیان را به خردورزی و التزام به متون دینی اصیل و توجه به رحمت و عطوفت دعوت کنیم.

** وظیفه همگان برای مبارزه با تروریسم تکفیری
سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان نیز با اشاره به فلسفه بعثت پیامبران (ص) گفت: اعتدال و اجتناب از افراط به عنوان یک اصل مسلم مورد تاکید رهبران الهی و اولیای خداوند بوده و امروز جوامع بشری در صورتی مسیر تعالی و تحول را خواهند پیمود که به این اصل مترقی متمسک شوند.
محمد فتحعلی با بیان اینکه متاسفانه از آموزه های دینی در برخی جوامع کنونی غفلت شده است، افزود:افراط گرایانی که امروز به نام دین مرتکب خشونت می شوند از دو حال خارج نیستند، یا آنکه با فهم ناقص خود برداشتی اشتباه از دین دارند و یا آنکه اصلا هیچ ارتباطی با دین ندارند و در پوشش دین اهداف خاص خود را دنبال می کنند.
وی از حضرت امام خمینی (ره) به عنوان نخستین شخصیتی که در عصر حاضر نسبت به فهم غلط از دین و تبعات خطرناک آن هشدار دادند، یاد کرد و اظهارداشت: حضرت امام خمینی (ره) اسلام آمریکایی را نه تنها برای جوامع مسلمان بلکه برای همه ملت ها پدیده ای خطرناک می دانستند.
سفیر ایران در لبنان خاطرنشان کرد: این هشدار امام خمینی (ره) بیش از سه دهه قبل و در زمانی صورت گرفت که هنوز سخنی از القاعده و داعش و النصره در میان نبود.
فتحعلی با تاکید بر وظیفه همگان برای مقابله با خطر تروریسم، تصریح کرد: حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی جریان تکفیر را یک جریان مضر و خطرناک در دنیای اسلام برشمرده اند که اکنون با حمایت مالی برخی از دولت های منطقه و با طراحی سرویس های جاسوسی کشورهای استعمارگر تجدید حیات کرده است.
وی گفت: ایشان داعش را یکی از شاخه های شجره خبیثه تکفیر دانسته و نسبت به رشد هدفمند آن که نسل کشی و ریختن خون بی گناهان بخشی از جرایم آنها است ،هشدار داده اند.
سفیر ایران در لبنان با اشاره به پیشنهاد دکتر حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل متحد در سال 2013 برای نامگذاری روز 18 دسامبر به عنوان روز «جهان علیه خشونت و افراط گرایی» ، از برگزار کنندکان این همایش قدردانی و بر لزوم تشکیل نشست های مشابه تاکید کرد.
براساس این گزارش، مسیحیان ارامنه حوزه سیلیسی سابقه حضور طولانی در ایران دارند و از کلیساها ، مدراس و موسسه های مخصوص خود برخوردار می باشند.
هموطنان ارامنه در برخی شهرها از جمله تهران، تبریز، ارومیه، اصفهان حضوری پررنگ و دو نماینده در مجلس شورای اسلامی دارند.
گفت وگوهای مسیحیان ارامنه با جمهوری اسلامی ایران از حدود 15 سال پیش تاکنون ادامه دارد.
پنجمین دور گفت وگو با کلیسای ارمنی حوزه سیلیسی تحت عنوان «نقش دین در ترویج ارزش های اخلاقی در جامعه» 25 اردیبهشت ماه سال 1391 در تهران برگزار شد.
در دور ششم گفت وگوها در بیروت، آرام کشیشیان اول رهبر ارامنه حوزه سیلیسی و دیگر شخصیت های دینی ارامنه لبنان ، هیاتی از جمهوری اسلامی ایران به ریاست ابوذر ابراهیم ترکمان رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هیاتی از ارامنه ایران به ریاست اسقف اعظم سیبوه سرکیسیان خلیفه کل ارامنه تهران و شمال ایران شرکت دارند.
حجت الاسلام و المسلمین احمد منطقی رییس دانشگاه مذاهب اسلامی تهران و کارن خانلری نماینده ارامنه شمال ایران درمجلس شورای اسلامی و حسن صحت سرپرست رایزنی فرهنگی ایران در لبنان هم در این همایش شرکت دارند که قرار است فردا چهارشنبه با صدور یک بیانیه مشترک به کار خود پایان دهد.
اندیشمندان مسلمان و مسیحی در این نشست مقالات خود را پیرامون موضوعات « ترویج اعتدال گرایی و عقل گرایی دینی با هدف مقابله با افراط گرایی دینی و خشونت»، « لزوم بازگشت به منابع اصیل دینی برای مقابله با سوء تفسیر و کج فهمی دینی»، « ضرورت هم فکری و همکاری پیروان ادیان برای ایجاد صلح و امنیت» و « اهمیت حضور فعال رهبران دینی در سازمان های منطقه ای و بین المللی» ارائه می کنند.
خاورم * 390* 1324















12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن