واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرماندار: نانوایان بندرعباس موظف به بالابردن کیفیت نان شدند بندرعباس – ایرنا – فرماندار بندرعباس از نانوایان این شهرستان خواست کیفیت پخت نان خود را افزایش دهند تا مورد تشویق قرار گیرند.
احمد پویافرسه شنبه درنشست هم اندیشی نحوه پخت نان در بندرعباس با اشاره به اینکه ابزارهای تشویقی برای نانوایان خوش پخت پیش بینی شده افزود: هرنانوایی با توجه به ظرفیت و سهمیه خود نسبت به پخت نان اقدام کند.
وی، نبود سیلو برای نگه داری گندم واستفاده بیش حد از دستگاه های پخت نان و تعویض پیاپی کارگران نانوایی ازدلایل افت کیفیت پخت نان دربندرعباس دانست.
فرماندار بندرعباس با بیان اینکه برخی نانوایی ها ( لواش و سنگک) تنها نان با کنجد پخت می کردند که گاهی تفاوت نرخ نان با کنجد و بدون کنجد به سه هزار ریال می رسیدیاد آور شد: برخی ازخانواده های کم درآمد توان پرداخت این مبلغ را برای تهیه نان ندارند.
پویافر خاطر نشان کرد: برای جلوگیری از ورود نان های بسته بندی شده از سایر نقاط کشور به بندرعباس، اتحادیه نانوایان و نانوایی های بندرعباس بایستی متعهد شوند نان با کیفیت و بسته بندی شده براساس اصول بهداشتی در اختیار مردم قرار دهند.
معاون برنامه ریزی فرماندار بندرعباس نیز دراین هم اندیشی ابراز داشت: با توجه به اهمیت پخت نان و جایگاه آن در سفر غذایی همه خانواده ها، دستگاه ها بر نحوه پخت نان نظارت می کنند.
نوید احمدی ادامه داد: امسال دولت در راستای افزایش کیفیت پخت نان و جبران هزینه های نانوایان اجازه افزایش 30 درصدی نان را صادر کرد.
وی با اشاره به افزایش قدرت انتخاب مردم در تهیه نان، اظهار داشت: باید برای تنوع در پخت نان برنامه ریزی شود و نانوایان به این سو حرکت کنند.
معاون برنامه ریزی فرماندار بندرعباس افزود: در ماه های گذشته بازدید های متعددی از نانوایی های سطح شهرستان بندرعباس صورت گرفت و نانوایی ها به خصوص نانوایی های درون شهرک های نظامی که بدون مجوز بودند ، ساماندهی شدند.
رییس اتحادیه نانوایان بندرعباس نیز دراین هم اندیشی با اشاره به اینکه تنوع پخت نان در حال از بین رفتن است، گفت: با توجه به ذائقه مردم شهرستان و شهر بندرعباس به سمت نان لواش و هزینه و زمان کم تهیه این نان ، نانوایی ها به سوی تولید این نان سوق یافته اند.
ابراهیم احترامی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل این امر پایین بودن قیمت نان لواش در مقایسه با سایر نان هایی است که توسط نانوایی ها پخت می شود.
وی از اتحادیه نانوایی های بندرعباس از دستگاه های متولی و فرمانداری شهرستان خواست جلوی ورود نان های بسته بندی از سایر نقاط کشور به این شهرستان را بگیرند زیرا برخی از این نان های بسته بندی شده پس از گذشت چهار روز از تولید شان برچسب تاریخ تولید می خورند.
احترامی اظهار داشت: نیازی به ورود نان از سایر نقاط کشور وجود ندارد و نانوایان بندرعباس می توانند با تهیه مجوز از مرکز بهداشت استان، نان را در بندرعباس بسته بندی کرده و برای عرضه در اختیار مغازه ها قرار دهند.
معاون شرکت غله هرمزگان نیز در این نشست گفت: سالیانه 240 تن گندم در استان مصرف می شود و نیاز ماهانه این استان نیز 20 تن است این درحالی است هرسال 40 تن گندم در هرمزگان تولید می شود که با این میزان تنها برای مصرف دو ماه کافی است و بقیه نیاز استان از گندم های وارداتی تامین می شود.
علی مرادی ادامه داد: از یک هزار و 200 نفرنیروی آموزش ویژه پخت نان ، تنها دو دصرد آنان در استان باقی مانده وبقیه به شهرهای دیگر عزیمت کرده اند.
درشهرستان بندرعباس با 588هزار نفر جمعیت ، 300 نانوایی کار پخت انواع نان شامل تافتون، لواش ، بربری ، سنگک وصنعتی را برعهده دارند .
در بر گیرنده نانوایی های تافتنون، لواش، بربری، سنگک و صنعتی می باشد.ک/3
8145/6048
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]