واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس آمریکایی: توافق هسته ای امکان حل تدریجی مسائل میان ایران و آمریکا را فراهم می آورد نیویورک-ایرنا- کارشناس ارشدامنیتی آمریکا با ابراز اطمینان از این که گفت وگو های هسته ای به پایان خود رسیده و بزودی شاهد امضای توافق نامه هسته ای خواهیم بود گفت: حتی در صورت حصول توافق نباید انتظار داشت که مشکلات و ناخرسندی های یک شبه از میان بروند بلکه این توافق می تواند فضای حل تدریجی مسائل گذشته را فراهم کند.
جیمز والش کارشناس ارشد مطالعات امنیتی انستیتوی فن آوری های دانشگاه ماساچوست در گفت وگو با ایرنا ضمن انتقاد شدید از جمهوریخواهان به خاطر دعوت از نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای سخنرانی در کنگره این کشور گفت: همه قرائن نشان می دهد که این حرکت عجولانه نتایج مخرب زیادی برای نتانیاهو و حزب جمهوریخواه این کشور در بر خواهد داشت.
والش افزود که نخست وزیر رژیم صهیونیستی ممکن است در برآوردهایش به این نتیجه رسیده باشد که با چنین رویکردی می تواند در دایره طرفداران خود کسب اعتباری کند و خیال می کند همین که اسرائیلی ها چهره او را در تلویزیون های جهان ببینند در حالی که قانونگذاران آمریکایی را مخاطب قرار می دهد برای او کسب وجهه و اعتبار خواهد کرد و افکار عمومی را به جای توجه به مشکلات داخلی اسرائیل به ایران و موضوع هسته ای ایران معطوف خواهد کرد.
این کارشناس امنیتی تاکید کرد چنین اشتباهی از سوی نتانیاهو سر آغازی جدی بر فاصله گرفتن تل آویو از واشنگتن خواهد بود.
وی اضافه کرد که در تاریخ آمریکا بی سابقه بوده است که رهبر مجلس نمایندگان آمریکا در تبانی با یک خارجی علیه حیثیت و اعتبار رییس جمهوری کشورش متحد شود و این چیزی است که از چشم آمریکایی ها پنهان نخواهد ماند.
وی با اشاره به این که سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا درگذشته یکی از شخصیت های فعال حزب جمهوریخواه آمریکا بوده گفت به نظر می رسد که رهبران گروه های راست در دو کشور با یک طرح از پیش برنامه ریزی شده به چنین تصمیمی روی آورده اند و قصد آن ها آشکارا مقابله با سیاست های رییس جمهوری آمریکا است.
والش این تبانی را موجب ناخرسندی ها و واکنش های زیادی در میان آمریکایی ها توصیف کرد و گفت: همانطور که تاکنون شاهد بوده ایم از رییس جمهوری آمریکا گرفته تا معاون و وزیر خارجه او به صراحت به این اقدام نتانیاهو پشت کرده اند و گفته اند که نه تنها هنگام سخنرانی او در کنگره حضور نخواهند داشت بلکه به هیچ قیمتی حاضر به دیدار با نتانیاهو نخواهند بود.
وی در ادامه با اشاره پیوستن بسیاری از سناتورها و نمایندگان مجلس آمریکا به موج مخالفت با این اقدام جمهوریخواهان و اعلام این که هنگام سخنرانی نتانیاهو صحن کنگره را ترک خواهند کرد افزود: آخرین نظر سنجی ها در میان مردم آمریکا نشان می دهد درصد غیر قابل باوری از مردم آمریکا و از جمله شمار زیادی از یهودیان مقیم آمریکا به این تصمیم نتانیاهو اعتراض کرده و برخی از آن ها او را نژادپرست و جنگ افروز خوانده اند.
والش با این توضیح که میان دیدگاه ها و رویکرد های دو حزب آمریکایی همواره اختلافات و شکاف های چشمگیری وجود داشته این اقدام نخست وزیر رژیم صهیونیستی را که با اتکا به قدرت جمهوریخواهان در کنگره آمریکا صورت گرفته ضربه مهلکی بر یکپارچگی سیاسی آمریکا در قبال این رژیم توصیف کرد.
این کارشناس مسائل امنیتی گفت: نتیجه این اقدام جمهوریخواهان این شده است که از طرفی دولت آمریکا همصدا با سایر قدرت های بزرگ جهان مثل چین، روسیه، فرانسه، آلمان و انگلیس در تلاشند تا بر سر موضوع هسته ای ایران به یک راه حل نهایی برسند و از طرفی نتانیاهو و جمهوریخواهان آمریکایی دست به دست یکدیگر داده اند تا از تحقق چنین راه حلی جلوگیری کنند.
به گفته این تحلیلگر مسائل سیاسی این موضع گیری جمهوریخواهان در تبانی با نتانیاهو تنها ایستادگی ومخالفت در مقابل رییس جمهور آمریکا نیست بلکه نوعی جبهه گیری در مقابل یک رویکرد بین المللی که مورد تایید کشور های قدرتمند جهان قرار گرفته است به حساب می آید.
والش درادامه چنین تلاشی را با توجه به عزم و تصمیم بین المللی به حل مسئله هسته ای ایران محکوم به شکست دانست و اضافه کرد که احتمالا نتانیاهو با آگاهی از این مسئله و با توجه به این که در میانه راه غلطی که در پیش گرفته است قادر به بازگشت نخواهد بود فقط امیدوار است که از این سخنرانی خوراکی برای طرفداران داخلی خود تهیه کند.
کارشناس ارشد مطالعات امنیتی انستیتوی فن آوری های ماساچوست با اشاره به این احتمال که در هفته های آینده با پایان گرفتن مراحل نهایی گفت وگو ها توافق اولیه به امضای طرفین برسد، گفت: با این همه نباید انتظار داشت که به دنبال این توافق همه مسائل و مشکلات میان دو ملت یک شبه حل شود و به فاصله چند روز شاهد بازگشایی سفارتخانه ها در تهران و واشنگتن باشیم.
وی با اشاره به موارد متعدد ناخرسندی میان ایران و آمریکا از جمله کودتای 28 مرداد سال 32 و یا حمایت آمریکا از حمله عراق در جنگ تحمیلی علیه ایران و مسئله تسخیری لانه جاسوسی در اوایل انقلاب اسلامی ایران گفت: این ها طبعا مسائلی هستند که حل آن ها به زمان نیاز خواهد داشت اما حصول این توافق می تواند به مرور زمان تاثیر بگذارد.
والش در پایان گفت: من تردیدی ندارم که حتی در صورت عدم برقراری روابط رسمی دیپلماتیک میان دو کشور طرفین از کانال های موجود بین المللی برای پرداختن به مسائل و مشکلات منطقه و جهان و تلاش و مشارکت در جهت حل آن ها استفاده خواهند کرد.
اروپام *3*541** 1337
12/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]