تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بهترين اعمال، خداشناسى است، زيرا با وجود علم و معرفت، عمل، كم يا زياد تو را سود مى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804533660




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خیز دولت مردمی یمن برای تقویت جایگاه منطقه یی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خیز دولت مردمی یمن برای تقویت جایگاه منطقه یی تهران- ایرنا-هیات رسمی یمنی با سفر به مسکو، قاهره و تهران نشان داد به دنبال جایگزین های قدرتمندی به جای کشورهای مداخله گر در امور داخلی می گردد که به اراده مردم این کشور و حاکمیت ملی آن احترام می گذارند.


هیات رسمی 15 نفره از نمایندگان شورای ملی انتقالی یمن دهم اسفندماه به منظور انجام سفری چهار روزه و رایزنی با مقام های ایرانی با یک پرواز مستقیم به تهران وارد شدند و در فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) از سوی مقام های رسمی جمهوری اسلامی مورد استقبال قرار گرفتند.
این هیات مشاور بلندپایه شورای ملی انتقالی و شماری از معاونان وزرای این کشور در امور اقتصادی، توسعه و زیربنا، نفت و انرژی، هلال احمر، تامین اجتماعی و کمک های بشر دوستانه را در برمی گیرد.
گفت و گو با مقام های جمهوری اسلامی ایران درباره مسائل دوجانبه و تحولات منطقه ای و همچنین اوضاع کنونی یمن به همراه امضای یادداشت تفاهم همکاری از برنامه های این هیات در تهران است.
شرکت های هواپیمایی یمن و ایران نهم اسفندماه یادداشت تفاهم حمل و نقل هوایی را به منظور پیاده سازی توافق پیشین امضا کردند که به موجب آن هر یک از شرکت های هواپیمایی یمن و ماهان ایران می توانند هر هفته 14 پرواز مستقیم میان 2 کشور داشته باشند.
دهم اسفند نیز نخستین هواپیمای ایرانی در «صنعا» پایتخت یمن، بر زمین نشست و به گفته «مرتضی عابدی» معاون سفیر جمهوری اسلامی ایران در صنعا، این هواپیما 12 تن کمک های دارویی و بشردوستانه هلال احمر جمهوری اسلامی ایران را دربرمی گرفت.
به گزارش یازدهم اسفند ایرنا، «حسین امیرعبداللهیان» معاون عربی و آفریقای وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، در حاشیه دومین همایش بین المللی «نظام بین الملل، تحولات منطقه ای و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» با اشاره به تحویل کمک های دارویی به یمن گفت: ما از یمن در راه صلح، ثبات و همکاری همه گروه ها پشتیبانی می کنیم.
وی افزود: ما تحولات یمن را بررسی کرده و در حوزه هایی که می توانیم، به مردم این کشور کمک می کنیم.
امیرعبداللهیان درباره پرواز مستقیم به صنعا یادآور شد: ما موافقتنامه حمل و نقل هوایی را از دوران «علی عبدالله صالح» رییس جمهوری پیشین این کشور، امضا کرده بودیم. این موافقتنامه 10 روز پیش به دنبال سفر هیاتی از سازمان هواپیمایی کشور یمن دوباره به اجرا درآمد و آن را احیا کردیم.
روزنامه «المصریون» یازدهم اسفند به نقل از «صالح الصماد» رییس شورای گروه سیاسی انصارالله و یکی از اعضای بلندپایه هیات یمنی در سفر به تهران، نوشت: هیات یمنی در سفر به تهران برای بررسی افق های آینده همکاری در زمینه های اقتصادی و سیاسی با مقام های این کشور گفت و گو خواهد کرد.
به نوشته این روزنامه، الصماد افزود این سفر در چارچوب سخنان رهبر انقلابیان یمن صورت گرفته است که گفته بود «امکان گشایش روابط با کشورهایی که به اراده مردم یمن و حاکمیت ملی این کشور احترام گذارند، وجود دارد».
روزهای آخر شهریورماه 9 گروه سیاسی مهم یمن که برای دستیابی به خواسته های خود شامل برقراری عدالت و مبارزه با فساد و تروریسم در ائتلافی با نام «انصارالله» گرد هم آمده بودند، اندک اندک به کمک کمیته های مردمی در صنعا و دیگر شهرهای این کشور قدرت را در دست گرفتند و دولت را واداشتند توافق «صلح و مشارکت» را امضا کند.
بر پایه این توافق قرار بود تصمیم های سیاسی با توافق جمعی همه طرف ها گرفته شود اما دولت با نادیده گرفتن این توافق به ویژه در نگارش پیش نویس قانون اساسی، صدای اعتراض گروه های سیاسی را بلند کرد و خیابان شهرهای گوناگون یمن صحنه راهپیمایی های میلیونی شد. این، در حالی بود که حتی ارتش و نیروهای مردمی عضو انصارالله به هم پیوستند تا با گروه های تکفیری- تروریستی در این کشور بجنگند که دستاوردهای خوبی نیز داشتند.
با وجود توافق نخستین دولت در پایبندی به توافق صورت گرفته و پذیرش خواسته های انصارالله در زمینه تغییر قانون اساسی و تقسیم قدرت، ناگهان دوم بهمن ماه به فاصله چند ساعت «خالد البحاح» نخست وزیر، و «عبد ربه منصور هادی» رییس جمهوری، کناره گیری کردند.
منصور هادی با وجود تلاش نمایندگان انصارالله، بر کناره گیری خود پافشاری کرد اما پس از انحلال مجلس و تلفیق آن در شورای ملی انتقالی، دوم اسفند به «عدن» گریخت و در نامه ای به مجلس منحل شده یمن استعفای خود را پس گرفت.
پس از آن بود که شماری از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس (عربستان، امارات، کویت، قطر و بحرین) سفارتخانه خود را به آن شهر منتقل کردند تا با این اقدام انقلاب مردمی یمن را به چالش کشند.
در چنین شرایطی، «عبدالملک بدرالدین» رهبر انصارالله، اعلام کرد «برای بازکردن افق های تازه همکاری با کشورهای دوست برای حل مشکلات اقتصادی، معیشتی و سیاسی مردم تلاش خواهیم کرد».
پس از آن بود که هیات هایی از سوی شورای ملی انتقالی یمن به روسیه، مصر و ایران رفتند.

** دورخیز شورای ملی یمن برای ساماندهی اوضاع کشور
با توجه به گفته های رهبر انصارالله، سفر هیات یمنی و تلاش برای برقراری توافق های تازه به ویژه با ایران اهمیتی دوچندان یافته است.

1- به نظر می رسد یکی از دلایل سفر هیات یمنی به ایران تلاش انقلابیان و اعضای کنونی شورای ملی انتقالی برای شناسایی خود به عنوان حاکم واقعی این کشور است.
سفر هیات های یمنی در راستای پیاده سازی گفته های عبدالملک بدرالدین برای اتخاذ سیاست «جایگزین یابی» در روابط منطقه ای و بین المللی است. بنابراین هیات های یمنی با سفر به مسکو، قاهره و تهران گام های مهمی برای تقویت جایگاه خود در منطقه پرآشوب خاورمیانه برداشتند و نشان دادند آنان هستند که با وجود اقدام برخی کشورهای خارجی در زیر سوال بردن جایگاه آنان، حرف آخر را می زنند.

2- اقدام های متناقض منصور هادی که با پشتیبانی برخی کشورهای عربی و غربی همراه شده، با هدف منزوی کردن انصارالله و دیگر گروه های همپیمان آن و تشکیل دولت موازی است. به نظر می رسد امضای یادداشت تفاهم میان ایران و یمن و سفر هیات ملی یمنی به تهران در راستای تلاش انقلابیان یمنی برای فرار از انزوایی است که پشتیبانان خارجی منصور هادی برای عملی کردن آن تلاش می کنند.
بنابراین شورای ملی انتقالی با سفر به قاهره، مسکو و تهران خواسته است از کنج انزوا بگریزد و ابتکار عمل را بر عهده گیرد.

3- در پی قدرت یابی گروه انصارالله و کناره گیری منصور هادی از ریاست جمهوری، برخی کشورهای غربی و عربی سفارتخانه های خود در صنعا را بستند تا به آتش تنش ها در این کشور دامن زنند. برخی از همین کشورها این روزها برای مشروعیت بخشیدن به منصور هادی سفارتخانه های خود را به عدن منتقل کرده اند.
پشتیبانی این کشورها از منصور هادی به درستی گویای این واقعیت است که آنها تاب شنیدن صدای مردمسالاری را در کنار مرزهای خود ندارند.
چنین واکنشی را در زمان خیزش مردم بحرین نیز دیدیم؛ هنگامی که حتی برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس مانند عربستان در قالب طرح «سپر جزیره» حتی نیروی نظامی به بحرین فرستادند تا در سرکوب مردم این کشور نقشی داشته باشند.
مواضع این کشورها درباره رخدادهای تازه یمن بار دیگر نشان داد حکومت های پادشاهی منطقه و کشورهای غربی که از از خیزش مردمی در کشورهای عربی تا چه اندازه بیمناکند و برای فرار از پیامدهای آن با تمام توان وارد عمل می شوند.

4- پس از خیزش مردم یمن در سال 1389، برخی مقام های پیشین به همراه شماری از کشورهای عربی و غربی این ادعا را مطرح می کردند که جمهوری اسلامی ایران در امور داخلی یمن دخالت دارد؛ امری که همواره از سوی تهران رد شده است.
این، در حالی بود که شورای همکاری خلیج فارس با دخالت رسمی در امور این کشور، طرح برکناری عبدالله صالح و جانشینی منصور هادی را پیاده کرد.
با این همه، شورای ملی انتقالی با تصمیم خود برای سفر به تهران می خواهد نشان دهد برای گشودن افق های تازه همکاری با کشورهای دوست، به فضاسازی های صورت گرفته توجهی نخواهد داشت.

5- سفر هیات ملی یمنی به ایران و امضای چند قرارداد همکاری نشان می دهد تهران نیز در قبال چالش های یمن راه متفاوتی را نسبت به دیگر کشورها در پیش گرفته است. شاید انتظار می رفت تهران در شرایط موجود به ویژه با توجه به شدت گرفتن فضاسازی های خارجی و در بحبوحه گفت و گوهای هسته ای، دست دوستی شورای ملی انتقالی را رد کند و به آن روی خوش ندهد. با این همه، تهران برای کمک رسانی بشردوستانه درنگ نکرده است.
از سوی دیگر، همانگونه که تارنمای «الصحوه نت» یمن یازدهم اسفند نوشت از دیدگاه مردم انقلابی یمن اجرای توافقنامه همکاری هوایی صنعا- تهران به معنای شکستن قیمومیت عربستان در یمن است که پیش از این در برقراری روابط میان یمن و ایران سنگ اندازی می کرد.
از این رو، به نظر می رسد تهران در شرایطی که مردم یمن از فساد اداری، فعالیت گروه های تکفیری- تروریستی، یورش پهپادهای آمریکایی، تنش های سیاسی، شکاف های اجتماعی و فقر اقتصادی رنج می برند، به درخواست کمک دولت تازه این کشور با دیده احترام و منطق بشردوستانه نگریسته و با آغوش باز از خواست مردم یمن استقبال کرده است.
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**9278**1961**2054






12/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن