واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
تالابهای یازدهگانه پلدختر / بکر، غنی و دلانگیز
تالابهای یازدهگانه پلدختر بکر، غنی و دلانگیز آماده استقبال از مهمانان نوروزی هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس از پلدختر، شهرستان پلدختر لرستان یکی از مناطق ویژه کشور از حیث تالابها و مناطق طبیعی و تفریحی استان لرستان و کشور است که در فصول مختلف سال پذیرای علاقهمندان به طبیعت و محیط زیست در تمام نقاط ایران و همچنین مناطق همجوار استان لرستان هستند. بر پایه این گزارش شهرستان پلدختر در جنوبترین منطقه استان لرستان دارای تالابهای فصلی و دائمی از جمله گری بلمک، گری جمجمه، تکانه، لفانه، کبود و زردابه در مناطق سراب حمام، ولیعصر، تنگ فنی و گری بلمک است. براساس تحقیقات محققان سازمان حفاظت از محیط زیست ایران این تالابها محل زیستگاه پرندگانی همچون چنگر، کشیم، حواصیل خاکستری، اردک اردهای و اردک سر سبز است، همچنین دارای گیاهانی همچون سرخس آبزی، پونه، یونجه، شبدر، جلبک سبز، شقایق و خار شتر است، شکار کردن در این تالابها به علت حضور پرندگان مهاجر و بومی ممنوع است.
روزبه محمدیان از دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد محیط زیست به خبرنگار خبرگزاری فارس در پلدختر گفت: تحقیقات زیادی در مورد تالابهای پلدختر کردهام و در یافتهام که چنگر، کشیم، خوتکا، غاز خاکستری، اگرت، حواصیل و ... از جمله گونههای نادر جانوری وارد شده به تالابهای پلدختر هستند. وی افزود: هر سال همزمان با فصل پاییز پرندگان در مسیر کریدور شمال به جنوب برای تجدید قوا به تالابهای پلدختر پناه میآورند. محمدیان تصریح کرد: هر سال بیش از 15 گونه پرنده مهاجر وارد تالابهای یازدهگانه پلدختر میشوند و در بین این گونههای مهاجر دو گونه کمیاب از جمله قوی گنگ و حاجی لک لک نیزمنحصر به فرد و نادر هستند. امام جمعه پلدختر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس گفت: تالابهای پلدختر نفس طبیعت هستند و باید با توجه به فرا رسیدن ایام سال نو و جذب علاقهمندان به طبیعت به عنوان مقصد از هر حیث مهیا شوند. حجتالاسلام والمسلمین علیمحمد لروند اظهار داشت: علیرغم چشمانداز دیدنی و کم نظیر و آب و هوای مناسب و کارهای خوبی هم که در زمینه جاده دسترسی و برقرسانی به آنها صورت گرفته، اما این امکانات کافی نیست.
وی افزود: برقرسانی به این تالابها صورت گرفته اما سیستم روشنایی در ساعات انتهایی روز ضعیف بوده و حتی برخی از چراغهای برق شکسته شدهاند که باید اصلاح شوند. امام جمعه پلدختر تالابهای پلدختر را ظرفیت نهفته و بکر طبیعی دانست و گفت: باید دستگاههای ذیربط در زمینه بکارگیری خوب و مطلوب این ظرفیت عظیم و نهفته در راستای جذب گردشگر و علاقهمندان به طبیعت اهتمام بیشتری داشته باشند. لروند اظهار داشت: مستقر شدن نجات غریق در مجاورت تالابها، راهاندازی پاسگاه محیط زیست و ایجاد ایستگاه هلال احمر در این مجموعههای زنده و بکر طبیعی شهرستان پلدختر از جمله نکات مهمی است که میتواند در به فعلیت در آمدن این پتانسیلهای طبیعی موثر واقع شود. فرماندار پلدختر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس با اشاره به ظرفیت بسیار مهم تالابهای پلدختر در حوزه گردشگری و محیط زیست گفت: تالابهای پلدختر در زمینه اکوسیستم و محیط زیست منحصر به فرد بوده و در لرستان بینظیر و در کشور کم نظیر هستند. قدرتالله ترابینژاد افزود: بسترسازی برای برجسته کردن منابع طبیعی و گردشگری شهرستان از طریق ایجاد زیرساختها و اطلاعرسانی خوب و موثر گامی مهم در جذب گردشگر و علاقهمند به طبیعت و محیط زیست بوده و تالابهای پلدختر هم از این قاعده مستثنی نیست. وی گفت: اگر به داشتههای خود در حوزه گردشگری و میراث طبیعی و محیط زیست خوب بپردازیم و از انها صیانت کنیم و در راستای فراهم کردن زیرساختهای آنها کوشا باشیم به یقین استان لرستان و شهرستان پلدختر را به جای معبر به مقصد گردشگری تبدیل میشود. تالابهای شهرستان پلدختر از جمله جاذبههای طبیعی و بکر و منحصر به فرد کشور و استان لرستان هستند و به ویژه در فصل بهار زیبای خاص و دلانگیزی را به منطقه پلدختر داده است.
براساس تحقیقات محققان محیط زیست ایران این تالابها علاوه بر زیبایی، زیستگاه مناسب برای انواع آبزیان و پرندگان بومی و مهاجر هستند. به گزارش فارس این تالابهای زیبا و کم نظیر ظرفیتهای خوب و مستعد شهرستان پلدختر در حوزه گردشگری و محیط زیست هستند که در مناطق سنگلاخی چویل جایدر در حومه روستای ولیعصر، سراب حمام و مناطق آهکی جنوب پلدختر در تنگ فنی و مجاورت کبیر کوه واقع شدهاند و هر بیننده و علاقهمند به طبیعتی را مجذوب و شیفته زیبایی خود میکنند. مساحت تالابهای شهرستان پلدختر شامل 55 هکتار بوده که در قالب تالابهای لفانه یک ودو، جمجمه، زرد آبه، گلم سوز، تاف یک و دو، سیاه، بلمک و تکانه و پیکه تعریف میشوند. باید گفت، اگر آرامش تالابها حفظ شود، شاهد خدمات اکولوژیکی بسیاری توسط این محیطهای طبیعی خواهیم بود که میتوان به ذخیرهسازی آب، حفاظت در مقابل طوفان و کاهش تخریب سیل، مهار فرسایش، تزریق مجدد آبهای زیرزمینی و تعدیل آب و هوای محلی اشاره کرد و ذخایر ژنی گیاهی و جانوری، تامین آب، آبزی پروری، تولید چوب، تامین انرژی و کاربردهای تفریحی و گردشگری از دیگر مزایای حیات تالابها است. انتهای پیام/2304/
93/12/12 - 05:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]