تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه زهرا (ع):خدای تعالی ایمان را برای پاکیزگی از شرک قرار داد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843845792




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایران و آمریکا: دو رویکرد و یک نیاز


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


ایران و آمریکا: دو رویکرد و یک نیاز وبلاگ > تاجیک، نصرت اله - در قسمت اول مقاله (مذاکره در وقت اضافی، روزنامه شرق 27/11/1393) با ارائه سه تحلیل و یا سناریوی مطرح در زمینه دلایل و زمینه های عدم تفاهم ایران و آمریکا نه در مورد مسائل هسته ائی بلکه چگونگی و جایگاه منطقه ائی ایران متذکر شدم هیچ تحلیلگری تا اطلاعات دقیقی از روند مذاکرات نداشته باشد نمی تواند به میزان صحت و سقم هر یک از این سه سناریو پی ببرد زیرا هر یک از آنها و یا ترکیبی از آنها میتواند هم درست باشند و هم غلط و یا هر کدام وزن خاص خودشان را داشته باشند. در آنجا تاکید کردم بدلیل عدم شفافیت سیاستها، در شرایط کنونی جهانی و اوضاع داخلی و شرایط دور از هم دو کشور زمینه برای تفاهم دراز مدت و پایدار ایران و آمریکا را آماده نمیبینم. زیرا صحنه داخلی آمریکا به ضرر حزب دموکرات رقم خورده و آمریکا چند مدتی است بدون هدف و البته بدون امیدواری به دستاوردی، در وقت اضافی مذاکره کرده است.

تفاهم در سیاست خارجی بین دوکشور با وجود دیوار بلند، عریض و طولانی بی اعتمادی، همواره در دراز مدت قابل تحقق است و اگر ایران و آمریکا نتوانستند در این مدت در مذاکرات خود به توافقی نهائی برسند بهتر است راهبرد حفظ همین میزان از اعتماد سازی را دنبال کنند و اجازه ندهند دستاوردهای مذاکرات در این مدت از بین برود. ایران و آمریکا شاید در روابط دو جانبه خیلی به یکدیگر نیاز نداشته باشند و در شرایط فعلی هم نتوانند خیلی به تفاهم نزدیک شوند ولی برای موفقیت سیاستهای منطقه ائی و بین المللی خود شدیدا" محتاج یکدیگر هستند و ممکن است این دریچه ائی برای شروع و تداوم فرایند اعتماد سازی بین دو کشور باشد.
منطقه ملتهب و هر آن آبستن حوادث است و آمریکا نمیتواند نقش مثبت و سازنده ایران در این تحولات را نادیده انگارد. به حق و یا ناحق سیاست خارجی مزیت نسبی ایران شده است و باید بتواند از سرمایه گذاریش در تحولات آتی و بهره برداری از آن استفاده کند. به نظر من ایران هم تمایل و هم اراده کافی برای کاهش تنش با غرب و مشخصا" با آمریکا و سر و سامان دادن به مسائل داخلی را دارد و لذا قدمهای زیادی برای نشان دادن این اراده برداشته است. اما در مقابل غرب و آمریکا اهداف دیگری در ورای مذاکرات هسته ائی دنبال میکنند. نگاهی به پنج بند زیر بیاندازید شاید با من همراه و موافق شوید:
1- بعضی از شواهد و قرائن نشان از آن دارند که دولت آینده آمریکا از سوی حزب محافظه کار تشکیل خواهد شد و لذا هر تفاهمی با دولت دموکرات کنونی هیچ تضمینی برای تداوم تفاهم بین ایران و آمریکا نیست. دو مرحله ائی شدن مذاکرات یعنی تقسیم تعهدات دو طرف که یقینا" طرف ایرانی باید تعهدات اولیه را بپذیرد در حالیکه طرف آمریکائی هیچ تضمینی برای تعهدات و مسئولیتهایش در مرحله دوم که برای ایران حیاتی است نمیدهد.
2- دولت آمریکا در مذاکرات هسته ائی اگر در صدد تغییر ماهیت فعالیتهای هسته ائی ایران نباشد حداقل در کوتاه مدت بدنبال تغییر جهت و روند تلاشهای هسته ائی ایران است و در دراز مدت برای تغییر رفتار دولت ایران از این طریق نیز تلاش می کند. این یکی از راهبردهای اصلی و محوری آمریکا است و قابل شک و تردید نیست و مسئولین کشور باید در هدایت سیاست خارجی در این زمینه متوجه این راهبرد باشند.
3- آمریکا تلاش دارد با تداوم تحریمها، بنیه اقتصادی کشور را به منظور بالا بردن ضریب ضربه پذیری ایران ضعیف نگه دارد و از رشد و توسعه درون زا، موزون و پایدار ایران جلوگیری کند. این امر باعث خواهد شد مدل ناموفقی از حکومت و سیاست ایران در نزد مردم مسلمان ارائه گردد و قابلیت الگو برداری از آن نیز به صفر برسد.
4- وضعیت کنونی که با وضع تحریمهای چند جانبه و کاهش درآمد نفتی ایران هم فشار اقتصادی بر مردم وارد میشود و هم جلوی تحرکات خارجی ایران گرفته میشود بهترین حالت برای امریکاست ودلیلی وجود ندارد آمریکا چنین موقعیت طلائی را فقط برای تفاهم موهوم هسته ائی که هیچ دستاوردی برای آمریکا ندارد از دست بدهد.
5- همانگونه که قبلا" نوشته ام (روزنامه آرمان شنبه 3 اسفند 1392) آمریکا بدنبال سیاست یا همه یا هیچی به این مفهوم است که صفر تا صد راهبردهای بالا را متحقق کند. به همین منظور هم در صدد طولانی و چند مرحله ائی کردن مذاکرات است تا امتیاز بیشتری از ایران بگیرد و هم بیشتر دولت ایران را تحت فشار بگذارد.
بهر صورت و بهر دلیلی به نظر میرسد اگر چه طرف ایرانی با حسن نیت وارد مذاکرات شده اما راهبرد درستی بر اساس برآورد صحیح صحنه و اهداف و نیات طرف مقابل برای این مذاکرات طراحی نشده است و احتمالا" بدلیل گرفتاریها و مشکلات آمریکا فرصت تفاهم از دست رفته و ایران هم نباید اصراری بر توافقی داشته باشد که امیدی به آینده و پایداری آن نیست. حتی اگر تفاهم نیز میشد و یا بشود بازهم حل مشکلات بین دو کشور و مخصوصا" مشکلات ناشی از تحریم که زندگی را بر مردم سخت کرده است سالها طول میکشید تا برطرف شود و لذا هم باید به جایگزینها فکر کرد و هم راه حلهای برون رفت از مشکلاتی که در کشور با آن روبرو هستیم را پیدا کنیم و اینقدر برای مذاکرات هسته ائی اهمیت قائل نشویم. مذاکرات و تفاهم لازم هستند اما کافی نبوده و به آن درجه از اهمیت نمی رسند که حلال تمام مشکلات باشد.
هسته ایزه کردن جو جامع و سرازیر کردن حجم وسیعی از اخبار و تحولات مذاکرات که خانم اشتون در ایران شناخته تر از محل تولدش در انگلیس باشد راهبرد درستی نبود. هم بی دلیل ایجاد اشتها و انتظار در جو و فضای کشور و افکار عمومی نمود و هم علامت غلط به طرف مذاکره کننده خارجی داد تا احتمالا" به اشتباه محاسبه بیفتد. اگر دولتهای قبل و کنونی این سیاست را پیش گرفته اند اشتباه کرده و اگر به دولتها تحمیل شده باید از ابتدا دست اندرکاران سیاست خارجی متوجه اثرات گذاشتن تمامی تخم مرغهای سیاست خارجی و داخلی! در سبد مذاکرات هسته ائی میبودند. مشکلات موجود در جامعه بیش از آنکه ناشی از تحریم باشد مدیریتی است و باید با این دید و با استفاده از توانمندیهای داخلی به حل مشکلات کشور همت گماشت. انشاالله.



دوشنبه 11 اسفند 1393 - 17:02:12





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن