واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۵۴ب.ظ)
ريز گردها حاصل سياست گذاري نادرست در سطح محلي،ملي و بين المللي است بررسي علل پيدايش ريزگردها، پيامدها و راهکارهاي مقابله با آن با حضور مسولان و کارشناسان دستگاههاي دولتي و برخي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج،در اين جلسه حسام الدين آشنا مشاور امور فرهنگي رييس جمهوري با اشاره به جايگاه مرکز بررسيهاي استراتژيک رياست جمهوري در ارائه مشاوره به رييس دستگاه اجرايي کشور، گفت: اين مرکز ميتواند در موضوعاتي که مورد اختلاف ميان دستگاهها و نهادهاي مختلف است، مشاورههاي صحيح به رييس جمهوري ارائه کند.
دکتر آشنا با بيان اينکه اختلاف نظرها ميان متوليان ميتواند در تشخيص صورت مساله و يا راه حلها رخ دهد، تصريح کرد: گردهم آيي و نشست مسولان دستگاههاي دولتي، متخصصان، کنش گران و نهادهاي مرتبط با يک موضوع و مساله ملي ميتواند موجب هم افزايي و شناسايي ابعاد مساله براي حل مسائل شود.
مشاور فرهنگي رييس جمهوري ادامه داد: برگزاري چنين نشستهايي در مرکز بررسيهاي استراتژيک با هدف بحث و ارائه ديدگاهها به دور از جنجالهاي رسانه اي و هياهوهاي سياسي انجام ميشود تا درباره مسائل ملي که مورد توجه بخش قابل توجهي از جامعه است به نقطه نظر واحدي برسيم.
وي با يادآوري اين نکته که نتيجه جلسه امروز براي تصميم گيري دقيق به رييس جمهوري ارائه خواهد شد خاطرنشان ساخت: نبايد فضا بگونه اي مهيا شود که تصميم گيران کشور صرفاً بخاطر فشارهاي دستگاهها و پيگيريهاي خاص به جمع بندي برسند.
دکتر آشنا تاکيد کرد: تلقي اينکه موضوع ريزگردها صرفاً پديده اي طبيعي است بسيار ساده انگارانه است، زيرا ريزگردها حاصل سياست گذاري و اقدامات نادرست ما در سطح محلي، ملي و بين المللي است.
مشاور فرهنگي رييس جمهوري با بيان اينکه ريزگردها با پاي خود نيامده اند و با پاي خود نيز نخواهند رفت، افزود: ريزگردها بر اثر سياست گذاريها ما ايجاد شدهاند و بايد با اصلاح سياست گذاريها نيز از بين بروند.
در اين جلسه گزارشي در خصوص وضعيت زيست محيطي خاورميانه نظير کاهش منابع آبي، سياست گذاري و عملکرد نادرست کشورهاي منطقه در مصرف منابع آبهاي زير زميني، اهداف بلندپروازانه برخي کشورها در سدسازي و تأمين منابع آبي پايدار براي خود و وضعيت فعلي تالابهاي اين کشورها ارائه شد.
همچنين درباره اوضاع ايران در کمربند خشک جهان، عملکرد انسانها در بيابان زايي، کاهش منابع آب شيرين کشور و پيامدهاي ريز گردها در آينده کشور بحث و تبادل نظر شد.
حاضران با اشاره به آثار اسفناک ريزگردها بر حيات همه موجودات زنده، وقوع سينوسي ريزگردها در کشور و مواردي نظير خاصيت کلوئيد ذرات خواستار انجام پژوهش هاي کاربردي در همه ابعاد براي اتخاذ تصميمات مؤثر در عرصه سياسي و بين المللي و علمي و فرهنگي شدند.
اساتيد دانشگاه، نمايندگان وزارتخانههاي نيرو، نفت، کشور، جهاد کشاورزي و نمايندگان سازمان محيط زيست حاضر در جلسه همچنين با اشاره به موضوع ريزگردها و پديده فرسايش باد با هدف نقد سياستهاي گذشته و هدف گذاري براي بهبود و اصلاح سياستهاي توسعهاي و محيط زيستي آينده؛ هشدارهاي پيشين زيستمحيطي و وضعيت کنوني محيط زيست کشور در مرحله بحراني را مورد بررسي قرار داده و عدم واکنش به موقع دستگاههاي متولي امور آب، محيطزيست، کشاورزي و امور بينالملل را به بوتهٔ نقد گذاشتند.
در بخش دوم اين همانديشي نيز، راهکارهاي سياستي با توجه به شرايط موجود کشور و تجربيات ساير کشورها در شرايط مشابه بررسي شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]