واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۱ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۷ق.ظ)
امضاي تفاهمنامه توسعه گردشگري ميان اروميه و سمنان تفاهمنامه توسعه امور گردشگري با حضور فرمانداران و مديران كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري سمنان و اروميه ميان اين دو شهر به امضا رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، اين تفاهمنامه در راستاي تعامل همياري و مساعدت در گسترش امور گردشگري و اطلاعرساني در خصوص شناسايي آثار باستاني و ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري سمنان و اروميه با محوريت اسکان مسافران و پيشگيري از تصادف و کاهش خسارات جاني و مالي مسافران در طول سال بهويژه در ايام تعطيلات نوروزي و تابستاني انعقاد شد.
فرماندار سمنان در مراسم عقد اين تفاهمنامه که در سالن جلسات فرهنگسراي خانه جوان اروميه برگزار شد با تأکيد بر اهميت صنعت گردشگري در کشور، اظهار داشت: همانگونه که گردشگري يکي از محورهاي توسعه در آذربايجان غربي است، اين مؤلفه به همراه صنعت و آموزشهاي عالي، محورهاي توسعه استان سمنان هستند.
حسن سعدالدين افزود: امضاي تفاهمنامه همکاري توسعه گردشگري گامي مثبت در راستاي توسعه همکاريهاي دو شهرستان بوده و ما نيز ضمن انتقال گردشگران به آذربايجان غربي تمام امکانات رفاهي، خدماتي و اسکان استان سمنان را براي مسافراني که عازم اين ديار شده و يا بهقصد زيارت حرم مطهر امام رضا (ع) از سمنان عبور ميکنند را فراهم کرده و ميزبان خوبي براي مردم آذربايجان غربي خواهيم بود.
وي با تأکيد بر اينکه استان سمنان به لحاظ گردشگري از ظرفيت بالاي برخوردار است، افزود: ۳۷ امامزاده، ازجمله امامزاده يحيي بن موسيالرضا برادر امام هشتم و همچنين شش آرامگاه مربوط به پامبران در سمنان قرارگرفته که اين خود نشاندهنده ظرفيت بالاي گردشگري مذهبي در اين استان است.
فرماندار اروميه نيز در اين نشست اظهار داشت: شهرستان اروميه يکي از ده کلانشهر کشور به رنگينکمان اقوام و زندگي مسالمت آميز اديان و مذاهب، زادگاه زرتشت شهرت داشته و با توجه قدمت تاريخي بالاي آن، نوزدهمين شهر تاريخي ايران است که در سازمان علمي و فرهنگي يونسکو به ثبت رسيده است.
عباس حسن خاني افزود: اروميه شهري است که نخستين دانشکده طب در آن راهاندازي شده و اولين بيمارستان به شکل نوين در آن احداث گرديد و علاوه بر آن اروميه بهعنوان پايتخت واليبال کشور معروف است.
وي تصريح کرد: شرايط اقليمي، طبيعت بکر و آثار تاريخي ارزشمند استان آذربايجان غربي زمينههاي خوبي براي مسافرت گردشگران داخلي و خارجي فراهم کرده است.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان سمنان نيز در ادامه اين جلسه گذرگاهي بودن سمنان به سمت مشهد حرم امام رضا (ع) را ظرفيت خوبي براي اين استان دانست و گفت: غريب به 650 کيلومتر از اين مسافت از سمنان عبور ميکند که قطعاً زائرين در اين مسير نياز به اقامت گاههايي براي استراحت دارند.
حسين خواجه بيدختي افزود: در اين راستا بهمنظور فراهم ساختن سفري سالم براي مسافران، ظرفيتهاي اقامتي استان براي استراحت و اسکان مسافران آماده بوده و با تمام امکانات آماده پذيرايي از گردشگران ورودي به استان هستند.
مديرکل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز در اين جلسه با تأکيد بر ضرورت توجه به مقوله گردشگري بهعنوان يکي از محورهاي توسعه استان، گفت: همه مکاني و همهزماني کردن مسافرتها، سياست و خطمشيهاي اصلي سازمان ميراث فرهنگي در راستاي توسعه گردشگري داخلي است و انعقاد تفاهمنامه توسعه امور گردشگري با استانها شرايط را براي توسعه گردشگري و افزايش مسافران فراهم ميکند.
جليل جباري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به برگزاري نخستين جشنواره برف و اسکي در منطقه خوشاکو اروميه، ضمن قدرداني از مسئولان دستگاههاي اجرائي در برگزاري بهتر اين جشنواره، اظهار اميدواري کرد: در سال 94 با اختصاص اعتبارات لازم ساماندهي و رفع مشکلات زيرساختهاي اين منطقه در اولويت قرار گيرد.
وي اضافه کرد: با توجه به شرايط آب و هوايي و تأکيدات در خصوص گردشگري داخلي پيشبيني ميشود شاهد افزايش مسافران نوروزي و تابستاني در آذربايجان غربي باشيم.
جباري در ادامه خاطرنشان ساخت: براي اولين بار برگزاري دورههاي آموزشي براي دستاندرکاران گردشگري در استان در حال اجرا است، که اين دورهها شامل نحوه پذيرايي، ارتباط با مشتري، آموزش عوامل اجرايي ستاد تسهيلات سفر است.
وي افزود: حدود 800 نفر از شهرستانهاي مختلف استان در اين دورههاي آموزشي شرکت دارند تا آمادگي لازم براي پذيرايي مطلوب از مسافران نوروزي و تابستاني را داشته باشند.
معاون ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز در ادامه اين جلسه ضمن قرائت مفاد تفاهمنامه همکاري گردشگري مابين سمنان و اروميه اظهار داشت: تشکيل کميتهها، تورها، همايشهاي گردشگري مشترک و تبادل اقلام تبليغاتي، فراهم نمودن اسکان مسافران، حمايت از تشکلهاي غيردولتي، انتشار آثار فرهنگي مرتبط از مهمترين زمينههاي همکاري و تعهدات دو طرف در اين تفاهمنامه است.
حسين امامي با اشاره به اينکه امسال طرح ساماندهي خدمات سفر از آذرماه به تمام استانهاي کشور ابلاغشده افزود: طبق اين طرح بايستي هماهنگيها، برنامهريزيها و اقدامات لازم از سوي دستگاهها عضو و کميتههاي اين ستاد در راستاي ارائه خدمات مناسب به مسافران انجام گيرد.
وي افزود: جلسات ستاد اجرائي خدمات سفر و کميتههاي نهگانه اين ستاد در بسياري از شهرهاي استان در راستاي ارائه خدمات به مسافران تشکيل گرديده و هماهنگيهاي لازم در راستاي تبليغات، تهيه بستههاي سفر، تعيين و مشخص کردن محورهاي گردشگري، آمادهسازي بناهاي تاريخي و موزهها و... صورت گرفته است.
امامي راهاندازي اتوبوسهاي رايگان گردشگري را ازجمله اقدامات شاخصي دانست که در سالهاي گذشته در شهرستان اروميه انجام گرفت و خواستار اجراي اين طرح و همچنين بهکارگيري راهنمايان گردشگري با مساعدت شهرداري شد.
وي بابيان اينکه امسال ظرفيت واحدهاي اقامتي را در استان افزايش خواهد يافت، يادآور شد: در حال حاضر هتل پنج ستاره آناي اروميه از پيشرفت اجرايي 99 درصد برخوردار است و تلاش بر اين است در ايام تعطيلات نوروز هتل پنج ستاره در اين شهرستان مورداستفاده قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]