واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دبیر ستاد توسعه فناوری نانو کشور ایران در فناوری نانو عنوان هفتم جهان را در اختیار دارد قزوین - ایرنا - دبیر ستاد توسعه فناوری نانو کشور گفت: کشور ایران در بخش فناوری نانو عنوان هفتم جهان را در اختیار خود دارد و الگوهای بکار گرفته شده در این راه متناسب با کشورهای در حال توسعه می باشد.
سعید سرکار روز یکشنبه در دیدار با استاندار قزوین افزود: در بخش توسعه علمی کشور بایستی از تمام ظرفیت های ایجاد شده نهایت استفاده را به عمل آورد و ضمن بهره گیری از فعالیت های ترویجی و تحقیقاتی، بتوانیم با بکارگیری توانمندی های فناوری های نانو، بخش های مختلف از جمله صنعت کشور را به بالاترین نقطه اوج خود برسانیم.
وی به سرمایه گذاری کشورهای توسعه یافته اشاره و اظهارکرد: هم اکنون کشور آمریکا سالانه 1.06 میلیارد دلار، روسیه 1.2 میلیارد یورو و ژاپن نیز یک میلیارد دلار در این بخش سرمایه گذاری می کنند.
سرکار خاطرنشان کرد: روش های بکار گرفته شده ایران در بخش فناوری نانو توانسته این کشور را در شرایطی قرار دهد که تمامی کشورهای توسعه یافته در این بخش آن را به رسمیت بشناسند.
وی، ثبات مدیریت و دوری جستن از مباحث سیاسی را رمز موفقیت این ستاد در عرصه های مختلف مدیریتی کشور برشمرد و یادآور شد: از آغاز تاسیس این مرکز به هیچ وجه در مسایل حاشیه ای ورود پیدا نکرده و با قرار دادن منافع ملی به عنوان اولویت نخست، با عمل به منویات مقام معظم رهبری همواره از حمایت های معظم له برخوردار بوده است.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو کشور، قزوین را یکی از استان های شاخص در بخش های مختلف دانست و گفت: با ارایه برنامه های راهبردی در حوزه های کلیدی و شاخص می توان ضمن نظارت بر اهداف از پیش تعیین شده، شاهد تحقق ماموریت های محوله باشیم.
استاندار قزوین نیز گفت: متاسفانه یکی از اشکالات موجود در بخش علمی و فناوری آن است که ظرفیتهای استان های کشور دیده نمی شود و بسیاری از امور تنها در مرکز پایتخت و چند شهر مهم تمرکز یافته است.
مرتضی روزبه افزود: این در حالی است که در حوزه های مختلف از جمله فناوری نانو بایستی با رویکرد و توجه به تمامی مناطق کشور، گام های بلندی برداشته شود.
وی به تمرکز گرایی موجود در کشور انتقاد کرد و افزود: متاسفانه در گذشته اصرار بر این بوده که ایران با تهران و یا دو سه استان شناخته شود، لذا سایر نقاط کشور با این دیدگاه کمتر مورد توجه قرار گرفته و از این جهت نیازمند گام های اساسی در بخش تمرکز زدایی بخش های مختلف در کشور هستیم.
به گفته استاندار قزوین، یکی از مباحث و مولفه های اصلی در اقتصاد مقاومتی توجه به ظرفیت ها و توانمندی های موجود در مناطق مختلف کشور بوده که تاکنون مورد استفاده واقع نشده است.
روزبه در ادامه به ظرفیت های استان قزوین اشاره کرد و گفت: قزوین با سه هزار واحد تولیدی در نیم قرن گذشته یکی از استان های مهم صنعتی کشور محسوب می شده و این در حالی است که وجود شهرکها، نواحی صنعتی و نیز پارک علم و فناوری آن در نوع خود منحصر به فرد بوده و در عین حال استان قزوین با شاخصه دشت کشاورزی یکی از معدود دشت های حاصلخیز کشور بشمار می رود که به تعبیر مقام معظم رهبری "دشت قزوین یک برداشت نو، استثنایی و منحصر به فرد" می باشد.
وی ادامه داد: وجود دانشگاههای متعدد با بیش از 130 هزار دانشجو که 10 درصد جمعیت استان را به خود اختصاص داده در نوع خود بی نظیر می باشد، اما متاسفانه با گذشت سالها، مراکز آموزش عالی استان نتوانسته اند رابطه مستحکمی بین بخش های مختلف از جمله صنعت و کشاورزی برقرار سازند.
استاندار قزوین در پایان خواستار گسترش و پیوند طرح های مختلف نانو و شرکت های دانش بنیان در این استان شد و افزود: در این راه بایستی گام های بلندی برداریم و با کاهش فاصله بین مراکز دانشگاهی و علمی بتوانیم خواسته های فکری دانشجویان و دانشمندان خود را عملی تر سازیم.
8054/ 6128
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]