واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان: وجود بیماری آنفلوانزا نوع A و B در زنجان نگران کننده نیست زنجان - ایرنا - معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان زنجان گفت: براساس گزارشهای موجود بیماری آنفلوانزا نوع A و B مانند برخی نقاط کشور در این استان وجود دارد اما جای نگرانی از این بابت نیست.
محمدرضا صایینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه شمار مبتلایان به بیماری آنفلوانزا با توجه به فصل سرد سال در این استان بیشتر شده است افزود: این وضعیت عادی به شمار می آید و در این میان به کار گیری نکات بهداشتی می تواند از ابتلای افراد به این نوع بیماری به میزان قابل توجهی پیشگیری کند.
وی یادآورشد: علایم بیماری آنفلوانزا با سرماخوردگی بسیار مشابه است اما این بیماری برخی نشانه های اختصاصی دارد.
وی بابیان اینکه بیماری آنفلوانزا به صورت مستقیم یا غیرمستقیم از شخص مبتلا و یا در تماس با وسایل آلوده به ویروس وارد بدن می شود، اظهار کرد: در علایم این نوع بیماری فرد مبتلا تب بالای 38 درجه دارد که چنین نشانه ای در سرماخوردگی وجود ندارد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان علایم دیگر بیماری آنفلوانزا را سرفه همراه با گلودرد، آبریزش بینی و درد عضلانی شدید ذکر کرد.
وی ابراز کرد: علاوه بر آن در کمتر از 25 درصد مواقع نیز امکان دارد فرد به اسهال شدید دچار شود که این نشانه بیشتر در کودکان نمود دارد.
صائینی با بیان اینکه سطح ایمنی افراد در شدت ابتلا به بیماری آنفلوانزا بسیار متفاوت است، تصریح کرد: استفاده از رژیم غذایی مناسب نیز در جلوگیری از ابتلا به این نوع بیماری تاثیر فراوانی دارد.
وی مدت زمان بیماری آنفلوانزا را بین سه تا پنج روز بیان کرد و گفت: ممکن است در این مدت دوره بیماری نیز به پایان برسد اما بروز عفونت ثانویه ای مانند باکتریایی نیز فرد را دچار عفونت های ریوی و چرک گلو کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان، مصرف کافی مایعات و نوشیدن چای کمرنگ را در بهبود روند بیماری مبتلایان مفید عنوان کرد و گفت: مصرف سوپ، ماهی، گوشت قرمز، مرغ و مرکبات مانند پرتقال و لیمو شیرین نیز بیش از گذشته توصیه می شود.
وی یادآوری کرد: در کنار این مسایل فرد مبتلا باید به این موضوع مهم توجه داشته باشد که 24 ساعت بعد از قطع تب در محیط بیرون تردد نکند.
صائینی افزود: درمان این بیماری در گرو استراحت کافی بوده و اگر فرد مبتلا فعالیت مستمر ورزشی داشته باشد، وضعیت بیماری وی بدتر می شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی زنجان درخصوص شرایط محل نگهداری فرد بیمار نیز اظهار کرد: توصیه می شود جریان هوا در اتاق محل بستری بیمار وجود داشته باشد و در صورت وجود فضای بسته هر 20 تا 25 دقیقه جریان هوا در محل برقرار شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورتی که اتاق کوچک و ارتباطات بیمار با اطرافیان نزدیک باشد به فرد بیمار توصیه می شود از ماسک مناسب استفاده کند و اطرافیان وی نیز در حد امکان نسبت به نظافت و شستشوی محل دستگیره ها در و لوازم شخصی فرد بیمار مبادرت کنند.
این مسوول یکی از راهکارهای بسیار ساده برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری و انتقال آن از فرد بیمار به افراد دیگر را شستشوی مداوم دستها با آب و صابون بیان کرد.
آنفلوانزا نوعی بیماری ویروسی بسیار واگیردار دستگاه تنفس است که به آسانی از فردی به فردی دیگر انتقال می یابد.
تاکنون سه نوع ویروس آنفلوانزا شناخته شده که عبارتند از A، B،C و هر کدام از این ویروس ها خود زیر گروه های مختلفی دارند.
بیماری آنفلوانزا در همه گروه های سنی و شغلی دیده می شود ولی در زمان همه گیری سالمندان و بیماران مزمن قلبی، ریوی، کلیوی، کم خونی، بیماریهای متابولیک و افرادی که نقص ایمنی دارند در معرض خطر بیشتری هستند.
6085/7320
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]