واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: "دنگسرک "روستایی از نکا که پرتقال 9 استان کشور را تامین کرد ساری-ایرنا- در حالی که تعاون روستایی مازندران خرید و ذخیره سازی 32هزار تن مرکبات شب عید کشور را برعهده گرفته است باغداران "دنگسرک" شهرستان نکا به تنهایی تامین مرکبات 9 استان کشور را متعهد شده اند.
مازندران 110 هزار هکتار باغ مرکبات دارد و از این باغها سالانه حدود 2میلیون تن محصول برداشت می شود.
علی طاهری مدیر جهاد کشاورزی نکا در بازدید روز یکشنبه خبرنگاران از واحد سورتینگ مرکبات روستای دنگسرک این شهرستان گفت: سالانه 100هزار تن انواع مرکبات در نکا تولید می شود که دو هزارو 740تن مرکبات مورد نیاز 9 استان کشور را امسال متعهد شده ایم.
وی با بیان اینکه روستای دنگسرک به تنهایی حدود چهار هزار تن پرتقال تولید کرده است ،ادامه داد :انواع مرکبات به ویژه پرتقال تامسون به وفور در این شهرستان موجود است.
وی با بیان اینکه امسال تعاون روستایی خرید پرتقال را به قیمت هر کیلو دو هزارو 500تومان از باغداران انجام داده است، اضافه کرد: باغداران از قیمت راضی هستند.
مدیر جهاد کشاورزی نکا با بیان اینکه تنظیم بازار مرکبات شب عید کشور به راحتی قابل اجرا است، اظهار داشت: امروز باغداری در شهرستان توجیه اقتصادی دارد.
طاهری با اشاره به این نکته که 70 درصد باغات شهرستان نکا مجهز به سامانه آبیاری تحت فشار هستند، اظهار داشت: دولت به ازای هر هکتار 6.5میلون تومان تسهیلات بلاعوض پرداخت می کند.
وی به وجود 44هزار هکتار اراضی زراعی و باغی در شهرستان نکا اشاره کرد و بیان داشت: 10 هزار هکتار از اراضی باغی نکا سیاه ریشه و مرکبات است.
وی به نوسازی و اصلاح باغات مرکبات اشاره کرد و گفت: باغداران با بکارگیری مهندسان کشاورزی ، باغداری را به صورت فنی انجام می دهند.
مجید بهادری مدیر هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این بازدید به خبرنگاران گفت: در حال حاضر 70درصد حاضرین در دوره های آموزشی ترویجی کشاورزی استان را جوانان تشکیل می دهند.
وی با بیان اینکه کشاورزی مهندسی در مازندران توجیه اقتصادی دارد، ادامه داد: از آنجاییکه شکاف تولید انواع محصولات کشاورزی به ویژه مرکبات بیش از سه برابر متوسط تولید 18تا 20 تن فعلی است، با مهندسی باغداری می توان به تولید 80 تا 100تن مرکبات در هکتار رسید.
وی تصریح کرد: در شرایط موجود زمین های زراعی و باغی ،می توان با بکار گیری مهندسی کشاورزی هزینه تولید را کاهش و مقدار محصول را به صورت قابل توجه ای افزایش داد.
بهادری به وجود 120 سایت الگویی انواع محصولات کشاورزی مازندران اشاره کرد و گفت: استقبال کشاورزان به دوره های آموزشی ترویجی کشاورزی مطلوب است و سازمان نیز برنامه های ترویجی را به روش های مختلف اجرا می کند.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی مازندران تصریح کرد: کشت و کار فنی و مهندسی انواع محصولات کشاورزی در مازندران مزیت اقتصادی دارد و برای رسیدن به حفظ و پایداری تولیدات مواد غذایی باید فعالیت کشاورزی را با بکار گیری فارغ التحصیلان بیکار کشاورزی انجام بدهیم.
مازندران بیش از 9 هزار بیکار فارغ التحصیل کشاورزی دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: تاکنون بیش از 10هزار تن مرکبات به تهران و سایر استان های کشور ارسال شده است.
دلاور حیدرپور اظهار داشت: ذخیره سازی مرکبات به میزان کافی در مازندران صورت گرفته و روزانه 700تن مرکبات به استان تهران و 500تن مرکبات به سایر استان های کشور حمل می شود.
حیدرپور ابراز امیدواری کرد تا پایان هفته جاری، سهمیه پیش بینی شده استان تهران تکمیل و ارسال می شود و تا بیستم اسفند ماه نیز عملیات ارسال به سایر استان ها انجام خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه در صورت وجود تقاضا، خرید و توزیع مرکبات همچنان ادامه خواهد داشت، افزود: تا پایان سال مرکبات به استان هایی که سهمیه دارند و متقاضی باشند ارسال خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه نگرانی بابت ذخیره سازی مرکبات وجود ندارد و افزود: مرکبات به اندازه کافی ذخیره سازی شده است که جوابگوی نیاز همه متقاضیان استان هایی که سهمیه دارند خواهد بود.ک/4
6990/1899
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 148]