واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارگاه آموزشی بین المللی تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی در اصفهان برگزار شد اصفهان- ایرنا- کارگاه آموزشی بین المللی « تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی، تجاری سازی مالکیت معنوی و نقش پارک ها و مراکز رشد علم و فناوری در انتقال فناوری » در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان برگزار شد.
روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان روز یکشنبه اعلام کرد: این کارگاه در راستای توسعه مبتنی برعلم و فناوری و با حضور متخصصان بین المللی دیروز در این شهرک برگزار شد.
این کارگاه یک روزه با همکاری مرکز منطقه ای توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری یونسکو و کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی (کامستک) برگزار شد.
در این کارگاه مباحثی نظیر تجاری سازی نتایج تحقیقات، نقش مراکز رشد و پارک های علم و فناوری در انتقال فناوری، مشارکت بین المللی در فعالیت های علمی و فناوری، تجاری سازی مالکیت های فکری و بررسی تجربیات کشورهای استرالیا، کره جنوبی و چین در زمینه همکاری های علمی ارائه شد.
پروفسور تنویر نعیم مشاور ارشد کمیته دائمی همکاری های علمی و فناوری سازمان کنفرانس اسلامی در این کارگاه به تبیین اهمیت تجاری سازی پژوهش های انجام شده در دانشگاه ها و نقش دانشگاه در اقتصاد دانش بنیان در قرن 21، چالش های جهانی شدن و چالش های موجود در دانشگاه های کشورهای در حال توسعه پرداخت.
همچنین شرایط لازم برای رشد موفق و نقش دولت ها در پیشبرد ارتباطات و نقش صنعت در این زمینه تشریح شد.
پروفسور تیم تورپین، استاد دانشگاه سیدنی استرالیا نیز در این کارگاه به بررسی مشارکت های بین المللی و اهمیت همکاری ها پرداخت و سیاست های مرتبط در پیشبرد این رابطه ها را به همراه روش ها و تجارب مربوطه عنوان کرد.
در بخش سوم این کارگاه آموزشی، پروفسور هاچان پارک، موسس شرکت حقوق مالکیت فکری در کره جنوبی به تشریح تجاری سازی مالکیت معنوی با تکیه بر استراتژی پروانه (license) دانشگاه، مالکیت معنوی، آمادگی برای دریافت پروانه و ذکر نمونه های موفق در این حوزه پرداخت.
شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان فعالیت اجرایی خود را از سال 1380 با هدف حمایت و هدایت شرکتهای "دانش بنیان " آغاز کرد و اکنون حدود 370 شرکت و موسسه دانش بنیان در این شهرک مستقر است.
از دستاوردهای این شهرک می توان به شکل گیری 45 واحد صنعتی مبتنی بر فناوری های این شرکت ها، اشتغال بیش از پنج هزار نیروی انسانی متخصص و نوآور در شرکت های دانش بنیان، برگزاری 10 دوره جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، اخذ جایزه 2010 بانک توسعه اسلامی در حوزه علوم و تکنولوژی و کسب جایزه انجمن آسیایی پارک های علمی (ASPA Award) توسط هشت شرکت دانش بنیان اشاره کرد.
تجاری سازی بیش از 700 دانش فنی تولید شده توسط شرکت های دانش بنیان، راه اندازی اولین پارک علمی کودکان و نوجوانان در کشور و انتخاب پارک علم و فناوری شیخ بهایی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان رتبه اول در بین هفت پارک علم و فناوری برتر کشور از دیگر دستاوردهای این شهرک است.
همچنین مرکز منطقه ای توسعه مراکز رشد و پارک های علم و فناوری تحت نظر یونسکو (IRIS) در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مستقر است و تا کنون بخش خصوصی در اراضی این شهرک دو هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری کرده است.
د/3011/ 6022
10/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]