واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۹ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۴۷ب.ظ)
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي کشور خبر داد: آمادهسازي ۲۴۰۰ هکتار اراضي بندر شهيد رجايي براي واگذاري به سرمايه گذاران معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي گفت: تردد ساليانه ۴۰ هزار فروند کشتي در تنگه هرمز و جابجايي ۱۰۰ ميليون تن کالا در بندر شهيد رجايي، فرصتهاي مناسبي براي سرمايهگذاري در بخشهاي انبارداري، ساخت سيلو و بانکرينگ ايجاد کرده است.
به گزارش خبرگزراي موج، محمد سعيد نژاد، معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در نخستين همايش فرصتهاي سرمايهگذاري استان هرمزگان در تالار شهيد آويني بندرعباس اظهار کرد: استان هرمزگان از مهمترين استانهاي کشور و پايتخت دريايي ايران است. انجام فعاليتهاي دريايي و همچنين سواحل زيبا و طولاني خليجفارس و درياي عمان، اين استان را از مزيتهاي ويژهاي برخوردار کرده است.
وي ادامه داد: از سوي ديگر، بندر شهيد رجايي بهعنوان مهمترين و بزرگترين بندر تجاري کشور در اين استان مستقر است.
سعيد نژاد با اشاره به اينکه بيش از ۸۵ درصد از حملونقل بينالمللي کالا در جهان از طريق دريا انجام ميشود، افزود: سازمان بنادر و دريانوردي با ايجاد و راهبري ۱۱ بندر تجاري بزرگ توانسته بيش از ۱۴۰ميليون تن از صادرات و واردات کشور را در سال جاري انجام دهد که پيشبيني ميشود تا پايان سال جاري با رشد مناسبي اين ميزان به ۱۵۵ ميليون تن افزايش يابد.
وي خاطرنشان کرد: براساس آخرين مطالعات انجام شده در کشور، ۵ هزار و ۸۰۰ کيلومتر در شمال و جنوب ايران نوار ساحلي وجود دارد که نشان ميدهد دريا در فعاليت اقتصادي ايران فرصت مهمي بشمار ميرود.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي اظهار کرد: با همکاري دولت و مجلس در قانون بودجه سال ۹۴ سرمايهگذاريهاي جديد از محل صندوق توسعه ملي از سوي سازمان بنادر نزد سيستم بانکي تضمين ميشود.
اين مقام مسوول با اشاره به اينکه ۵۳ درصد از عمليات حملونقل دريايي کشور در بندر شهيد رجايي انجام ميشود، افزود: با تقاضاي زياد سرمايهگذاران براي دريافت زمين در بندر شهيد رجايي، ۲۴۰۰ هکتار اراضي جديد براي واگذاري طي سال آينده آماده ميشود.
وي در ادامه اظهار کرد: بندر شهيد رجايي بهعنوان مهمترين بندر ايران در راستاي رقابت با بنادر منطقه محسوب ميشود که بيش از ۸۷ درصد از عمليات کانتينري کشور را پشتيباني ميکند.
سعيد نژاد گفت: اکنون با توجه به تغييرات اقليمي و آبي در کشور نقش توسعه دريا محور از اهميت بيشتري برخوردار است و اين موضوع از زبان همه مسؤولان کشور طي چند سال گذشته بيانشده است، بر همين اساس نياز جدي به تدوين يک برنامه کلان براي توسعه دريا محور وجود دارد.
وي توسعه دريا محور را بهعنوان يک ضرورت دانست که بدون برنامه مدون، توسعه و هماهنگي در همه بخشها ميسر نميشود.
معاون وزير راه و شهرسازي خاطرنشان کرد: توسعه دريا محور و گردشگري دريايي از جمله فعاليتهاي اقتصادي محسوب ميشوند که باعث توسعه فرهنگي و اجتماعي مناطق ساحلي را فراهم ميکنند.
سعيد نژاد با اشاره به احداث ۱۸۳ بندر کوچک و بزرگ در استانهاي ساحلي کشور، گفت: بنادر کوچک نقش عمدهاي در رونق معيشت ساحلنشينان دارد که با يک برنامهريزي منظم از سوي دولت اين هدف مهم محقق ميشود.
وي افزود: براي تکميل طرحهاي ناتمام از جمله بنادر کوچک و متوسط، سازمان بنادر با آغوش باز پذيراي مشارکت سرمايهگذاران بخش خصوصي است.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي همچنين در بخش ديگري از سخنان خود بيان کرد: حجم عمده سرمايهگذاريها در بخش حملونقل مسافري با ارائه تسهيلات مناسب از سوي سازمان بنادر و از سوي بخش خصوصي انجام شده است و اکنون در اين بخش با افزايش قابلملاحظه تقاضاي مردم براي سفر دريايي مواجه هستيم.
مديرعامل سازمان بنادر و دريانوردي در بخش مسافرتهاي دريايي گفت: طي سال جاري بيش از ۱۵ ميليون نفر سفر دريايي در کشور ثبت شده است، اين ميزان بيش از ۱۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزايش داشته که ۹۵ درصد از اين عمليات در هرمزگان انجام شده است.
وي گفت: نوسازي و توسعه ناوگان و توجه به مباحث ايمني از اقدامات مهمي بوده که در اين سالها به جديت پيگيري شده است و پيشبيني ميشود با توجه به توسعه اقتصادي و سياسي کشور در زمينه بار و مسافر به رشد مناسبي دست پيدا کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]