واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: جهانگیری: سیاستهای گذشته در زمینه یارانهها فرهنگ تولید و مصرف را به مخاطره انداخت /مدیریت غلط اقتصادی به فسادها دامن زده است
معاون اول رییس جمهوری با بیان این که اصلاح فرهنگ مصرف و تامین حقوق مصرف کنندگان نیازمند ارایه اطلاعات درست است، گفت: باید اطلاعات درست به مشتریان کالا داد تا قدرت انتخاب جامعه بالا رود و مصرف کننده نباید در انبوه تبلیغات سردرگم شود.
به گزارش نامه نیوز اسحاق جهانگیری روز شنبه در چهاردهمین همایش روز ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان که در سالن همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد، این مطلب را بیان کرد.
وی خطاب به فعالان اقتصادی بخش خصوصی افزود: شما به خوبی مسایل اقتصادی کشور را می دانید، خواست و نیازهای جامعه را از نزدیک می بینید، خواست و اراده رهبر معظم انقلاب را می شنوید، مدام سطح و گستره آسیب های متراکم شده اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی جامعه را از زبان تحقیقات و آمارهای رسمی در رسانه ها ملاحظه می کنید و از عزم و اراده دولت هم آگاه هستید.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: پس باید همه با تعامل نزدیک، دولت منتخب مردم را در حل وفصل مسایل عاجل و هم مسایل آتی یاری و کمک کنید.
جهانگیری با بیان این که فرهنگ مصرف در کشور ما ناموزون است، اضافه کرد: آثار سوء برخی سیاست های گذشته به ویژه در زمینه یارانه ها نه تنها فرهنگ مصرف، بلکه فرهنگ تولید را هم به مخاطره انداخته است.
دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی یادآور شد: در سال 1389، حدود 64 میلیارد دلار از منابع کشور به صورت کالا از مبادی رسمی کشور وارد شد و این روند در شرایط کنونی کار را برای تولید کنندگان و سیاست گذاران سخت کرده است.
جهانگیری ادامه داد: در 11 ماه گذشته این روند به حدود 48 میلیارد دلار رسید که روند کاهنده خوبی را نشان می دهد اما می دانید وقتی که یک جهت گیری در کشور شکل می گیرد و با سرعت به پیش می رود، تغییر جهت آن به سرعت امکان پذیر نیست.
وی تصریح کرد: مدیریت غلط منابع کلان اقتصادی از جمله نفت به فسادهای اقتصادی و اداری دامن زده است، نابرابری در صادرات و داردات کالاها و بالا رفتن واردات بی رویه کالا در سال های اخیر، نگرانی رهبری انقلاب را در آسیب پذیری تولیدات داخلی به دنبال داشته است.
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد: در چنین شرایطی شما تولید کنندگان، توزیع کنندگان و ارایه دهندگان خدمات باید خود را در کنار مصرف کنندگان در برابر یک مساله مشترک ملی قرار دهید.
جهانگیری در ادامه سخنان خود دسترسی به کالای با کیفیت را حق مصرف کننده دانست و اظهار داشت: نشان ها و برندها از همین منظر حایز اهمیت هستند، استاندارد سازی ها و کنترل کیفیت را باید در این مسیر مهم دانست. باید به ویژه به کیفیت کالاهای داخلی برای افزایش توان رقابت آن ها در بازار اهمیت داد، انتظار می رود در این سیاست که مد نظر مقام معظم رهبری نیز هست، صدا و سیما همکاری بیشتری با تولید کنندگان داخلی داشته باشند.
وی ورود مصرف کننده به میدان رقابت تولیدکنندگان را از دیگر نیازهای اساسی دانست و افزود: تولید کنندگان باید بپذیرند که ورودشان به بازار مصرف برخاسته از موفقیت در رقابت باشد نه از تنگ کردن رقابت با دیگران، دولت هم از رقابتی شدن تولید برای بالا رفتن کیفیت کالاها استقبال می کند.
معاون اول رییس جمهوری ایجاد شبکه های توزیع مناسب برای عرضه کالا و خدمات را چهارمین نیاز اساسی برای حمایت از مصرف کننده برشمرد و گفت: در دسترس بودن و قابل اعتماد بودن عرضه کننده نزد مصرف کنندگان بسیار مهم است، برای ارتباط شرکت های تولیدی با بازار مصرف، شبکه های توزیع اهمیت استراتژیک دارند.
جهانگیری دیگر حقوق مصرف کنندگان را تناسب قیمت با کیفیت کالا و خدمات دانست و افزود: قیمت مهم ترین عنصری است که برای موسسات و شرکت های تولید کننده محصولات درآمد ایجاد می کند، البته قیمت گذاری در شرایط تورمی مشکل است اما همانگونه که گفته شد، دولت به دنبال ایجاد ثبات اقتصادی است و در این شرایط قیمت گذاری باید به گونه ای باشد که هم ضامن بقای تولید باشد و هم موجب رضایت مشتری.
وی ادامه داد: اولویت دادن به خدمات پس از فروش از جمله حقوق دیگر مصرف کنندگان است، رضایت مشتری البته شرط لازم است اما شرط کافی نیست، باید مشتری راضی را به مشتری مستمر تبدیل کرد. خدمات پس از فروش باید برنامه همه بنگاه ها و دستگاه های وابسته به دولت باشد.
معاون اول رییس جمهوری همچنین حساسیت نسبت به استاندارد و بهداشت صنعت و بخش های مختلف فرایند تولید را حق مصرف کننده دانست و تاکید کرد ما در این زمینه به یک برنامه ملی نیاز داریم.
جهانگیری یادآور شد: در اسفندماه قرار داریم ماهی که به دلایل مختلف فرهنگی، تاریخی و اجتماعی جامعه ایرانی در آغاز سال از خواسته های ویژه ای در حوزه خدمات و کالا از دولت و بخش خصوصی دارند. سخنم را با جلب توجه بیشتر همگان به درک این انتظار به حق مردم شریف ایران به پایان می برم. باید دست به دست هم دهیم و به نورزوی تر کردن فرهنگ مردم کمک کنیم.
وی خاطر نشان کرد: مردم خوب ما نیاز به امید، اطمینان به آینده و دور شدن زندگیشان از ترس ها و مخاطره ها دارند، به آن ها در این ایام، اطمینان، اعتماد و آرامش بیشتری بدهیم.
منبع: ایرنا
۰۹ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]