تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):فريب نماز و روزه مردم را نخوريد، زيرا آدمى گاه چنان به نماز و روزه خو مى كند كه اگر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830345681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هنوز از مهمترين منفعت کاهش تورم بهره مند نشده ايم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۹ اسفند ۱۳۹۳ (۷:۵۱ق.ظ)
خراسان: هنوز از مهمترين منفعت کاهش تورم بهره مند نشده ايم
به گزارش خبرگزاري موج، «هنوز از مهمترين منفعت کاهش تورم بهره مند نشده ايم»عنوان يادداشت روز روزنامه خراسان است که در آن مي خوانيد؛
متوسط نرخ تورم در 40 سال اخير ايران حدود 20 درصد بوده است. اين نکته در محافل علمي پذيرفته شده است که اين تورم شديد دو رقمي در کشور به توليد، سرمايه گذاري و اشتغال آسيب وارد کرده، روابط بين توليدکنندگان را تخريب کرده و ارزش واقعي دستمزد حقوق بگيران را کاهش داده است. البته به نظرم مهمترين اثر تورم اين بوده که با افزايش نرخ سود بانکي، منافع سرمايه داران غيرتوليدکننده، که در بانکها پس اندازهاي بزرگ دارند، را افزايش داده و اين منافع به عنوان هزينه بر توليدکنندگان تحميل شده است. در نتيجه در اين سالها شاهد بوده ايم که توليدکنندگان، صادرکنندگان و حقوق بگيران ايراني متضرر شده در مقابل واردکنندگان و سرمايه داران غيرتوليدکننده منفعت برده اند.
در روزهاي اخير اعلام شد نرخ تورم کشور از 39 درصد در مرداد ماه 1392 به 15.8 درصد در بهمن 1393 کاهش يافته است. اين نتيجه بسيار مناسبي براي سياستگذاران اقتصادي فعلي است. اما بايد ديد که جامعه از اين کاهش تورم تا چه اندازه برخوردار شده است.
آمار اقتصادي بانک مرکزي تا حدودي نشان مي دهد که در همين دوره وضعيت توليد و صادرات بهبود يافته است، رشد اقتصادي کشور از منفي 0.3 درصد در سه ماهه دوم سال 92 به مثبت 4.5 درصد در سال 93 افزايش يافته است. همچنين صادرات کالاهاي غيرنفتي ايران از 20 ميليارد دلار در 9 ماهه ابتدايي سال 92 به 25 ميليارد دلار در 9 ماهه ابتدايي سال 93 افزايش يافته است، هرچند برآورد سطح زيربناي طبقات ساختمان ها در مناطق شهري براساس (پروانه هاي صادر شده) از 31 ميليون متر در تابستان 92 به 19 ميليون متر در تابستان 93 کاهش يافته است.
اگر بخواهيم تاثير کاهش تورم از مسير نرخ بهره را بر توليدکنندگان جامعه ارزيابي کنيم مفيد است ابتدا ارقام اين دو متغير را در چند کشور مرور کنيم. طبق آمار بانک جهاني در سال 2013، نرخ بهره وام ها در ژاپن 1.3 درصد، در آمريکا 3.3 درصد و در کره جنوبي 4.6 درصد بوده است در حالي که نرخ تورم اين کشورها در ژاپن 0.4 درصد، در آمريکا 1.5 درصد و در کره جنوبي 1.3 درصد بوده است. اگر نرخ تورم را از نرخ بهره وام ها در اين کشورها کم کنيم نرخ بهره واقعي به دست مي آيد که در ژاپن 0.9 درصد، در آمريکا 2.8 درصد و در کره جنوبي 3.3 درصد خواهد بود. اما محاسبه اين رقم در ايران جالب خواهد بود: نرخ تورم 15 درصد اخيراً اعلام شد و نرخ سود وام ها در ايران طبق اطلاعات بازار بين بانکي در تابستان امسال (روزنامه دنياي اقتصاد 10 شهريور 93) و اطلاعات وام دهي بانکها بيش از 28 درصد است، بنابراين نرخ سود واقعي در ايران حدود 13 درصد خواهد شد.
اين آمار يک نکته مهم را نشان مي دهد: چرا فاصله نرخ بهره وام ها و تورم در کشورهاي ديگر (1 تا 3 درصد در سه کشور فوق) بسيار کمتر از ايران (13 درصد در ايران) است. يک دليل اين است که سياستگذار پولي در ايران فقط بر هدف کنترل پايه پولي تمرکز دارد در حالي که هدفي که دهه هاست برخي کشورهاي موفق انتخاب کرده اند کنترل نرخ بهره اسمي است. آنها اين سياستگذاري را از طريق وجوه ارزان قيمت بانک مرکزي پياده مي کنند. براي مثال بانک مرکزي آمريکا، نرخ موثر وجوه فدرال را از 6.2 درصد در سال 2000 در روندي کاهشي به 0.11 درصد در هفته هاي اخير رسانده است.
البته کاملاً مشهود و واضح است که دست بانک مرکزي ايران براي سياستگذاري از اين مسير بسته است و چاله هاي مالي مانند معوقات بانکي و نظام بانکداري نسبتاً دولتي سبب شده است تا بانک مرکزي با احتياط زيادي عمل کند. اما بانک مرکزي بايد توجه داشته باشد که مسيرهايي، هرچند محدود، براي نقش آفريني دارد و نبايد نظاره گر مشکلات کسب و کارها به ويژه هزينه هاي آنها به دليل نرخ بهره بالا باشد و استدلال شود که پس از کاهش نرخ تورم در بلندمدت، نرخ بهره وام ها هم پايين خواهد آمد. شايد در بلندمدت، سرمايه داران غيرتوليدکننده، همه سرمايه توليدکنندگان را خورده باشند.

نويسنده: دکتر علي چشمي













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن