تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خداوند عزو جل كه فرموده است: از صبر و نماز كمك بگيريد، صبر، روزه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843428529




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- توس، تجسم ملیت ما ایرانیان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بازگشت تندیس فردوسی به مرکز شهر سلماس توس، تجسم ملیت ما ایرانیان تهران - ایرنا - فردوسی فرزانه ی توس است که در کنار امام رضا (ع)، رونق معنوی خراسان و ایران از وجود ایشان است و تجسم ملیت و مذهب ما به شمار می روند. فردوسی شخصیتی است که در علم نظر بینا بود و اکنون او و خردنامه اش (شاهنامه) چراغ راه و پایه ی هویت ما ایرانیان است.


پس از اطلاع رسانی به موقع و موثر ِ رسانه های متعهد و وطن خواه از جمله «ایرنا»، فشار افکار عمومی، تدبیر وزیر کشور دولت یازدهم و اقدام مناسب استاندار آذربایجان شرقی، شورای اسلامی شهر سلماس روز پنجشنبه هفتم اسفند ماه 1393 خورشیدی با صدور اطلاعیه ای از برداشتن تندیس فردوسی از وسط میدانی به همین نام برائت جست و دستور نصب دوباره ی آن بر جای اصلی اش را صادر کرد و این دستور، عملی شد.
برخی از ما و فرمانداران و دیگر مسوولانمان نمی دانیم که اگر شخصیت ها و مفاخر بزرگ تاریخی و ملی مانند حکیم « ابوالقاسم فردوسی» که یک رکن هویتی ایران هستند داشته باشیم هیچ گاه لشکریان توران و ضحاک به قلب این سرزمین وارد نخواهند شد.
فردوسی این دهقان زاده ی پرسواد، مراحل رشد و تکامل را در سده ی چهارم هجری، قدم به قدم با آگاهی پیمود و در زندگی بر شخصیت شجاع و فرهیخته ی خود تکیه کرد. آتشی که در درون داشت موجب شد تا خردنامه (شاهنامه) را خلق کند که امروز نسخه های زیاد آن نه تنها در ایران بلکه در دیگر کشورهای جهان به زبان های مختلف انتشار یافته است.
او یکی از محبوب ترین شاعران حماسه سُرای ایران ما است که برخی نویسندگان بزرگ دنیا مانند پوشکین روسی از وی و شاهنامه اش تاثیر پذیرفته اند. حکیم ِ توس در اثر آن آتش درونی و رنجی که برای نگارش خردنامه اش و نیز احیای ایرانی و زبان فارسی کشید شاید اگر امروز و صدها سال پس از مرگش تربت و خاکش را بگشاییم دود از کفنش بیرون آید!
برخی ادیبان و ادب شناسان معتقدند که فردوسی از دین و قرآن نیز الهام گرفته است. برای نمونه او در پردازش داستان سیاوش، قصه ی یوسف و زلیخا در قرآن و در پردازش داستان فریدون، ماجرای موسی (ع ) در قرآن را الگوی خویش قرار داده است.
به باور مورخان و ادیبان، فردوسی نگارش شاهنامه را در عصر سلطان «محمود غزنوی» و صدر اعظمی «ابوالعباس اسفراینی» که ایرانی بوده و تفکر ایرانی داشته است آغاز می کند و در زمان صدر اعظمی «ابوالحسن میمندی» که تفکر و اندیشه ی عرب گرایانه داشته است به پایان می رساند.
فرزانه ی توس از شعرهای مرحوم « دقیقی» شاعر خراسانی در قرن چهارم هجری که همشهری فردوسی بوده، بهره گرفته است. هم چنین از شاهنامه ی «ابو منصوری» که پیش از فردوسی و به نثر بوده است.
خردنامه یا شاهنامه ی فردوسی سه بخش دارد: بخش نخست اسطوره ای است؛ حکایت سیمرغ و زال و رستم و هفت خوان رستم. بخش دوم پهلوانی است؛ داستان رستم و اسفندیار و ضحاک ماردوش و کاوه ی آهنگر و قیام دهقانان و داستان فریدون و سیاوش. بخش سوم تاریخی است؛ داستان بزرگمهر و انوشیروان و زنجیر عدالت گستر او .
بر خلاف آن چه در محاوره و زبان ها است شاهنامه آخرش خوش نیست بلکه سوگنامه (تراژدی) است و تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل !
* گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم** 1459**2054



09/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن