واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
افزایش فعالیتها و برنامههای احمدینژاد برای بازگشت به قدرت
روز نو : خردادنوشت:احمدینژاد با قدرت حضور مکرر خود در عرصه عمومی را کلید زده است، حضوری که خیلیها میگویند نتیجه آن در انتخابات مجلس دهم روشن خواهد شد. در همین حال اخبار جسته و گریختهای هم از نزدیکشدن برخی اطرافیان او به طیفهایی از اصولگرایان شنیده میشود که میتواند مقدمه بازگشت رئیس دولتهای نهم و دهم به عرصه سیاسی باشد. هنوز معلوم نیست که تاکتیک احمدینژاد و یارانش برای این بازگشت چیست. اینکه نهایتا به ائتلافی با برخی طیفهای اصولگرا چون جبهه پایداری رضایت میدهند یا اینکه در سودای حضوری مستقل در عرصه سیاسی هستند. موضوع فعال شدن احمدینژاد را در گفتوگویی کوتاه با مسعود میرکاظمی، وزیر بازرگانی دولت نهم و وزیر نفت دولت دهم به بحث گذاشتیم. میرکاظمی هر چند توضیح نداد که چه چشم اندازی پیش روی اصولگرایان و احمدی نژاد قرار دارد اما تاکید میکند که مردم مشتاق حضور دوباره او هستند.
ارزیابی شما به عنوان کسی که در دولتهای نهم و دهم وزیر آقای احمدینژاد بودید از افزایش فعالیتهای ایشان و برنامههای متعددی که دارند چیست؟ چقدر این فعالیتها میتواند متوجه انتخابات مجلس دهم باشد؟ منع قانونی که ندارد. مگر بقیه فعال نیستند. با اینکه شورای عالی امنیت ملی حتی عکس آقای خاتمی را هم ممنوع کرده است، اما باز هم فعال است. چه اشکالی دارد که یک فرد فعال شود؟ اگر منع قانونی دارد بگویید، اما اگر ندارد چرا اینقدر ناراحت میشوید؟ من مسئول آقای احمدینژاد نیستم و ایشان را هم بسیار کم میبینم. اما حرفم این است که چرا روی یک فرد اینقدر حساس شدهاند و روی بقیه حساسیت نیست؟ سوال من متوجه بعد سیاسی موضوع است نه بعد حقوقی آن. سوال این است که فعالشدن آقای احمدینژاد روی وزنکشیهای سیاسی چه تاثیری خواهد گذاشت؟
به هر حال چهرههای سیاسی تا جایی که چارچوب قانون اجازه میدهد امکان فعالیت دارند. وقتی یک کسی را شورای نگهبان تائید کرد و مردم به او رای دادند و رئیسجمهور شد، میتواند کار کند. مگر اینکه خلاف قانون مرتکب شود که در آن صورت باید برخورد شود. این حرف درست، سوال این است که گرایش اصولگرایان به سمت ایشان چقدر است؟من فکر میکنم بهجای نگاه کردن به گروههای سیاسی، برای اینکه دریابید گرایش عمومی جامعه چیست بروید به شهرستانها و از مردم بپرسید. مردم از ما در کوچه و خیابان و مسجد میپرسند که آقای احمدینژاد نمیخواهد برگردد؟ الان بازگشت احمدی نژاد مطالبه مردم است. این یک واقعیت در کشور ما است و یک دلیل آن هم مشکلات اقتصادی کشور است. از اول قول دادند که مسایل با مذاکرات هستهای و چانهزنی با آمریکا حل میشود اما امروز مردم میبینند مشکلات دوچندان شده است. حوزه هستهای را هم تقریبا نیمهتعطیل کردهایم. خب مردم سوال میکنند که دولت قبلی که میگویند اینچنین بوده، خیلی بهتر کار کرده است. این مطالبه میشود. برخیها هم نگران این مطالبه هستند و من میگویم طرفداران دولت نباید نگران باشند. مگر چه حساسیتی است؟ من در مقام مدافع یا منتقد آقای احمدینژاد نیستم، چون دیگر به ایشان کاری ندارم. من الان نماینده مجلس هستم و کار خودم را انجام میدهم. ولی این حساسیتی که روی آقای احمدینژاد است طبیعی نیست و نباید باشد. خب به هر حال قطعا آقای احمدینژاد به عنوان کسی که 8 سال ریاست دولت را بر عهده داشته رصد میشود و فعالیتهای او مهم هستند. بله. ولی شورای عالی امنیت ملی نگفته که ایشان ممنوع التصویر است. ولی ایشان دولتی را اداره کردند که تنها دولتی بود که معاون اولش به زندان افتاد.آن که مربوط به مسئولیت آقای رحیمی در دیوان محاسبات بوده است. سوال اساسی این است که این تخلفات در چه زمانی رخ داده است؟ به هر حال آقای احمدینژاد بک فرد متخلف را در حالی که میدانستند پرونده دارد در بالاترین سطح وارد دولت کردند و تمام قد پشت او ایستادند. نه آن موقع چنین چیزی نبود. چون من هم در آن دولت کار کردم و میدانم شرایط چگونه بود. امروز کسانی که در کرسنت رشوه گرفتهاند در همین دولت معاون هستند. ما حرمت به خرج میدهیم و اینها را مطرح نمیکنیم اما متاسفانه این سیاهنمایی را علیه دولت قبلی ده برابر میکنند و بر آن اصرار دارند، غافل از اینکه مردم نگاهشان به نظام تغییر میکند. خب شما میگویید چرا بر این موضوع اصرار میکنند که چرا این مسایل را نگفتید و ما بودیم که آن را مطرح کردیم. یعنی هر وقت اصلاحطلبان حرفی میزنند میگویید سیاهنمایی است. در همان زمان هم کوچکترین نقدی به دولت تعبیر به سیاهنمایی میشد.
آقای زاکانی از مقام نمایندگی میگویند. به هر حال یک دولتمرد، چه اصولگرا و چه اصلاحطلب تخلفی کرده و عدهای در مجلس هم آن را پیگیری کردهاند. آقای زاکانی بیشتر از منظر مسئولیت نمایندگی این را گفتهاند. برخورد با فساد حزب و گروه نمیشناسند. من خودم تحقیق و تفحص بابک زنجانی را نوشتم و آن هم در زمانی که آقای قاسمی وزیر نفت بودند. من با ایشان دوست صمیمی هستم، اما وقتی بحث بیت المال مطرح میشود این حرفها نیست. در ارتباط با فعالشدن آقای احمدینژاد این موضوعات یک بحث بسیار گسترده است که حرفهای زیادی برای آن وجود دارد. سوال من ناظر به تحولات سیاسی است و مشخصا میخواهم بدانم که از منظر شما آیا گرایشی در بین اصولگرایان وجود دارد که اگر آقای احمدینژاد برگردد به استقبال ایشان بروند؟ اصلا در مجلس این بحث مطرح نیست و هنوز مسایل انتخاباتی در مجلس داغ نشده است. بیرون مجلس چطور؟ گروههایی مثل جبهه پایداری چنین گرایشی دارند؟ اتفاقا بیشترین انتقاد را همین اعضای جبهه پایداری به آقای احمدینژاد داشتند. خب آن انتقادها بیشتر بهخاطر مشایی بود. اگر همان شرایط باشد قطعا همان انتقادها با همان قوت قبلی دوباره مطرح میشوند. درباره نزدیکان دیگر آقای احمدینژاد چطور؟ افرادی نظیر آقای الهام یا نیکزاد و یا خیلیهای دیگر. اینها که مشکلی ندارند. به نظر شما مشکلی داشتند؟ من حساسیت روی آقای احمدینژاد را قبول ندارم. ایشان که ممنوعالمصاحبه و ممنوعالتصویر نیست. ما باید روی ممنوعالتصویرها حساس باشیم. برای من قانون مهم است. وقتی قانون به آقای احمدینژاد اجازه فعالیت میدهد نگرانی نباید وجود داشته باشد. بحث این است که جریان آقای احمدینژاد و نزدیکان ایشان امکان یک همگرایی با دیگر اصولگرایان دارند که با آنها به ائتلافی برای انتخابات مجلس برسند؟ بعید میدانم. چون نزدیکان ایشان بارها تاکید کردهاند که آقای احمدینژاد وارد انتخابات مجلس نمیشوند. پس سفرهای اخیر ایشان را در چه راستایی ارزیابی میکنید؟
ایشان برای سفر داخلی و خارجی محدودیتی ندارند. نباید حساسیت وجود داشته باشد. بنده وکیل و وصی ایشان نیستم و این را باید از خودشان بپرسید. برای من مهم این است که ایشان محدودیتی ندارند. این نیاز به تحلیل سیاسی هم ندارد. یک آدم سیاسی فعال است و نمیتوان او را بدون جهت خانهنشین کرد. این یعنی اینکه عدهای از فعالشدن احمدینژاد بیم دارند. فکر میکنید اگر قصد آقای احمدینژاد ورود مجدد به سیاست باشد، با اقبالی مواجه خواهد شد؟ وقتی مردم این وضعیت را میبینند چرا او را ترجیح ندهند؟ اتفاقا وضعیتی که دولت ایجاد کرده باعث شده مردم بیشتر یاد دوران احمدینژاد کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 174]