واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وخامت رابطه اسرائیل و آمریکا بر سر ایران
کریستین ساینس مانیتور گزارش داد؛ تلاش های نخست وزیر اسرائیل برای به شکست کشاندن مذاکرات هسته ای ایران، مقامات کاخ سفید را خشمگین کرده و باعث شده است روابط دیرینه اسرائیل و آمریکا به شکل غیرعادی وخیم شود.
پایگاه خبری انتخاب: کریستین ساینس مانیتور گزارش داد؛ تلاش های نخست وزیر اسرائیل برای به شکست کشاندن مذاکرات هسته ای ایران، مقامات کاخ سفید را خشمگین کرده و باعث شده است روابط دیرینه اسرائیل و آمریکا به شکل غیرعادی وخیم شود.
پایگاه اینترنتی این روزنامه آمریکایی در مطلبی به قلم دان مورفی نوشت، خبرنگاران در تلاشند تا واژه مناسبی برای توضیح وخیم شدن روابط میان کاخ سفید و دولت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل بر سر مذاکرات هسته ای ایران که اکنون در مرحله بسیار حساسی قرار دارد، پیدا کنند. آیا فروپاشی واژه مناسبی است یا بحران و یا اینکه تنش دوجانبه؟
هر واژه ای برای اوضاع کنونی انتخاب شود باید گفت که خصومت آمریکا و اسرائیل به حد غیرمعمولی ان هم کمتر از یک هفته قبل از سخنرانی نتانیاهو در کنگره افزایش یافته است.
نتانیاهو قصد دارد- به دعوت جان بینر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و با وجود مخالفت کاخ سفید- به آمریکا سفر کند تا به آمریکا و دیگر قدرت های دنیا بفهماند که نباید با ایران به توافق هسته ای دست یابد که برخی تحریم ها علیه جمهوری اسلامی را در ازای محدود کردن تحقیقات هسته ای اش، کاهش دهد.
به نظر می رسد نتانیاهو و ران درمر سفیر اسرائیل در آمریکا، تصمیم گرفته اند نظر تعداد زیادی از دموکرات های آمریکا نادیده بگیرد و حتی نتانیاهو قصد ندارد در جریان سفرش به واشنگتن دیدار خصوصی با دموکرات ها داشته باشد. البته اگر نتانیاهو قصد دارد جلوی هرگونه توافق هسته ای را با ایران بگیرد ارزش دارد که چنین هزینه ای را بپردازد.
پافشاری نتانیاهو برای سفر به آمریکا در حالی ادامه دارد که سوزان رایس مشاور امنیت ملی اوباما گفته است نتانیاهو سیاست حزبی را به روابط آمریکا و اسرائیل تزریق کرده است و سخنرانی سوم ماه مارس وی به آینده روابط دو کشور آسیب می زند.
این که مقامات آمریکایی به طور علنی موضعی سخت و شدیداللحن علیه اسرائیل داشته باشند، موضوع غیرمعمول است.
این روزنامه با اشاره به اظهارنظر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا درباره موضع گیری نتانیاهو درباره جنگ عراق استدلال می کند، نتانیاهو قصد دارد همان تاکتیک حمایت از جنگ عراق را درباره آمریکا و ایران تکرار کند با این تفاوت که این تاکتیک از پذیرش کمتری در کنگره و کاخ سفید برخوردار است.
در حالی که کمتر کسی انتظار دارد اسرائیل بدون حمایت آمریکا و یک جانبه با ایران وارد شود، مخالفت ها و اختلافات میان اوباما و نتانیاهو باعث شده است روابط دو کشور به شدت آسیب پذیر شود. از انجایی که هنوز دو سال از دوره ریاست جمهوری اوباما باقی مانده است و وی بسیار مصمم است تا با ایران به توافق برسد تا از جنگ با ایران جلوگیری کند، این اختلاف ها نگران کننده است. مقامات دولت اوباما از این که گزارش های انها درباره جزئیات مذاکرات هسته ای از سوی دولت اسرائیل افشا شده است تا روند مذاکرات به خطر افتد، ناامید شده اند.
ادعای همیشگی نتانیاهو درباره قریب الوقوع بودن دست یابی ایران به سلاح اتمی نیز باعث نشده است، اوباما با وی همراه شود. در سال 1992 نتانیاهو پیش بینی کرد ایران سه تا پنج سال دیگر بمب اتمی می سازد. وی در سال 1995 ادعای خود را درباره زمان سه تا پنج سال مورد نیاز برای ساخت بمب اتمی ایران را تکرار کرد.
وی در سال 1996 در سخنرانی خود در کنگره امریکا پیش بینی کرد که دسترسی ایران به بمب اتمی عواقب فاجعه باری برای همه خواهد داشت و ایران بسیار به دست یابی به بمب اتمی نزدیک شده است.
روز سه شنیه فشارهای بیشتری از جانب گروه مارکسیست مجاهدین خلق به مذاکرات وارد شد. این گروه ادعا کرده است یک سایت اتمی محرمانه را در نزدیکی تهران پیدا کرده است و خواستار پایان مذاکرات شد.
تاریخ انتشار: ۰۸ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۲:۵۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]