واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مواضع ضدونقیض پاکستان درقبال هند؛ میل به مذاکره و تهدید به پاسخ کوبنده اسلام آباد - ایرنا - بعد از ماه ها تشدید تنش میان اسلام آباد و دهلی نو، قائم مقام وزارت امور خارجه هند روز سه شنبه هفته آینده به پاکستان سفر خواهد کرد و اگرچه دولت نواز شریف از مذاکره برای رفع تنش ها استقبال کرده است، درعین حال ارتش پاکستان زبان تهدید را در مقابل هندی ها برگزیده است.
مقامات عالی پاکستان در روزهای اخیر از اعلام تمایل هند برای اعزام جی شنکر به اسلام آباد استقبال کرده اند و خانم تسنیم اسلم سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته بار دیگر تاکید کرد که اسلام آباد از این سفر استقبال می کند و در جریان سفر دو روزه این دیپلمات ارشد هند، تمام مسایل میان دو کشور از جمله مساله کشمیر مورد بحث و گفت و گو قرار خواهد گرفت.
حدود 10 روز پیش نیز دولت پاکستان با برداشتن یک گام مهم به نشانه حسن نیّت، 172 تبعه هندی را که در زندان های پاکستان بازداشت بودند، آزاد کرد.
دولت هند نیز روز گذشته تعدادی از اتباع پاکستانی را که در زندان های آن کشور به سر می بردند، آزاد کرد.
تیم ملی بیس بال هند نیز که این روزها برای شرکت کرد رقابت های قهرمانی غرب آسیا در اسلام آباد به سر می برد، با استقبال گرم پاکستانی ها مواجه شده و دیپلماسی ورزش نیز تا حد قابل توجهی به کمک عادی سازی روابط دو کشور آمده است.
درست همزمان با لحن مثبت دولت پاکستان و استقبال چندین باره آن از تصمیم هند برای اعزام قائم مقام وزیر خارجه خود به اسلام آباد، ژنرال راحیل شریف روز گذشته در پیامی با لحن تهدید آمیز خطاب به هند گفت: نقش مکرر آتش بس در نوار مرزی از سوی نیروهای هندی، تلاش پاکستان برای مبارزه با تروریسم را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر این گونه اقدامات تحریک آمیز از سوی هند ادامه یابد، با پاسخ کوبنده ارتش پاکستان مواجه خواهد شد.
برخی کارشناسان معتقدند بیان این اظهارات تهدید آمیز از سوی فرمانده ارتش پاکستان، با هدف افزایش اقتدار پاکستان در جریان مذارکرات قریب الوقوع با هند صورت گرفته است و اسلام آباد سعی دارد از این طرق به دهلی نو اعلام کند که مساله کشمیر و مرزهای مورد مشاجره میان دو کشور، از اهمیتی فوق العاده برای پاکستان برخوردار است و این مساله باید محور اصلی مذاکرات باشد.
برخی نیز بر این باورند که اتخاد موضع کاملا متفاوت ارتش پاکستان نسبت به مواضع دولت نواز شریف، حاکی از آن است که ارتش همچنان قصد دارد دولتمردان ثابت که دولت اسلام آباد همچنان زیر سایه ارتش مقتدر این کشور است و هرگونه تصمیم راهبردی درخصوص پاکستان، حتی درعرصه سیاسی و دیپلماسی، باید با نظر ارتش اتخاذ شود.
تصمیم اخیر دولت هند برای اعزام یکی از مقامات عالی دولت این کشور به پاکستان برای از سرگیری مذاکرات جهت عادی سازی روابط میان دو همسایه، بعد از سفر ماه گذشته باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به دهلی نو گرفته شد.
به دنبال سفر اوباما به دهلی نود، نارندرا مودی نخست وزیر هند حدود دو هفته پیش در تماس تلفنی با ˈمحمد نواز شریفˈ همتای پاکستانی خود، برای اعزام قائم مقام وزارت امور خارجه دولت خود به اسلام آباد برای از سرگیری مذاکرت بین دو طرف، ابراز تمایل کرد.
تحولات بعد از سفر اوباما در روابط هند و پاکستان، حاکی از آن است که واشنگتن منافع خود را در حفظ آرامش میان دهلی و اسلام آباد می بیند و مایل نیست تنش ها میان دو همسایه جنوب آسیا تشدید شود.
سفر دو روزه هفته آینده جی شنکر به اسلام آباد، می تواند سرآغازی برای ادامه رایزنی های دو همسایه ناسازگار برای کنار گذاشتن تنش های قدیمی شود.
روابط هند و پاکستان از زمان روی کار آمدن دولت نارندرا مودی از بهار سال جاری تا کنون، با افت و خیر های فراوانی همراه بوده است. اوج بهبود روابط دو کشور طی 9 ماه اخیر را می توان تبریک نواز شریف به نارندرا مودی به مناسبت پیروزی وی در انتخابات و سفر او به دهلی نو برای شرکت در مراسم تحلیف مودی دانست. همچنین تشدید بی سابقه تنش های مرزی و آتشباری های مرگبار در خط کنترل مرزی دو کشور که حدود سه ماه پیش رخ داد، اوج تیرگی روابط دو همسایه در طول یک سال اخیر محسوب می شود.
آساق *1**1723
08/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]