واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخست وزیر سابق فرانسه : اروپا باید فرصت را مغتنم شمارد/ تهران می تواند شریک مهمی برای اروپا باشد تهران – ایرنا – "میشل روکارد" نخست وزیر سابق فرانسه در مقاله ای با تاکید بر اهمیت مذاکرات با ایران ، خواهان تلاش اروپا برای حضور ایران در صحنه روابط بین المللی شد تا به این طریق، کشورهای اروپایی امکان استفاده از یک فرصت بزرگ را پیدا کنند.
به گزارش ایرنا، مقاله میشل روکارد که در روزنامه ال پائیس به چاپ رسانده، به امضای رهبران دیگر اروپایی از جمله بارون کرسپو رییس سابق پارلمان اروپا، المار بروک رییس کمیته امورخارجه پارلمان اروپا و پیر فردیناندو کاسینی رییس کمیته امورخارجی مجلس سنای ایتالیا رسیده است.
بر اساس گزارش اداره کل دیپلماسی وزارت امور خارجه، متن کامل مقاله به شرح ذیل است:
مذاکرات در مورد موضوع هسته ای ایران به لحظه ای که باید گزینه ای را انتخاب کرد نزدیک می شود.
علایمی که از ژنو می رسد ناسازگارند؛ در کشورهای دیگر طرف مذاکره با ایران، مانند کنگره نمایندگان آمریکا، این دشمنی اگرچه اغلب تنها به دلیل سیاست داخلی، به شکل گسترده ای وجود دارد اما زمان کار کردن برای این که این روند مخالف غالب نگردد فرا رسیده است.
فراتر از جنبه های فنی، که برخی از آنها بیشتر به صورت نمادین هستند تا واقعی، کسانی که مسوولیت سیاسی را به عهده دارند، باید در مسیری کار کنند که به نفع همه مردم و رضایت بخش باشد.
برای ما اروپایی ها، لازم است روشن شود که مذاکرات با تهران مهم تر از آن است که بتواند منجر به شکست گردد. آشتی با ایران می تواند تسکینی استراتژیک و عمده ای چه از نظر جغرافیای سیاسی و چه از نظر اقتصادی به همراه داشته باشد. سناریوی اول را می توان در بحران های منطقه ای جست و جو کرد. شکست دادن تهدید جهانی داعش و دیگر گروه های تروریستی و حل و فصل بحران خونین سوریه و عراق بدون همکاری ایران غیر واقعی است. همین امر در مورد افغانستان، که در آن عقب نشینی غرب خطر تحویل آن به طالبان را دارد صدق می کند.
پس از آن، مسایل اقتصادی وجود دارند. انزوا از غرب و تحریم اقتصادی تجارت ایران را بسوی روسیه و اخیرا، به سوی چین سوق داده است. ما بازاری مهم برای شرکت های خود را از دست داده ایم. موضوع انرژی ظریف تر است، زیرا به شدت بر روی حوزه اقتصادی فشار وارد می آورد. بحران جدی در روابط با روسیه و عدم اطمینان از وضعیت در شمال آفریقا، اروپا را از مرحله ای حساس برای آینده اش دور می سازد. تهران، از این دیدگاه نیز می تواند شریک مهمی برای اروپا باشد، زیرا اجازه می دهد که تنوع در منابع مالی ایجاد شود و قدرت اروپا را با انعقاد قراردادهایی با تامین کنندگان سنتی افزایش دهد.
اروپا مسوولیت بزرگی در این روند دارد. باید تلاش خود را برای بازگشت ایران به روابط بین المللی با ثبات و صلح آمیز انجام دهد. به این طریق است که اروپا امکان استفاده از یک فرصت بزرگ را پیدا خواهد کرد؛ داشتن قدرت سیاست خارجی واقعا مشترک به نفع صلحی عملی و تنش زدایی در سطح جهانی است.
سیام(1)**9189**1449
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]