واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: درمان اختلالات روانی با روش نوروفیدبک در کشور نیازمند متولی است زنجان -ایرنا- عضو انجمن روانشناسی بالینی ایران گفت: درمان اختلالات روانی با روش نوروفیدبک در کشور ساماندهی خاصی ندارد و رفع مشکلات موجود در این بخش نیازمند تعیین متولی است.
به گزارش ایرنا، فرهاد طارمیان روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی کارکنان مشاوره های دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در زنجان، افزود: هم اکنون افراد متقاضی فراگیری شیوه های درمان اختلالات روانی به سبک نوروفیدبک، در حالی که فاقد اطلاعات و تخصص لازم هستند، در شرکتهایی تبلیغاتی، آموزش دیده و به عنوان یک مهارت دیده خود را معرفی می کنند.
وی بابیان اینکه شرکتهای متولی آموزش، باتعدادی از اساتید قرارداد منعقد وسپس دوره های این روش درمانی را برگزار می کنند، یادآورشد: فراگیری درمان اختلالات روانی به روش نورفیدبک مستلزم یادگیری دانش تخصصی لازم و مربوط به آن است.
طارمیان اظهار کرد: از این نوع روش درمانی بر اساس راهبردهای بین المللی تعریف شده، باید استفاده شود و وجود معضلات کنونی بیانگر نابسامانی در این بخش است.
استادیار دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: برای درمان اختلالات روانی به روش نوروفیدبک در کشور، بدون توجه به معیارهای تعریف شده، نرخهای متعددی دریافت می شود.
وی با اشاره به اینکه درمان اختلالات روانی به روش نورفیدبک، در دوره بسیار کوتاه کارآیی چندانی ندارد، یادآور شد: برای درمان به این روش، به حداقل هفت جلسه 40 دقیقه ای نیاز می باشد.
طارمیان افزود: در کشورهای پیشرفته با تشکیل انجمنهای تخصصی مربوطه در این بخش، فعالیت افراد متولی و درمان بیماران به صورت مشخص و تعریف شده ای انجام می گیرد.
وی اظهار کرد: بر این اساس پیشنهاد می شود افراد متقاضی و صلاحیتدار در آزمونی جداگانه و انجام مصاحبه، پالایش و سپس نسبت به صدور مجوز برای فعالیت آنان اقدام شود.
مدیر گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ورود بیمه ها در درمان اختلالات روانی به روش نورفیدبک را بسیار اثر گذار خواند و گفت: تحقق این موضوع نیازمند ارایه تعریفی دقیق از تعرفه ها و سپس انجام اقدامات لازم است.
وی اظهار کرد: درمان اختلالات روانی به روش نورفیدبک، تضیمنی ندارد و اینکه ادعا می شود می توان بیماری را به طور کامل درمان کرد دروغی بیش نیست.
به گزارش ایرنا، نوروفیدبک یا EEG، یکی از روشهای بالینی مبتنی بر نوروساینس است.
مکانیسم اثر این روش درمانی بسیار پیچیده است و تاکنون فرضیه های متعددی برای تبیین آن مطرح شده است.
اکثر پژوهشها بر انعطاف پذیری مغز تاکید دارند و تاثیر نوروفیدبک در واقع وابسته به انعطاف پذیری سیستم عصبی است.
کاربرد نوروفیدبک در گستره وسیعی از موقعیتهای روانشناسی از جمله افسردگی، اضطراب، اختلال سلوک، سکته، سندرم خستگی مزمن، ADHD،ADD، درخودماندگی، سو مصرف مواد و الکل و حتی بهبور عملکردهای افراد سالم کاربرد دارد.
3001//1352/7320
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]