واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تدبیر و اداره خبرگان، جز از آیتالله هاشمی ساخته نیست
محمد تقی فاضل میبدی درباره فضاسازیهای اخیری که درخصوص ریاست مجلس خبرگان به وسیله برخی افراد تندرو انجام میشود به آفتاب میگوید: عده خاصی هستند که از اوایل انقلاب تا به حال، به دنبال منافع خاص خود بوده و هستند و از بسیاری از افرادی که در انقلاب سابقه و ریشهدارند، میترسند. یکی از آنها که میترسند آقای هاشمی است.
آفتاب- سرویس سیاسی: بعد از فوت آیت الله مهدوی کنی، چند ماه است که مجلس خبرگان بدون رییس و توسط هیات رییسه اداره میشود. زمان زیادی تا برگزاری مجمع سالانه این مجلس باقی نمانده و این موضوع باعث فضاسازی برخی رسانهها شده است. فضاسازی که گروههای افراطی هرچه بیشتر به آن دامن میزنند تا شاید بتوانند محتملترین گزینهها را از میدان خارج کنند. بعضی افراد جدید را وارد گوی رقابت میکنند و برخی دیگر با وارد کردن هجمههای مختلف سعی میکنند رقبای اصلی را از میدان بهدر کنند.
محمد تقی فاضل میبدی درباره فضاسازیهای اخیری که درخصوص ریاست مجلس خبرگان به وسیله برخی افراد تندرو انجام میشود به آفتاب میگوید: عده خاصی هستند که از اوایل انقلاب تا به حال، به دنبال منافع خاص خود بوده و هستند و از بسیاری از افرادی که در انقلاب سابقه و ریشهدارند، میترسند. یکی از آنها که میترسند آقای هاشمی است.
او ادامه میدهد: این فضاسازی که در بیرون از مجلس خبرگان انجام میشود تا ایشان کاندیدا نشود، به دنبال همان جریان است وگرنه فضاسازی به این شکل و بهدور از اصول اخلاقی کار سیاسی نیست، بلکه کار جناحی منفعتجویانه است.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم درباره چرایی این فضاسازیها عنوان میکند: اگر آقای هاشمی ریاست مجلس خبرگان را به عهده بگیرد، ممکن است برای عدهای خاص مشکلساز شود. ایشان با سابقه طولانی به دنبال منافع کلان ملی است و قصد دارد که جامعه بهگونهای حرکت کند تا در آینده از جهت رهبری با مشکل مواجه نشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب درباره ریاست مجلس خبرگان توضیح میدهد: من فکر نمیکنم که این گروه اندک که در انتخابات ریاستجمهوری سال 92 هم بازنده بودند، بتوانند کاری از پیش ببرند. حالا اینکه آقای هاشمی رفسنجانی خود مصلحت نداند و برای ریاست کاندیدا نشود، بحث دیگری است. اما من بر این باور هستم که تدبیر و اداره مجلس خبرگان رهبری که از نهادهای حساس کشور است، جز از آقای هاشمی رفسنجانی ساخته نیست، چون این کار بسیار حساسی است.
فاضل میبدی درباره نقش نظارتی مجلس خبرگان بر اعمال رهبری و نهادهای زیرمجموعه آن مطرح میکند: قانون اساسی همه این موارد را روشن کرده است. بالاخره چند کار اصلی بر دوش مجلس خبرگان است. یک، مسئله نصب رهبر، دو، عزل رهبر که براساس قانون اساسی اگر رهبر در برهه زمانی تشخیص داده شود که فاقد شرایط لازم است، اعمال میشود. سه، نظارت بر ادامه کار رهبری است.
او ادامه میدهد: اینها سه وظیفه اصلی خبرگان رهبری است. به نظر من آقای هاشمی این موضوع را به خوبی میتواند اداره کند. چون هر لحظه ممکن است اتفاقاتی روی دهد که نیاز به تشکیل مجلس خبرگان رهبری و مدیر و مدبری دارد که در لحظات حساس جامعه را به سمت و سوی مناسب حرکت دهد تا دچار بحران نشود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب میافزاید: همان طور که بعد از فوت حضرت امام(ره) این تدبیر آیتالله رفسنجانی بود که مشکل رهبری به سرعت حل شد. اگر کار به عهده افراد دیگری بود، ممکن بود که به بحران جدی کشیده شود و جمع کردن آن مشکل می شد.
عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم میگوید: باید دید که چه کسی برای این کار صلاحیت بیشتری دارد. افرادی مانند آقای هاشمی شاهرودی قبل از انقلاب در ایران حضور نداشته و تجربیاتی که آقای هاشمی دارد را ندارند. به نظر من تدبیر سیاسی در این مسئله خیلی مهمتر است. آشنایی به مسائل و بحرانهای کشور نگاه به جهان و نگاهی که جهان به این مجلس دارد. اگر این موضوعات را در نظر بگیرید در جمع آقای هاشمی رفسنجانی بیش از بقیه دارای این صلاحیتها هستند.
فاضل میبدی تاکید میکند: باید دید مجلس خبرگان چه تصمیمی میگیرند. اما فکر میکنم پارهای از اشخاصی که در مجلس خبرگان هستند هم به این موضوع قائل باشند که آقای هاشمی رفسنجانی نسبت به همه افرادی که در آنجا حضور دارند، چه قبل از انقلاب و چه بعد از آن، همچنین در اداره و اجرای جامعه به خصوص در دوران جنگ از سوابق و توفیق بیشتری بهرهمند هستند.
تاریخ انتشار: ۰۶ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]