واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نماینده مجلس:افزایش بیش از اندازه قیمت سیگار زمینه قاچاق آن را فراهم می کند تهران- ایرنا- سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی معتقد است، افزایش بیش از اندازه قیمت دخانیات در کشور زمینه های قاچاق آن را بیشتر می کند.
به گزارش ایرنا، افزایش مالیات بر ارزش افزوده سیگار و مواد دخانیاتی داخلی و خارجی در لایحه بودجه 94 در صحن علنی مجلس رای نیاورد.
غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در مجلس سه شنبه شب در گفت وگوی ویژه خبری به عنوان مخالف افزایش مالیات بر مواد دخانی از جمله سیگار گفت: در بودجه پیشنهادی دولت برای سال 1394، قیمت سیگار و مواد دخانی تولید داخل 20 درصد و خارجی 40 درصد افزایش دارد.
وی افزود: از آنجایی که نمایندگان مجلس پیش از این، اقدام به افزایش قیمت سیگار کرده بودند، دیگر نیازی ندیدند بهای هر نخ سیگار با عنوان مالیات بر ارزش افزوده 10 ریال اضافه شود.
کاتب ادامه داد: تجربه و سنوات گذشته در ایران نشان داده که افزایش قیمت نه تنها مصرف را کاهش نمی دهد بلکه عملکرد معکوس نیز داشته و منجر به افزایش قاچاق این کالا در کشور شده است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس با بیان اینکه افزایش قیمت سیگار منجر به کاهش مصر آن نخواهد شد، ادامه داد: برخی برای اینکه کالایی را ارانتر تهیه کنند به سمت مواد مخدر صنعتی کشیده خواهند شد.
وی افزود: نباید اقلام و کالاهای ارایه شده در ایران را با سایر کشورها سنجید زیرا اقلام دیگر در ایران ارازنتر از سایر کشورهاست و باید درخصوص دخانیات نیز تعادلی با سایر کالاها برقرار کرد.
محمدرضا پورابراهیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، از موافقان افزایش مالیات بر ارزش افزوده نیز در این برنامه گفت: تجربه جهانی در سایر کشورها نشان داده که هر میزان قیمت سیگار و مواد دخانیات بالا باشد افراد کمتری برای مصرف تمایل نشان می دهند.
وی افزود: می توان درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده سیگار و مواد دخانیات را در بخش آموزش و بهداشت کشور هزینه کرد؛ ضمن آنکه تعداد افرادی که به سیگار تمایل پیدا می کنند نیز کمتر می شود.
پورابراهیمی با بیان اینکه در ماده الحاقی 38 ، افزایش لازم در بودجه سال 94 برای دخانیات پیش بینی شده است، افزود: قیمت سیگار در بیشتر کشورهای منطقه و جهان چند برابر ایران است و باید با برقراری عوارض، نسبت به کاهش مصرف آن اقدام کرد.
وی ادامه داد: هدف از افزایش قیمت مواد دخانیاتی، کاهش مصرف آن است و در بلندمدت می توان نتیجه بهتری از این کار داشت.
علیرضا بیات معاون ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا نیز در گفت وگوی تلفنی با این برنامه اعلام کرد: طبق برآوردهای سال 1392، نزدیک به 15 میلیارد نخ سیگار به کشور قاچاق می شود.
وی افزود: در ایران قاچاق کالا و دخانیات امکان سازماندهی دارد اما مافیایی در کار نیست.
بیات با بیان اینکه اخذ عوارض، موثر در مصرف دخانیات است، ادامه داد: نخستین راهکار برای کاهش مصرف مواد دخانی در کشور، کار فرهنگی است و همزمان با آن، اقدام به مبارزه با قاچاق کرد.
وی با بیان اینکه در ایران تنوع مواد دخانیاتی بسیار است، تاکید کرد که باید در محدود کردن مارک و برند مواد دخانی، دقت بیشتر انجام شود.
شبد** 1488** 2023
06/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]