واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دستیابی به تکنولوژی روز لیزری از مهمترین وظایف مهندسان کشور است اراک- ایرنا- رییس پژوهشکده لیزر و اپتیک سازمان انرژی اتمی ایران گفت: لیزر یکی از پرقدرت ترین تکنولوژی های قرن بیست و یکم است که روزآمدی و توسعه آن از مهمترین وظایف مهندسان کشور است.
ˈعباس مجدآبادی شامگاه سه شنبه در همایش گرامیداشت روز مهندس در اراک افزود: لیزر کاربردهای زیادی در صنعت، پزشکی و نظامی دارد که بسیاری از ناممکن ها را در این بخش ها ممکن می سازد.
وی ادامه داد: با ورود علم لیزر به پزشکی بسیاری از مشکلات بشری حل شده است و در برخی از نقاط حساس که امکان استفاده از چاقوهای جراحی وجود ندارد می توان با کمترین جراحت، غده های سرطانی را از بدن جدا کرد.
رییس پژوهشکده لیزر و اپتیک سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: همچنین با بهره گیری از لیزر در صنایع می توان در کوتاه ترین زمان قطعات فلزی را با دقت بسیار بالا تولید و به پیشرفت های زیادی در این زمینه دست یافت.
مجد آبادی افزود: هم فاز بودن، واگرایی کم، بالا بودن شدت و خطی حرکت کردن از ویژگی های مهم تکنولوژی لیزر است که توان بالا و استفاده آسان در عرصه های مختلف حتی در فاصله یابی را نیز دارد.
معاون هماهنگ کننده سپاه روح الله استان مرکزی نیز در این همایش گفت: بسیج مهندسان در تمام دوران به ویژه جنگ تحمیلی با فداکاری و استفاده از فنون متعدد، رزمندگان را مورد حمایت دادند.
سرهنگ محسن گلشن زاده افزود: ساخت پل های شناور، بیمارستان های صحرایی، خاکریزها و دیگر ابنیه ها در دوران جنگ تحمیلی از مهمترین اقدامات و اثربخش اعضای بسیج مهندسان در دوران هشت سال جنگ تحمیلی بود.
وی ادامه داد:بعد از جنگ تحمیلی نیز این افراد در قرارگاه خاتم الانبیاء با تحویل گرفتن بیش از دو هزار پروژه خدمات بسیاری را به انقلاب اسلامی ارائه دادند که تاکنون یک هزار و 600 پروژه تحویل شده و 400 پروژه دیگر را نیز در دست اقدام است.
پژوهشکده لیزر و اپتیک با نام قبلی مرکز تحقیقات لیزر اولین مرکزی است که در این زمینه در کشور تاسیس شده است و نقش بسزایی در بسط و توسعه این فناوری مهم در کشور ایفا کرده است.
در آزمایشگاه های لیزر موجود در کشور که اغلب در چند سال اخیر ایجاد شده اند تلاش و همکاری متخصصان پژوهشکده لیزر و اپتیک نقش مؤثر و تعیین کننده ای را ایفا کرده است.
پژوهشکده لیزر و اپتیک (مرکز تحقیقات لیزر) تا سال 1368 یکی از آزمایشگاه های مرکز تحقیقات هسته ای آن زمان بوده است و پس از آن تاریخ تا سال 1379 به عنوان یک مرکز مستقل زیر پوشش معاونت پژوهشی وقت سازمان انرژی اتمی به فعالیت خود ادامه داده است .
این مرکز از سال 1379 با مرکز طیف نگاری ادغام شد و فعالیت های خود را در قالب برنامه های معاونت پژوهشی ادامه داد و از سال 1384 با تاسیس پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای تحت عنوان پژوهشکده لیزر و اپتیک فعالیت کرده است.ک/2
1955/6013/
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]