واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: نبرد در نود !
دو هفته گذشته و در شبی که اصلا قرار نبود برنامه نود روی آنتن برود و پخش شبکه 3 ترجیح می داد به جای برنامه پر مخاطبش، پخش مستقیم دیدار منچستر و آرسنال را در دستور کار خود قرار بدهد، عادل فردوسی پور با جنگ و جدل های خاص خودش توانست نظر مسئولان جام جم را عوض کند و در آخرین لحظات برنامه محبوب فوتبالی ها را روی آنتن بفرستد.این برنامه که اتفاقا انتظار می رفت با سوژه های پر و پیمانش حسابی جذاب باشد، در نهایت جنجالی تر از هر آن چیزی که بشود تصور را کرد. از کار در آمد. بررسی پرونده انتقال امتیاز نفت تهران به استان مرکزی که در ادامه به بگومگوی تند عادل با احمدی بیغش – نماینده اراک – انجامید.برای هزارمین بار شایعه به مخاطره افتادن ادامه پخش نود را در محافل رسانه ای منتشر کرد. به بهانه به دردسر افتادن دوباره برنامه نود طی هفته های اخیر بر اثر حق گویی های مجری اش، بی مناسبت ندیدیم دست به تیپ شناسی کاراکتر برخی از دشمنان و منتقدان نود در سال های گذشته بزنیم و نوع تعامل آن ها با این برنامه و علت به مشکل خوردن شان با فردوسی پور را بررسی کنیم. نکته جالب توجه این که تقریبا همه کسانی که علیه نود موضع داشته اند، اصحاب قدرت و صاحبان مقام بوده اند. جالب نیست؟!محمد علی آبادی؛ مهندس! چرا نود حروم شد؟یکی از جدی ترین مخالفان نود در 10 سال حیات این برنامه، رئیس سابق سازمان تربیت بدنی بود. محمد علی آبادی از معدود معارضان علیه نود به شمار می رفت که شایع شده بود، می گویند مجموع اش در پخش این برنامه اخلال به وجود آورده و ضمن کوتاه کردن زمان یکی از قسمت های آن، مسابقه پیامکی اش را هم قطع کرده است.با این اوصاف در نهایت این تلاش رسانه های منتقد و از جمله عادل فردوسی پور بود که به ثمر نشست و باعث جدایی علی آبادی از سازمان تربیت بدنی شد. بخش جنجالی «دوربین نود» همواره محل اختلاف سازمان تربیت بدنی و این برنامه پر مخاطب بود. این قسمت که اتفاقا در زمان ریاست علی آبادی بر سازمان هم راه اندازی شد، به انعکاس کاستی های مدیریتی و تاسیساتی در میادین ورزشی سراسر کشور اختصاص داشت و همین مساله با مقاومت و اعتراض هفتگی مهندس و شرکا همراه می شد. نقطه اوج اختلافات دو طرف شبی بود که محمد آخوندی روی خط نود آمد تا به عنوان سخنگوی سازمان، در مورد پاره ای از ابهامات پیروان فدراسیون فوتبال پاسخگو باشد. مکالمه تند نه چندان دوستانه عادل با آخوندی، در نهایت به جایی ختم شد که طرفین از هم خواستند جایگاه خودشان را حفظ کنند. پس از این ماجرا بود که داستان مختل شدن پیامک ها و راه ندادن موقتی دوربین نود به ورزشگاه ها پیش آمد. این غائله البته هفته بعد با حمایت 97 درصدی مردم از عادل و نود ختم به خیر شد.سکانس کلیدی؛ علی آبای: نود نفری که هیچ، نهصدنفری هم نمی توانند جلوی ما را بگیرند!
امیر قلعه نویی؛ دست های عادل هم پشت پرده است؟نه تنها با نود، بلکه نوع و محتوای ارتباطات امیر قلعه نویی با بسیاری از افراد و پدیده های دیگر هم بر اساس اصل طلایی «سود – زیان» تنظیم می شود. او هان قدر که آمادگی دارد هفته ای 3 بار با واعظ آشتیانی صبحانه دونفره بخورد، همان قدر هم آماده است که علیه او مصاحبه های آتشین انجام بدهد و اساس زیر سوال ببردش! در مورد تعامل با عادل و نود هم در، بر پاشنه همین مصلحت جویی های امیرخانی می چرخیده است. او اغلب روابط خوبی با نود دارد، اما هر زمان که شرایط اقتضا کند؛ آماده است آسمان را ابری کند. اخیرا پس ا از آن که سپاهان به رغم همه ریخت و پاش هایش نتوانسته بود در اوایل لیگ دهم نتایج مطلوبی به دست بیاورد، قلعه نویی تصمیم گرفت خیلی ناگهانی علیه نود موضع بگیرد و حتی در مقطعی در حضور دوربین نود، در کنفرانس مطبوعاتی حاضر نشود. امیر انتقادهای چند سال قبل عادل از خودش پس از ناکامی تیم ملی در جام ملت های آسیا را دلیل اتخاذ این تصمیم ناگهانی عنوان کرده بود، اما نکته بین ترها می دانستند که موضوع فقط به ناکامی های مقطعی سپاهان مربوط می شود و قلعه نویی درصدد منحرف کردن افکار عمومی است؛ درست مثل لیگ پنجم که در روزهای افول استقلال با به میان کشیدن بحث دست های پشت پرده، فشار را از روی تیمش برداشت. بعدها با عیادت ناگهانی عادل از قلعه نویی بعد از عمل جراحی اش و البته بهبود نتایج سپاهان، ورق برگشت و روابط امیر با نود به مسیر اصلی اش بازگشت!سکانس کلیدی؛قلعه نویی: دیگر تا آخر عمرم هیچ کجای ایران با برنامه نود مصاحبه نمی کنم.علی دایی؛ سینوس به سبک بچه های شریف!هر دو فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی شریف اند، اما روابط شان هرگز شبیه هم دانشگاهی های قدیمی نیست که بنشینند و با فراغ بال از خاطرات شان بگویند و غم شیرین گذشته را بخورند! دایی به دلیل نقش بسیار پررنگی که به عنوان مربی و بازیکن در دوران معاصر فوتبال ایران داشته، همواره در تیرس عادل و نودش بوده و همین مساله باعث رقم خوردن روابط پرفراز و نشیبی بین این دو نفر شده که فردوسی پور اغلب از آن به عنوان یک منحنی سینوسی یاد می کند.
اوج اختلاف این دو نفر احتمالا به زمانی مربوط می شود که عادل فردوسی پور در حاشیه مسابقات جام جهانی آلمان با علی دایی مصاحبه مفصلی انجام داد که شهریار در آن به دفاع از خودش پرداخته بود، اما حتی یک دقیقه هم از این گفت و گو – که ظاهرا با چاشنی خشونت هم همراه بوده! پخش نشد. این اواخر روابط دو نفر به عالی ترین شکل خودش رسیده که به نظر می رسد تا حدی دست عادل را هم برای انتقاد از دایی بسته و او را در تنگنای نوعی معذورات اخلاقی قرار داده هاست. در تحلیل کینه های گاه و بیگاه دایی از نود، می توان به همان روحیه جاه طلب و البته ذهن شکاک او اشاره کرد که مجال را برای تحمل هیچ مخالفتی مهیا نمی کند.سکانس کلیدی؛فردوسی پور: دایی فکر می کند همه دشمن او هستند!محمد مایلی کهن؛ ارباب بیانیه ها، علیه نود!او را می توان با ثبات ترین منتقد برنامه نود قلمداد کرد. فلسفه اصلی مخالفت های مستمر همیشگی حاجی با نود چندان روشن نیست، اما احتمالا این موضوع هم جایی در روحیه همیشه معترض او ریشه دارد. وقتی مایلی کهن می تواند همزمان کارمند سازمان تربیت بدنی باشد و علیه محمد علی آبادی شدیدترین انتقادها را انجام بدهد، این یعنی آن که حاجی اهل نقد است و زبان تند و تیزش ترمز ندارد. با این حال مایل کهن بیشتر ترجیح می دهد زمانی که «در قدرت» است از عادل انتقاد کند و اتفاقاً در روزهایی که «بر قدرت» بوده، استفاده هایی هم از تریبون عادل فردوسی پور برده است؛ درست مثل روزهای بعد از ناکامی ایران در جام جهانی 2006 آلمان که حاجی فرصت رویارویی با عادل را مغتنم شمرد و با وارد کردن اتهاماتی مثل مداخله دایی در مسائل فنی تیم و نیز نقش داشتن وی در حذف مصطفوی از فدراسیون فوتبال، حسابی از خجالت دشمن دیرینه اش درآمد. طی یکی، دو فصل اخیر مایلی کهن به بهانه غیر منطقی عدم پخش کامل سخنانش در کنفرانس های مطبوعاتی، علیه عادل حرف زده و اخیراً نیز مدعی شده که در مورد او به ضرغامی نامه خواهد نوشت.سکانس کلیدی؛مایلی کهن: فردوسی پور شومن کبیر است!
فراز کمالوند؛ در جست و جوی شهرت!این همکار سابق مجری و تهیه کنده نود در یک روزنامه ورزشی قدیمی را هم می توان از منتقدان عادل فردوسی پور به شمار آورد. حجم بیشتری از رفتارهایی کمالوند البته با انگیزه شهرت طلبی مضاعف قابل توجیه است؛ آن جا که او سخت تلاش می کند هر چه بیشتر به استانداردهای استادش و «ف.ک» ارشد فوتبال ایران یعنی فراز کمالوند نزدیک شود. او که طی سال های اخیر نشان داده موج سواری روی احساسات هواداران تراکتورسازی را چقدر خوب بلد است و حتی اقدام غیرحرفه ای و غیراخلاقی اش در توافق با صنعت نفت آبادان را هم با همین تخصص نزد مردم تبریز لاپوشانی کرد، بعد از نظر سنجی مشهور برنامه نود در مورد تعداد هواداران تیم های ایرانی در صف منتقدان نود قرار گرفت و مسابقه مزبور را بدون هیچ توضیح قانع کننده ای خدشه دار توصیف کرد.سکانس کلیدی؛کمالوند: من از دوره همکاری مشترکمان به یاد دارم که شما پرسپولیسی بودید.تنظیم برای تبیان: حسین محمدی منبع: تماشاگر
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 411]