واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیران اجرایی از ظرفیت های پژوهشی و تخصصی جامعه مهندسی استفاده کنند اراک- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: مدیران دستگاه های اجرایی و شرکت های صنعتی از ظرفیت های پژوهشی و تخصصی جامعه مهندسان برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و تحول زیربنایی در روند تولید و درآمدزایی کشور و استان بهره ببرند.
آیت الله قربانعلی دری نجف آبادی روز سه شنبه به مناسبت روز مهندس در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ارتقای شاخص های فنی و کیفی توسعه پایدار در جامعه نیازمند نقش آفرینی گروه های مرجع و سطوح تخصصی است، بنابراین دولتمردان و مسوولان نیز باید ظرفیت های علمی و پژوهشی این قشر از جامعه را در اصلاح نواقص و باروری ظرفیت های بالقوه به کار گیرند.
وی افزود: صنعت و کشاورزی مزیت استان مرکزی است و در صورت نگاه علمی و هدفدار به تولید و خدمات جانبی این بخش ها، ظرفیت های زیادی در حوزه اشتغالزایی و پویایی اقتصادی برای کشور ایجاد و تقویت می شود.
امام جمعه اراک افزود: ایران خاستگاه تفکر، دانش و فرهیختگی است که با تکیه بر نبوغ و علم خود می تواند منشا تحولات وسیع در حوزه اقتصادی و اجتماعی باشد.
آیت الله دری نجف آبادی اظهار کرد: مهندسان کارآزموده در صف نخست تحول اقتصادی کشور قرار دارند که باید با ورود به عرصه های دانش بنیان و نهادینه کردن مطالعات در حرکت های اجرایی، کشور را با سرعت بیشتر به سمت توسعه یافتگی سوق دهند و در حوزه ارتقاء تولید ناخالص ملی نقش آفرینی کنند.
آیت الله دری نجف آبادی افزود: مهندسان رشته های مختلف در هشت سال دفاع مقدس دوشادوش رزمندگان اسلام در مناطق عملیاتی جنوب و جنوب غرب کشور حضور پیدا کردند و با همت والا و اراده های پولادین خود مهندسی جنگ را مدیریت کردند.
وی افزود: مهندسان تحصیلکرده در مراکز علمی کشور وظیفه دارند تا با حضور در صحنه های صنعتی و کشاورزی، تولید انبوه با کیفیت بالا را در دستور کار خود قرار داده و برای بالندگی اقتصاد گام های اساسی بردارند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: از راهبردهای اقتصاد مقاومتی، توسعه یافتگی و قطع وابستگی به بیگانگان ، رسیدن به استقلال و تولید علم و فناوری است بنابراین مهندسان در تحقق خواسته رهبری وظیفه سنگین تری نسبت به دیگر اقشار جامعه بر عهده دارند.
وی در خصوص شخصیت خواجه نصیرالدین طوسی نیز گفت: خواجه نصیر در قرن هفتم، رصدخانه مراغه را برفراز تپه ای در شمال غربی شهر بنا کرد که محکم ترین سازه و زیباترین معماری را در ساخت داشت.
امام جمعه اراک گفت: وی با اختراع های ویژه و با به کارگیری ابزارهای مهندسی توانست طول و عرض شهرها، جهت گیری و اندازه گیری شیب و فرازها و تعیین افق در جهات مختلف را دقیق محاسبه کند.
وی با اشاره به اینکه دانشمندان ایرانی از دیرباز علاوه بر روش های علمی، مزین به منش های اخلاقی بودند، اظهار کرد: جامعه مهندسی و نخبگان فکری و علمی با اخلاقمداری در کنار تولید دانش، سرمایه های گرانسنگ کشور محسوب می شوند.
آیت الله دری نجف آبادی یادآوری کرد: روز مهندس روز تجلیل از با استعدادترین و باهوش ترین افراد جامعه و روز پاسداشت خودباوری، خلاقیت، ابتکار، نوآوری و ابداع در عرصه اندیشه و عمل است.
پنجم اسفندماه روز بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی با عنوان روز مهندس نامگذاری شده است. ک/2
3017/6013/1772
05/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]