تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):نیکوترین مردم از نظر ایمان، خوش خلق‌ترین و با لطفترین آنها نسبت به اهل خویش است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804261344




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زنان سرپرست خانوار احساس حقارت می‌کنند


واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: بدون شک زنان سرپرست خانوار که به هر دلیلی سرپرست خانواده را از دست داده‌اند با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند و بیشتر آنها به دلیل نداشتن پشتوانه‌های مالی درگیر تامین مخارج زندگی هستند وهمیشه نگران وضع موجود و آینده فرداهای نیامده هستند. زنان سرپرست خانوار در کنار مشکلات اقتصادی و مالی دچارآسیب‌های متعدد اجتماعی و همیشه نگران نگاه‌های نامناسب افراد جامعه هستند و همین نگرانی موجب آثار تهاجمی در زنان می‌شود واین احساس به حدی بزرگ و قابل لمس است که مشکلات اقتصادی آنها را تحت‌الشعاع قرارمی‌دهد.

به گزارش تراز ، نگاه جامعه به این زنان و برچسب‌هایی که گاهی به آنها زده می‌شود باعث به وجود آمدن حس حقارت در آنها شده است. در موضوع زنان سرپرست خانوار دو موضوع وجود دارد یکی نگاه عمومی و فرهنگی جامعه نسبت به زنان است و دیگری نگاه دستگاه‌ها و سازمان‌های حمایتی است و می‌توان گفت بخشی از حس حقارتی که در زنان به وجود می‌آید برخوردهایی است که برخی نهادها و سازمان‌ها با آنها دارند البته این نوع برخورد در کمیته امداد و بهزیستی و دستگاه‌هایی که واحد مددکاری دارند به نسبت کمتر است. 
در روانشناسی بحثی به نام روانشناسی فقر وجود دارد و در آن بخش یک شخصیت  وجود دارد که به آن کاراکتر فقیر می‌گویند و این شخصیت به خودی خود احساس عزت نفس پایین دارد و خودباوری در او به شکل قابل توجهی پایین است و در جامعه زنان سرپرست خانواری را مشاهده می‌کنیم که با مشکلات دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به‌دلیل وسعت مشکلات خودباوری‌های خود را از دست می‌دهند.
 
اغلب زنان سرپرست خانوار به لحاظ مالی و اقتصادی زیرخط فقر هستند و احساس حقارت و تحقیرشدن در آنها با برخورد نامناسب و بدپرسنل برخی دستگاه‌ها و نهادهای حمایتی تشدید می‌شود. به‌عنوان مثال با آمدن زنان بی‌سرپرست به مجموعه‌ای برخی از پرسنل می‌گویند وای بازهم این زن آمد و همین نوع نگاه و بیان کلمات باعث می‌شود زنان احساس کنند که تحقیر شده‌اند و همین حس حقارت در آنها موجب تنش‌های روحی و روانی می‌شود. این نوع نگاه جامعه به زنان سرپرست‌خانوار منجر به سرخوردگی می‌شود و این حس استیصال و سرخوردگی در تربیت فرزندان آنها بسیارموثر است و نقش منفی دارد.
 
نکته مهم‌تر در زندگی این زنان این است که آنها مجبورند درزندگی هم نقش پدر را ایفا کنند و هم نقش مادری خود را به نحو احسن انجام دهند و این حس حقارت پیامدهای منفی در زندگی آنها و در تربیت فرزندان خواهد داشت. به اعتقاد من یکی از راه‌های کاهش این آسیب، آموزش پرسنلی است که با این گروه از جامعه در ارتباط هستند و متاسفانه تا امروز کار جدی و منسجمی در رابطه با آموزش پرسنل انجام نشده است.
 
با آموزش کارکنان و پرسنل دستگاه‌های حمایتی متوجه می‌شوند که مددجویان از اقشار آسیب‌دیده اجتماعی هستند و نیاز به حمایت دارند و نوع نگاه و برخورد وحتی استفاده از کلماتی که استفاده می‌کنند بر روحیه زنان سرپرست خانوار و دیگر اقشار آسیب دیده اجتماعی تاثیرمی‌گذارد. مطالعات نشان داده است که بیشتر زنان سرپرست خانوار احساس افسردگی می‌کنند و ازآینده مبهم و نامعلوم فرزندانشان دچار اضطراب و نگرانی هستند و این اضطراب به خودی خود احساس حقارت را در آنها بالا می‌برد و به‌دلیل اینکه نمی‌توانند وسایل و امکانات مورد نیاز فرزندان خود را تهیه کنند دچار خودخوری و خودکم‌بینی می‌شوند و احساس حقارت درآنها افزایش می‌یابد و همین امر روی بازدهی و تربیت فرزندان آنها تاثیر مستقیم دارد. 



منبع: فردا نیوز


سه شنبه 5 اسفند 1393 ساعت 15:16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 60]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن