واضح آرشیو وب فارسی:فارس: معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش:
تحمل سخن مخالف و نقد عالمانه آن از جمله شرایط آزاداندیشی است
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: از شرایط آزاداندیشی، تحمل سخن مخالف و نقد عالمانه سخن و ارائه سخن قوی و منطقی است که در تاریخ بماند.
![خبرگزاری فارس: تحمل سخن مخالف و نقد عالمانه آن از جمله شرایط آزاداندیشی است خبرگزاری فارس: تحمل سخن مخالف و نقد عالمانه آن از جمله شرایط آزاداندیشی است](http://media.farsnews.com/media/Uploaded/Files/Images/1393/11/13/13931113000595_PhotoA.jpg)
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش امروز در نخستین همایش کرسی آزاداندیشی دانشآموزی شهر تهران که با حضور اسفندیار چهاربند مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و جمعی از دانشآموزان و فرهنگیان مناطق مختلف در تالار فرهنگ برگزار شد، در سخنانی اظهار داشت: این الگو میتواند در همه مدارس کشور پیگیری و اجرا شود. وی ادامه داد: از همکاران استدعا دارم هر چه زودتر این مجموعه را به عنوان یک دستورالعمل جامع و کامل مدون کنند و به همراه دوره آموزشی تربیت مدرس برای استانها ارسال شود که قطعاً خود عزیزان در دبیرستان شهید مطهری و همکاران آنها میتوانند پیشتاز باشند تا این حرکت به صورت ملی انجام شود چرا که حرکتی بسیار ارزشمند، ریشهای و عمیق است. کفاش با اشاره به سالروز میلاد حضرت زینب (س) یادآور شد: اگر یک الگوی کامل و جامع برای اندیشهورزی و آزادگی بخواهیم معرفی کنیم مطالعه پیرامون شخصیت بزرگ آزاداندیش کربلا یعنی حضرت زینب(س) است. معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: میدانیم که تولد امام حسین(ع) زودتر از حضرت زینب(س) بود و شهادت ایشان نیز زودتر رحلت حضرت زینب(س) بود اما هیچگاه امام حسین(ع) هنگام سخن گفتن مقابل حضرت زینب (س) نایستاد و احترام فوقالعادهای نیز حضرت زینب(س) به امام حسین(ع) میگذاشت و او یک آزاداندیش کامل بود. کفاش با اشاره به خطابههای حضرت زینب(س) خاطر نشان کرد: سه خطابه ایشان در کوفه، شام و مدینه مشهورتر است که آنها باقی مانده است و صلابت و استحکام سخن ایشان فراگیر و ارزشمند بود. وی گفت: با گذشت 14 قرن از خطبههای حضرت زینب(س)، فصیح و سخنوری پیدا نشده تا بگوید اگر ایشان اینطور گفته بودند، جذابتر بود؛ آزاداندیشی باید با سخن بلیغ، رسا و محکم و ماندگار باشد و سخن آزاداندیش بر مبنای تفکر، اندیشه و اعتقاد استوار است. معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با بیان ویژگیهای انسان آزاداندیش یادآور شد: رشادت، شهامت، قدرت ورود به مسائل، رعایت مسائل دنیایی را نکردن و خود را به خطر زدن جزء ویژگیهای یک انسان آزاداندیش است. کفاش بیان داشت: اگر در اقصینقاط جهان در جنوب لبنان، فلسطین و سوریه صحبت از مقاومت و ایستادگی و جنگ با باطل است، به برکت حضرت زینب(س) به عنوان آزاد زن و شیرزن جهان است. معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: او مقاوم و استوار با باقی ماندگان کربلا به شام میرود و در مسجد اموی در مدینه و کوفه ابتدا سخنان مخالفان که جز کلام ناجوانمردانه نبود میشنید و بعد سخن میگفت و آزاداندیشی یعنی تحمل سخن مخالف و سپس نقد آن؛ و شرط دیگر آزاداندیشی تحمل سخن مخالف و نقد عالمانه سخن و ارائه سخن قوی و منطقی است که در تاریخ بماند. کفاش یادآور شد: امروز طرفداران حضرت زینب(س) روزبه روز در جهان اسلام و دنیا بیشتر میشود و پیشنهاد بنده این است که الگوهای خودمان که مظهر آزاداندیشی و آزادی هستند را به فرزندانمان معرفی کنیم چرا که عشق به اهل بیت(ع) در روح و جانمان وجود دارد و بازشناسی مفاهیم دینی بسیار مهم است. وی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای آزاداندیشی سخن درست گفتن است؛ به عنوان آزادی به هر قیمتی نمیتوان به حریف تاخت و یک کلمه توهین در کلام حضرت زینب (س) پیدا نمیکنیم یعنی سخنی که مستند به آراء و روایات و سنت نباشد و یا توهین یا برخورد تندی باشد. انتهای پیام/
93/12/05 - 13:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]