تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829636577




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- خصوصی سازی کنید، تحریم ها خودش دور زده میشود!


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: خصوصی سازی کنید، تحریم ها خودش دور زده میشود! تهران - ایرنا - تارنمای خبری الف می نویسد :1- اقتصاد ایران از اول انقلاب تاکنون هدف تحریم آمریکا بوده است. این تحریم ها از ابتدای انقلاب اسلامی با توقیف 12 میلیارد دلار داراییهای ایران توسط رئیس جمهور آمریکا شروع شد و در اواسط دهه هفتاد با تصویب تحریم های داماتو و دستورهای اجرایی 12957 و 12959 به مرز قطع کامل روابط اقتصادی ایران-آمریکا رسید.


از اوائل دهه 80، برنامه هسته ای ایران به شورای امنیت ارجاع و بهانه ای شد تا تحریم های سازمان ملل و اتحادیه اروپا نیز به تحریمهای قبلی اضافه شود. با این وجود تمام تحریم ها با تحریم های سال 90 قابل مقایسه نیست. به تعبیر مقام معظم رهبری تحریم های 90 به بعد دیگر تحریم نیست، جنگ تمام عیار اقتصادی است:
«تحریمها از قبل بود، منتها این تحریمها از حدود زمستان سال 90 تا امروز، تبدیل شده به جنگ اقتصادی، دیگر اسم آن تحریم هدفمند نیست، یک جنگ تمام عیار اقتصادی است که متوجه ملت ما است.» 20/12/92
تحریمهای آمریکا در سال 90 متحول شد. آمریکاییها از نیاز تجار، شرکتها و بانکهای خارجی به دلار سوء استفاده کردند و کشورها را سر دو راهی دسترسی به دلار یا روابط اقتصادی با ایران قرار دادند. نیاز به دلار به قدری بود که بانک بزرگی مثلBNP فرانسه حاضر شد 1 میلیارد دلار پول زور (جریمه تحریم) به آمریکا بپردازد تا از دلار محروم نشود. آمریکایی ها با این حربه جدید توانستند شرکتها و بانکها در کشورهای ثالث را از ارتباط با بخش نفت و بانکی ایران منع کنند. نتیجه این تحریمها کاهش فروش نفت ایران و قطع همکاری بانک های خارجی بود که برخی گرفتاریهای اقتصادی (از جمله افزایش نرخ ارز) را برای ایران به همراه داشته است.
2- بیش از 90 درصد تحریمهای به اصطلاح فلج کننده یعنی همان تحریمهای سال 90، مربوط به قوانین کنگره آمریکاست که اختیار لغو آن دست اوباما نیست. ضمن اینکه آمریکاییها تازه به سلاح تحریم ایمان آورده اند و حتی اگر کل برنامه هسته ای ایران جمع شود، باز حاضر به کنار گذاشتن تحریمها نیستند. انتصاب آقای کوهن فرمانده قرارگاه تحریم وزارت خزانه داری به قائم مقامی سازمان سیا در همین راستا صورت گرفته است. همانطور که اخیرا برخی مقامات آمریکا افشاگری کردند، هدف از تحریمها نه برنامه هسته ای که تضعیف بزرگترین دشمن اسرائیل است.
3- اگر شرکای تجاری ایران و فعالان اقتصادی در کشورهای آسیایی نیاز به دلار نداشته باشند، به راحتی میتوانند به روابط اقتصادی خود با ایران را ادامه دهند و از مجازات نقض تحریمها نهراسند. به همین خاطر برخی کشورها مثل چین، نهادهای ویژه ای مثل بانک کنلن را صرفا برای کار با ایران قرار داده اند. این بانک چون هیچ پرداخت دلاری ندارد، از تحریمهای آمریکا متضرر نمیشود. این راهکار میتواند در سطح وسیعتر و در کشورهای دیگر هم بکار گرفته شود. البته تحقق آن نیازمند دیپلماسی فعال اقتصادی است که فعلا (به دلیل اشتغال به مذاکرات) در راهبرد دولت قرار ندارد. شاید ملاقات اخیر آقای ولایتی با روسیه نشاندهنده تمایل دولت برای حرکت در این مسیر جدید باشد.
4- اگر دولت خسته است یا انگیزه برای دیپلماسی اقتصادی ندارد، باز راهکار دیگری برای مقابله با تحریمها هست. دولت کافیست تا از بنگاه داری دست بردارد و به اجرای واقعی اصل 44 پایبند باشد. بخش خصوصی به خوبی توانسته تا دوربینهای مانیتورینگ تحریم را شناسائی کند و با طراحی راهکارهایی از مسیر دیگری به ادامه فعالیتهای اقتصادی بپردازد. مقایسه عملکرد بخش خصوصی با دولتی در مثالهای زیر به خوبی این واقعیت را نشان می دهد:
مثال اول: هواپیمائی خصوصی ماهان و هواپیمائی دولتی هما
با اینکه شدیدترین نوع تحریمهای اقتصادی به اتهام دخالت در برنامه های تروریستی علیه شرکت خصوصی ماهان اعمال شده است، با این وجود این شرکت توانسته با انعطاف پذیری و راهکارهای جدید تمامی تحریمها را دور زده و فعالیتهای خود را توسعه دهد. در مقابل، شرکت دولتی هما که با تحریمهای به مراتب ضعیفتر از ماهان مواجه است، هر روز اوضاع بدتری پیدا می کند. ماهان حدود 4000 پرسنل دارد و از نظر تعداد هواپیما، کیفیت هواپیما و تعدد نقاط پروازی در وضع بسیار بهتری نسبت به هما قرار دارد و به طور مرتب هواپیماهای جدید خریداری می کند. اما در مقابل هواپیمائی هما با بیش از 10 هزار پرسنل و علی رغم دریافت کمکهای مالی از دولت، نه تنها در خرید و نوسازی هواپیماهای خود مشکل دارد، بلکه حتی برای یک سوختگیری ساده در اروپا یا جابجایی پول بلیط در خارج از کشور با مشکل اساسی مواجه است.
مثال دوم: شرکتهای خصوصی پتروشیمی و شرکت دولتی نفت
نوع و شدت تحریمهای نفتی عینا علیه پتروشیمی ایران نیز در حال اجراست. با این وجود به دلیل مدیریت انعطاف پذیر و تواناتر بخش خصوصی، صادرات پتروشیمی ایران با وجود تحریمها هر سال بیشتر می شود و حدود 15 میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات پتروشیمی نیز خارج از محدودیتهای تحریم به راحتی دریافت می شود. در مقابل، شرکت دولتی نفت ایران با ساختار بروکراتیک و سنتی خود در چارچوب ضوابط تحریمهای آمریکا نفت می فروشد و پول آنرا نیز نمی تواند دریافت کند.
مثال سوم: بانک خصوصی ملت و بانک دولتی ملی
بر خلاف برخی بانکهای خصوصی مثل پاسارگاد که اساسا هنوز مشمول تحریمهای سوئیفتی و ثانویه نیست، بانک ملت و ملی هر دو هدف تحریمهای اقتصادی یکسانی قرار دارند. هر دو از دسترسی به سوئیفت محرومند. هر دو مجاز به برقراری روابط کارگزاری با بانکهای خارجی نیستند. با این وجود بانک ملی که اتفاقا دارای بزرگترین شعب خارجی است و در داخل نیز از دوپینگ گردش وجوه دولتی برخوردار است، تقریبا قادر به جابجایی منابع ارزی نیست. در مقابل، بانک ملت توانسته با مدیریت انعطاف پذیر و طراحی راهکارهای مبتکرانه سهم بسیار عظیمی از گردش منابع ارزی را به خود اختصاص دهد و تحریمهای بانکی را ناکام بگذارد.
5- برای دور زدن هر نوع تحریم، راهکارهایی وجود دارد که تبعا گفتنی نیست. بخش خصوصی انگیزه و توانایی لازم برای دور زدن تحریمها را دارد. اما مشکل کشور در جایی است که دولت نه حاضر است دست از بنگاه داری بردارد و نه حاضر است از بخش خصوصی درس بگیرد. دولت می تواند با خصوصی سازی تمامی بنگاههای دولتی خود که اکنون زمینگیر شده اند (نظیر شرکت هما) از کمند تحریمها رها شود. اینطوری مشکل فساد و حقوق و پاداش دولتیها در هیات مدیره شرکتهای دولتی نیز رفع می شود. شرکت نفت و بانک مرکزی هم که قابل واگذاری نیست، باید از بخش خصوصی درس بگیرند و ساختارهای منعطف و پارتیزانی برای دور زدن تحریمها ایجاد کنند. بانک مرکزی باید بتواند از الگوی بانکهای خصوصی برای دور زدن تحریمها و جابجایی و صیانت از منابع ارزی خود استفاده کند. شرکت نفت هم باید در شرایط فروش نفت بازنگری کند و وثائق و تضامین متنوعتری برای تحویل محموله ها تعریف کند و از روشهای شرکتهای پتروشیمی در جابجایی وجوه استفاده کند.
6- با توجه به روحیه مدیران دولتی، امیدی به تحول ساختاری در بانک مرکزی و شرکت نفت نیست. اما دولت بر راهکار ساده تر یعنی اجرای واقعی اصل 44 و واگذاری بنگاههای دولتی متمرکز شود. به این ترتیب با یک تیر دو نشان زده می شود: هم تحریمها دور زده می شود و هم از محل واگذاریها کاهش درآمدهای نفتی دولت در سال بعد جبران می شود.
منبع/ سایت الف
اول **



05/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن