تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829663028




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا خروپف می‌کنیم/خروپف می‌تواند موجب سکته‌ شود


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: چرا خروپف می‌کنیم/خروپف می‌تواند موجب سکته‌ شود
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: خروپف ناشی از تنگ شدن راه‌های هوایی به ویژه در ناحیه حلق است که بر اثر باریک شدن مسیر تنفس رخ می‌دهد و می‌تواند زمینه‌ساز بروز پرفشاری خون، سکته قلبی و مغزی، دیابت و مشکلات خلقی شود.
به گزارش نامه نیوز، خسرو صادق‌نیت ، با بیان اینکه برخی افراد به خروپف به عنوان موضوعی ساده و خنده‌دار نگاه می‌کنند، اظهار داشت: خروپف نشانه‌ای از اختلالی جدی به نام «سندروم آپنه خواب انسدادی» یا وقفه تنفسی حین خواب به شمار می‌رود که در این صورت دیگری موضوعی بی‌اهمیت نیست.

*علل خر‌و‌پف

وی ادامه داد: خروپف ناشی از تنگ شدن راه‌های هوایی به ویژه در ناحیه حلق است که به علل مختلف در خواب اتفاق می‌افتد.

یکی از اتفاقات موقع خواب شل شدن عضلات بدن در بخش‌های مختلف به ویژه حلق است که سبب می‌شود مسیر تنفس باریک شود. این باریک شدن با ارتعاش قسمت‌های مختلف حلق به ویژه زبان کوچک و کام نرم همراه شده که در نهایت خروپف را در پی دارد.

* ‌درمان خروپف

این فلوشیپ خواب اظهار داشت: راه‌های درمان و کاهش خروپف به عوامل تشدیدکننده آن مربوط می‌شود. به طور کلی خروپف در افرادی که چاق هستند بیشتر است بنابراین یکی از راه‌های کاهش خروپف کاهش وزن است، همچنین خروپف در آقایان بیش از زنان است و در زنان پس از یائسگی شیوع بیشتری دارد.

وی افزود: همچنین خوابیدن در حالت طاق‌باز خروپف را تشدید می‌کند بنابراین بهتر است افراد به پهلوها بخوابند چرا که این نوع خوابیدن در موارد خفیف باعث قطع خروپف می‌شود چنانچه مشکل حاد باشد باید موضوع را جدی گرفت و به پزشک مراجعه کرد چرا که ادامه این روند می‌تواند مرگ و میر را در پی داشته باشد.

*عواقب خروپف

این متخصص طب کار گفت: اگر خروپف با قطع کوتاه مدت تنفس همراه شود یا فرد طی روز احساس خواب‌آلودگی و خستگی کند باید موضوع را بسیار مهم و پرخطر دانست، خروپف همراه با قطع گاه‌گاهی تنفس حین خواب، افت شدید و مکرر اکسیژن را به دنبال دارد که می‌تواند زمینه‌ساز بروز بیماری‌های خطرناکی مانند پرفشاری خون، سکته قلبی و مغزی، دیابت و مشکلات خلقی شود.

وی ادامه داد: نداشتن خواب خوب طی شب و خواب‌آلودگی طی روز از جمله پیامدهای خروپف است که در نتیجه آن خطر تصادفات رانندگی، خطا و حوادث شغلی نیز افزایش می‌یابد بنابراین خروپف تنها اتفاقی ساده حین خواب نیست بلکه زنگ خطر محسوب می‌شود. این پدیده به ویژه اگر همراه با قطع تنفس یا خواب‌آلودگی طی روز باشد لازم است برای تعیین شدت مشکلات همراه و روش درمان به درمانگاه‌های خواب مراجعه شود.

*اغلب افراد مبتلا به خروپف متوجه مشکل خود نیستند

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: اغلب افراد مبتلا به خروپف متوجه مشکل خود نیستند و غالباً آن را انکار می‌کنند و این اطرافیان هستند که متوجه موضوع می‌شوند و باید فرد را مطلع کنند چرا که تأخیر در مراجعه به درمانگاه‌های خواب سلامت فرد را به خطر می‌اندازد.

صادق‌نیت اظهار داشت: در درمانگاه‌های خواب پس از آزمایش‌های خواب و بررسی نتایج آنها نوع و شدت بیماری مشخص و مناسب‌ترین درمان در نظر گرفته می‌شود.

*جراحی، دستگاه CPAP و ساخت پروتزهای دهانی شیوه‌های درمان خروپف

وی افزود: مهمترین درمان شامل عمل جراحی، تجویز دستگاه CPAP و پروتزهای مخصوصی است که داخل دهان قرار می‌گیرد. CPAP‌ دستگاهی است که هوای محیط اطراف را با فشاری مشخص تولید کرده و وارد راه‌های هوایی فوقانی می‌کند تا مجاری هوا باز بماند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: برای ساخت پروتزهای دهانی نیز از قالب‌گیری دهان توسط دندانپزشکان بهره گرفته و این روش به ویژه زمانی که مشکل خروپف شدید نباشد اثر درمانی مثبتی دارد. مکانیزم اثر نوعی از این وسایل موجب می‌شود تا فک پایین بیمار جلو کشیده شده و بدین ترتیب راه حلق باز شود. در نوعی دیگر نیز زبان را جلو می‌کشند تا وزن آن روی حلق نباشد و راه آن را تنگ‌تر نکند.

وی تصریح کرد: افرادی که خروپف می‌کنند معمولاً توسط اطرافیان خود متوجه این موضوع می‌شوند چرا که پس از بیداری بلافاصله خروپف آنها قطع می‌شود و با عمیق شدن خواب خروپف تشدید می‌شود. در صورتی که اطرافیان متوجه شوند که خروپف با قطع تنفس همراه است باید فرد را به پزشک متخصص راهنمایی کنند.

*مراقب افرادی که خرناس بلندی می‌کشند باشید

صادق‌نیت خاطر نشان کرد: در افراد مبتلا به وقفه تنفسی حین خواب جریان هوا برای حدود 10 تا 20 ثانیه قطع می‌شود و هر چند بیمار برای تنفس تلاش می‌کند، اما هوا جریان ندارد. صدای خروپف نیز در این مدت قطع شده پس از آن چند ثانیه راه تنفس باز می‌شود که عبور هوا همراه با خرناس بلندی خواهد بود. در برخی از افراد نیز گاهی صدها بار قطع تنفس طی خواب اتفاق می‌افتد و اگر درمان مناسبی صورت نگیرد مشکلات حیاتی مانند بیماری قلبی، عروقی، افزایش فشار خون، سکته‌های مغزی و تصادفات مرگبار را در پی خواهد داشت.




منبع: فارس


۰۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن