واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۳:۲۶ب.ظ)
راهاندازي نخستين كلينيك پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان در اغلب موارد با رعايت يک سري نکات ساده و راحت ميتوان از بروز بيماريهايي که هزينهها و مشکلات بسياري را براي فرد ايجاد ميکند پيشگيري کرد، بهطورکلي هدف ما از راهاندازي کلينيک پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان در دانشگاه بررسي اين موضوع بود.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر زهرا خزاعي پور متخصص پزشکي پيشگيري و اجتماعي با اشاره به اينکه فرد قبل از اينکه بيمار شود بايد به فکر سلامتي خود باشد؛ اظهار داشت: ميدانيم که پيشگيري بهتر از درمان است چراکه وقتي فردي بيمار ميشود، هزينه درمان و مشکلات پيش روي آن بسيار زياد است و گاهي اوقات اصلاً جبرانپذير نيست.
وي بر لزوم توسعه و ايجاد فرهنگ پيشگيري از انواع بيماريها تأکيد کرد و افزود: عليرغم آسان بودن پيشگيري از انواع بيماريها، اما در مقابل درمان بيماريها مسيري بسيار سخت، دردناک، غمانگيز و پرهزينه است.
دکتر خزاعي پور در ادامه افزود: لازم است قبل از اينکه فردي بيمار شود، عوامل بيماريزا را شناسايي و از آن پيشگيري و به دنبال مرتفع شدن عوامل خطر باشد و بهگونهاي خود را در مقابل بيماريها تقويت کند.
اين عضو هيأتعلمي دانشگاه، گفت: در اغلب موارد با رعايت يک سري نکات ساده و راحت ميتوان از بروز بيماريهايي که هزينهها و مشکلات بسياري را براي فرد ايجاد ميکند پيشگيري کرد، بهطورکلي هدف ما از راهاندازي کلينيک پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان در دانشگاه بررسي اين موضوع بود.
وي با اشاره به اينکه فرهنگ پيشگيري در کشور مناسب نيست؛ خاطرنشان کرد: نياز به آموزش و اطلاعرساني سازنده به مردمداريم، سعي ميکنيم دانستههاي شهروندان را افزايش دهيم تا قبل از اينکه دچار بيماري شوند به فکر سلامتي خود باشند.
اين متخصص پزشکي پيشگيري و اجتماعي، يکي از اهداف ويژه ايجاد اين کلينيک در مجتمع بيمارستاني امام (ره) را در راستاي ارتقاي سطح سلامت مردم دانست و گفت: به مراکز درماني و آموزشي افراد زيادي مراجعه ميکنند که ممکن است در تماس با بقيه دچار بيماريهاي مختلفي شوند، که نياز است در ابتدا يک سري اطلاعاتي در خصوص سلامتي خود دريافت کنند و در جهت پيشگيري آموزشهايي به آنها داده و ترغيب شوند تا آزمايشهاي لازم را در اسرع وقت انجام دهند و در جهت عوامل خطر بيماريها گام بردارند.
وي تأکيد کرد: در اين کلينيک، ابتدا شرححال و سابقه خانوادگي افراد ازنظر بيماريها بررسيشده و معاينات کامل باليني انجام ميشود و غربالگريهاي کامل ازنظر بررسي خطر دهساله بيماريهاي قلبي و عروقي و سندرم متابوليک، متناسب بارده سني افراد انجامشده و توصيهها و درمانهاي لازم براي پيشگيري ارائه ميشود.
اين عضو هيأتعلمي دانشگاه، با اشاره به اينکه ارائه خدمات در اين کلينيک در چند سطح مختلف انجام ميشود؛ تصريح کرد: در سطح نخست عوامل خطر بيماريها را تشخيص و بعد پيشگيريهاي اوليه و ثانويه را آموزش داده و به فرد اطلاع ميدهيم که درصورتيکه بيمار ميشود با چه عوارضي روبرو خواهد شد. درنهايت با مشاوره به سؤالات مراجعين پاسخگو هستيم.
دکتر خزاعي پور يادآور شد: گروه ديگري که به اين کلينيک مراجعه ميکنند خانوادههاي بيماران و همراهان آنها هستند و با توجه به اينکه آنها هم ازنظر خانوادگي و ژنتيکي در معرض بيماري قرار دارند به اين کلينيک مراجعه کرده و عوامل خطر هم در آنها نيز بررسي و آموزشهاي لازم درزمينهٔ پيشگيري داده ميشود.
مسؤول کلينيک تخصصي پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان دانشگاه، تصريح کرد: گروه بعدي همکاران دانشگاهي و کارکنان بيمارستان هستند، اين افراد هم بايد مراقب سلامتي خود باشند چراکه با سلامتي کامل بايد به بيماران خدمات مطلوب ارائه دهند، و درنهايت گروه آخر افراد سالمي هستند که به کلينيک مراجعه کرده و براي آنها پرونده سلامت تشکيل ميدهيم تا خدايي نکرده اگر در آينده دچار بيماري شدند با اطلاعات و آگاهي به درمان خود ادامه دهند.
اين عضو هيأتعلمي دانشگاه، افزود: در صورت بروز بيماري در فرد عوامل خطر را بهصورت کامل بررسي ميکنيم و آموزش و اقدامات لازم را در مورد پيشگيري و کاهش عوامل خطر به فرد ميدهيم.
دکتر خزاعي پور، تأکيد کرد: در برخي موارد مشاورههاي انفرادي و در موارد ديگر مشاورههاي خانوادگي انجام ميشود تا تمام اعضاي خانواده درزمينهٔ پيشگيري اطلاعات لازم را داشته باشند و در صورت نياز به ارجاع متخصص اين امر صورت پذيرد.
وي با اشاره به اينکه همگي بايد دستبهدست هم بدهيم و از بروز بيماريها پيشگيري کنيم؛ گفت: نبايد درروند پيشگيري و درمان بيماري وقفه ايجاد کنيم، البته اين امر نياز به ايجاد فرهنگ آموزش در سطح جامعه دارد و البته نياز است که ساليانه دو بار براي بررسي وضعيت جسمي خود به اين کلينيک مراجعه کنيم.
توضيح اينکه؛ نخستين کلينيک تخصصي پيشگيري از بيماريهاي قلبي عروقي، ديابت و سرطان دانشگاه در مرکز تحقيقات ضايعات مغزي و نخاعي واقع در مجتمع بيمارستاني امام خميني (ره) راهاندازي شده است. همکاران دانشگاه و مراجعهکنندگان ميتوانند با شماره تلفن 61192210 تماس حاصل کرده و با تعيين وقت قبلي در جهت سلامت خود و خانوادهشان اقدام مناسب انجام داده و فرايند پيشگيري از خطر ابتلا به بيماريهاي مختلف را آغاز کنند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]