واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نخستین استارتاپ ویکند سلامت کشور در اصفهان برگزار می شود اصفهان- ایرنا- نخستین استارتاپ ویکند (آغازگری در پایان هفته) در حوزه سلامت الکترونیک کشور، روزهای ششم تا هشتم اسفند جاری در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، استارتاپ ویکند (startup weekend) یک رویداد آموزشی-تجربی در دنیاست که در سه روز متوالی برگزار می شود.
در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه ای شامل صاحبان ایده، برنامه نویسان، مدیران تجاری و بازاریاب های حرفه ای گرد هم می آیند تا در 54 ساعت ایده هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده ای را اجرا کند.
رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اعلام این خبر گفت: این رویداد با هدف تغییر و تحول در فضای دانشگاه ها و ایجاد روحیه کسب و کار در بین دانشجویان پزشکی برگزار می شود.
شقایق حق جوی با اشاره به حضور حدود 140 نفر از صاحبان ایده در این رویداد افزود: از بین ایده های مطرح شده، 10 ایده برتر انتخاب و برای هر یک از آنها یک گروه تشکیل می شود تا ایده را تبدیل به طرح کسب و کار کنند.
وی موضوعات ایده های مطرح شده در استارتاپ ویکند سلامت (Health startupweekend) را بیمه سلامت، تلفن همراه سلامت، مدیریت دانش سلامت، کاربر انفورماتیک سلامت و تجهیزات پزشکی عنوان کرد.
وی با اشاره به استقبال خوب سرمایه گذاران از این رویداد گفت: در پایان، سه تیم برتر انتخاب می شوند و برای آنها جوایز و امتیازهایی مانند حضور در رویدادهای استارتاپ ویکند جهانی در نظر گرفته شده است.
رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان با بیان اینکه استارتاپ ویکند بحثی نوپا در ایران است و باید بومی سازی شود، افزود: ضرورت و ظرفیت برگزاری چنین برنامه ای در حوزه سلامت کشور با توجه به اهمیت و جایگاه آن بالا است.
وی با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از برگزاری حدود یکصد رویداد استارتاپ ویکند در کشور حمایت می کند، تصریح کرد: پیش از این چند رویداد استارتاپ ویکند در اصفهان از جمله دانشگاه اصفهان برگزار شده است.
*** باشگاه فناوری سلامت در اصفهان
حق جوی در این نشست خبری همچنین به ایجاد باشگاه فناوری سلامت در بنیاد نخبگان استان اصفهان اشاره و اظهار کرد: این باشگاه با هدف ترویج و تقویت فرهنگ کار گروهی، شبکه سازی، ارتباط دانشگاه با صنعت و انجام فعالیت های کاربردی تشکیل شده است.
وی افزود: دانشگاه صنعتی اصفهان نیز مصمم به راه اندازی مرکز نوآوری برای دانشجویان خود است تا به تربیت دانشجویان خلاق و فناور بپردازد.
*** اصفهان، دومین استان نخبه پرور کشور
رئیس بنیاد نخبگان اصفهان با اشاره به پوشش حدود یکهزار و 200 نخبه در سطح استان توسط این بنیاد گفت: ما دومین استان پس از تهران در زمینه تعداد نخبگان هستیم.
حق جوی از جمله اقدامات این بنیاد برای نخبگان در سال جاری را برگزاری دو مدرسه تابستانه تفکر نقاد و کسب و کار عنوان و اضافه کرد: در این مدارس و دوره های آموزشی تلاش کردیم تا دو توانمندی مهم نخبگان یعنی فکر کردن و صبر و پشتکار داشتن را تقویت کنیم.
وی برگزاری جشنواره اختراعات و اجرای طرح چرخش توانمندی ها را از دیگر برنامه های این بنیاد عنوان و اظهار کرد: در طرح چرخش توانمندی ها از نخبگان خواستیم تا اگر مهارت و تجاربی دارند آن را به دیگر نخبگان استان انتقال دهند.
وی درباره سفر اخیر کاروان تدبیر و امید و ریاست جمهوری به استان اصفهان بیان کرد: نخبگان تافته جدا بافته از جامعه نیستند اما زیرساخت های لازم را برای شکوفایی و اثرگذاری نیاز دارند.
حق جوی ادامه داد: این سفر برکات زیاد در فرایندهای زیرساختی استان اصفهان ایجاد می کند که ثمرات آن به طور مستقیم و غیر مستقیم به جامعه نخبگان نیز خواهد رسید.
*** کمک هزینه نخبگان به شکل دیگر پرداخت می شود
رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره قطع شدن کمک هزینه نخبگان گفت: مقرر شده است این کمک هزینه ها به شکل دیگر و در ازای انجام کار پرداخت شود.
حق جوی افزود: در این راستا نخبگان محصل باید با دانشگاه ها قراردادهایی مانند دستیار آموزشی یا پژوهشی منعقد کنند و ما بر اساس این قراردادها به نخبگان پول پرداخت می کنیم.
وی با اشاره به اینکه این پرداختی ها در رویه جدید چند برابر کمک هزینه های سابق است تصریح کرد: هنوز این پرداخت ها آغاز نشده و در سال آینده اجرا می شود.
*** اقتصاد نفتی به مغز و نخبه احتیاج ندارد
رئیس بنیاد نخبگان استان اصفهان در این نشست خبری با انتقاد صریح از وضعیت اقتصاد نفتی کشور گفت: زمانیکه ما اقتصاد نفتی داشته باشیم، نیاز جدی به نخبگان نداریم.
وی افزود: اگر واقعا لزوم به حضور نخبگان و بنیاد نخبگان است در ابتدا باید زیرساخت های آن فراهم شود.
وی با بیان اینکه برخی دست های بیگانه و بی ارادگی داخلی در این زمینه وجود دارد، تصریح کرد: راه افتادن اقتصاد دانش بنیان نیاز به همت مردم و از بین رفتن خوی راحت طلبی، خودخواهی و آقازادگی دارد.
حق جوی به تعداد زیاد مراکز رشد و پارک های فناوری در کشور اشاره و تاکید کرد: این مراکز هنوز به حداکثر بازدهی نرسیده اند چرا که هنوز دانشجوی ما با امید استخدام دولتی در دانشگاه درس می خواند.
وی با بیان اینکه موضوع و فضای اقتصاد دانش بنیان هنوز برای بسیاری ناآشناست و مردم از رفتن به سمت آن واهمه دارند این سوال را مطرح کرد که به نظر شما خورزوخان باید بیاید این تغییرات را ایجاد کند.
رئیس بنیاد نخبگان اصفهان با تاکید بر اینکه در این زمینه نباید از دولت انتظار داشت، گفت: بدلیل اینکه مملکت ما با پول نفت اداره می شود هنوز دانشجو، استاد و مردم ما نمی خواهند که این تغییرات ایجاد یا دروس دانشگاه ها کاربردی شود.
حق جوی با طرح این سوال که ما تا چه زمانی می خواهیم حسرت فرهنگ حاکم بر جوامع پیشرفته را بخوریم اظهار کرد: حل همه این مسائل در فرهنگسازی و ایجاد زیرساخت هاست.
به گزارش ایرنا، در برنامه جهانی استارتاپ ویکند تا کنون بیش از 45 هزار نفر در بیش از 200 شهر شرکت کرده و از سرمایه گذاری شرکت های بزرگ فناوری همچون گوگل و آمازون بهره برده اند.
رویداد استارتاپ ویکند برای اولین بار در کشور، در شهریور 1391 در شهر تهران برگزار شد.
رویداد «آخر هفته کارآفرینی» ( استارتاپ ویکند) آبان امسال در دانشگاه اصفهان نیز برگزار شد.
پ/3011/ 6508
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]