واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۴ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۴۰ق.ظ)
مقايسه اي ميان محدوديت ها در بازارهاي خارجي و بازار سرمايه کشور معمولا در بورس هاي مختلف جهاني، محدوده نوسان روزانه قيمت بر اساس درصد تغيير در يک روز و بر اساس قيمت سهم تعيين مي شود.
به گزارش خبرگزاري موج، احسان عسگري، پژوهشگر مديريت تحقيق و توسعه شرکت بورس با بيان مقايسه اي ميان دامنه نوسان در بازار سرمايه و بازارهاي خارجي اظهار داشت: دامنه نوسان قيمت در واقع محدوده قيمتي است که مسئولان بورس براي محدود کردن تغييرات قيمت از آن استفاده مي کنند و در واقع مانع نوسان شديد قيمت سهم در يک روز معاملاتي مي شود.
وي ادامه داد: معمولا در بورس هاي مختلف محدوده نوسان روزانه قيمت، بر اساس درصد تغيير در يک روز و يا بر اساس قيمت سهم تعيين مي شود .
عسگري افزود: مثلا اگر قيمت سهم 1 هزار تومان باشد در طي يک روز مي تواند 20 تومان بالاتر و 20 تومان پايين تر معامله شود اما در حالت کلي در تمام بورس هايي که بررسي شد همه بورس ها حد نوسان قيمت را براي معاملات روزانه دارند و ساز و کارهايي که در آنجا قرار دارد و به نظر مناسب مي آيد .
وي در خصوص بازارهاي خارجي ادامه داد: بازارهاي خارجي محدوده نوسان ايستا و پويا دارند که محدوده نوسان پويا در واقع ميزان تغييرات قيمت از يک معامله به معامله ديگر است.
وي افزود: محدوده نوسان ايستا که در بازار سرمايه ما نيز کاربرد دارد به صورت درصدي از قيمت سهم تعيين مي شود و براي همه سهم ها مشترک است اما در بعضي از بورس ها، با توجه به قيمت سهم مي تواند متغير باشد.
عسگري در ادامه در خصوص حداقل تغييرات قيمت در بازارهاي جهاني ابراز داشت: حداقل تغييرات قيمت که در بازار مالي و ادبيات مالي به آن تيک سايز مي گويند يعني حداقل تغييرات قيمت از يک معامله به معامله ديگر که در بازار سرمايه ما يک ريال تعيين شده است اما در بازارهاي دنيا بر مبناي قيمت سهام اين حداقل ها متغير است.
وي در اين خصوص اينگونه بيان داشت که: اگر سهمي 100 تومان باشد مي تواند 100 تومان و يک ريال معامله شود اما سهمي که هزار تومان است بايد هزار و ده يا هزار و بيست تومان معامله شود.
پژوهشگر مديريت تحقيق و توسعه شرکت بورس افزود: سومين موضوع حراج نوسان است که در واقع شرايطي است که وقتي سفارشات عدم تعادل دارند و بازار در حال تشکيل صف هاي خريد و فروش است اين حراج نوسان برگزار مي شود و مانع ايجاد صف خريد و فروش مي شود که در بازار سرمايه ما اجرا نمي شود اما در بورس هاي پيشرفته دنيا اين کار انجام مي شود.
وي در خصوص تغيير حد و نوسان قيمت بيان داشت: موضوع آخر هم در رابطه با حد تغيير و حد نوسان و تغيير حداقل قيمت است که بر اساس واحد پولي تعيين مي شود و در بازار سرمايه ما به صورت درصدي تعيين مي شود.
عسگري در خصوص روند توقف معاملات در بازارهاي خارجي بيان داشت: دومين ساختاري که از نظر ما اهميت دارد بحث توقف معاملات است که جلوگيري از داد و ستد يک ورقه بهادار در سيستم بورس است.
وي ادامه داد: در واقع در دنيا توقف معاملات يا به صورت صلاحديد ناظر است يا به صورت خودکار معاملات متوقف مي شود و به اين صورت است که اگر قرار است اطلاعاتي منتشر شود و اگر احساس شود که شايعاتي در بازار موجود است و قيمت سهم در حال تغيير است ناظر با صلاحديد خود معاملات يک سهم را متوقف مي کند .
عسگري خاطرنشان ساخت: در صورتي که سيستم خودکار وجود داشته باشد سيستم به خودي خود معاملات را متوقف مي کند در بورس هاي هند، هنگ کنگ، مالزي اين عمل هم به صورت صلاحديدي و هم به صورت خودکار انجام مي شود.
وي گفت: اما نکته اي که در بورس هاي دنيا وجود دارد اين است که اگر ناشري مدت زمان توقفش از يک مدت زمان تعيين شده بيشتر شود شرکت را به حالت تعليق از بورس اخراج مي کنند.
عسگري در خصوص مراحل معاملات در يک جلسه معاملاتي تأکيد کرد: مراحل معاملاتي در يک روز به عنوان جلسه معاملات در بازار سرمايه کشور ما از ساعت 8:30 تا 9 صبح مرحله پيش گشايش است که امکان ورود سفارش هست اما معامله صورت نمي گيرد و راس ساعت 9 نيز يک آپشن برگزار ميشود و معاملات با هم هماهنگ مي شوند که به مرحله آپشن معروف است و از ساعت 9 تا 12:30 معاملات به صورت پيوسته انجام مي شود .
وي در خصوص جلسه معاملاتي بازارهاي جهاني بيان داشت: در بورس هاي جهاني 6 جلسه معاملاتي وجود دارد که مرحله پيش گشايش، گشايش يا حراج تک قيمتي، مرحله حراج پيوسته و حراج پاياني، معاملات پس از حراج پاياني و مرحله کلوزينگ آپشن است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]