واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: درباره آنفلوانزای خوکی چه میدانید؟
ویروس آنفلوانزای خوکی یا ویروس آنفلوانزای H1N1 که گزارشهایی از انتشار آن در کشور منتشر شده است، در همه موارد مرگبار نیست اما مشکلاتی جدی برای سلامتی انسان ایجاد می کند.
به گزارش نامه نیوز، بیماری آنفولانزای خوکی که ویروس ناقل آن H1N1 یکی از زیرگونههای ویروس آنفلوانزای نوع A به شمار میآید، نوعی بیماری تنفسی است که در ابتدا میان جمعیتی از خوکها شایع بود و بعد جهش پیدا کرد و به یک بیماری مسری میان انسانها بدل شد.
سازمان جهانی بهداشت در ماه ژوئن 2009 (تیر 1390) شیوع آنفلوانزای خوکی را اعلام کرد. این بیماری تا ابتدای سال 2010 جان 17 هزار نفر را در سراسر جهان گرفت. بعد از گذشت حدود یک سال، در ماه اوت 2010 (مرداد 1391) سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که همهگیری این بیماری به پایان رسیده و امکان بازگشت آن با الگوی یک آنفلوانزای فصلی وجود دارد.
بهترین راه برای جلوگیری از این بیماری که ممکن است آسیبهایی جدی برای سلامتی ایجاد کند، فراهم آوردن امکان استفاده عمومی از واکسن آنفلوانزا است.
سایت webmd.com مقالهای منتشر کرده که توضیح جامعی درباره ویروس آنفلوانزای خوکی است که ترجمه آن در زیر آمده است.
ویروس آنفلوانزای H1N1 (آنفلوانزای خوکی)
آنفلوانزای H1N1 با نام آنفلوانزای خوکی شناخته شده است. این بیماری از آن رو آنفلوانزای خوکی نامیده شده است که در گذشته، افرادی به آن مبتلا شدهاند که در تماس مستقیم با خوکها بودهاند. این وضعیت چندین سال پیش تغییر پیدا کرد و ویروس جدیدی ظاهر شد که در میان افرادی که نزدیک به خوکها نبودند، شیوع پیدا کرد.
ویروس H1N1 در سال 2009 به سرعت در سراسر دنیا پخش شد و به همین علت سازمان جهانی بهداشت آن را یک بیماری فراگیر اعلام کرد. پس از آن افرادی به این بیماری مبتلا شدند اما تعدادشان به اندازه مبتلایان و قربانیان سال 2009 آنفلوانزای خوکی نبود.
با آنکه بیماری آنفلوانزای خوکی اکنون به آن اندازه ترسناک به نظر نمیرسد که در سالهای گذشته به نظر میرسید، همچنان این نکته اهمیت دارد که افراد خود را از ابتلای به آن در امان نگهدارند. این بیماری مانند آنفلوانزای فصلی ممکن است برای سلامتی بعضی از افراد مشکلاتی جدی ایجاد کند. بهترین راه حفاظت از افراد در مقابل ابتلا به این بیماری، واکسن آنفلوانزا است که هر سال تجدید شود. ویروس آنفلوانزای خوکی یکی از ویروسهایی است که در واکسن در نظر گرفته شده است.
راههای انتقال آنفلوانزای خوکی
آنفلوانزای خوکی مسری است و به شیوهای مشابه با آنفلوانزای فصلی سرایت مییابد. وقتی افرادی که مبتلا به بیماری هستند، سرفه یا عطسه میکنند، قطرههای ریز دربردارنده ویروس را در هوا پخش میگنند. اگر شخص با این ذرهها تماس پیدا کند یا سطحی را لمس کند که اشخاص مبتلا اخیراً با آن تماس پیدا کردهاند، ممکن ایت آنفلوانزای خوکی H1N1 را بگیرد.
این آنفلوانزا بر خلاف نامش از طریق گوشت خوک منتقل نمیشود.
نشانهها و عوارض آنفلوانزای خوکی
افرادی که آنفلوانزای خوکی گرفتهاند، ممکن است یک روز پیش از بروز هر گونه نشانهای سبب سرایت آن شوند و تا هفت روز پس از بهبود بیماری نیز باعث انتقال ویروس شوند.
بچهها ممکن است تا 10 روز پس از بهبودی عامل سرایت این بیماری باشند.
بسیاری از نشانهها با آنفلوانزای فصلی یکی است. این نشانهها عبارتند از:
سرفه، تب، گلودرد، گرفتگی یا آبریزش بینی،بدن درد،سر درد،لرز و خستگی
آنفلوانزای خوکی نیز مانند آنفلوانزای فصلی ممکن است عوارضی جدی مانند ذاتالریه و نارسایی تنفسی در پی داشته باشد. همچنین بیماران مبتلا به بیماریهایی دیابت یا آسم ممکن است با دچار شدن به این آنفلوانزا شرایط بدتری پیدا کنند. توصیه میشود که افرادی که نشانههایی مانند تنگی نفس، تهوع شدید، درد شکمی، سرگیجه یا گیجی را دارند، به سرعت به پزشک مراجعه کند.
آزمایش برای آنفلوانزای خوکی
به دشواری بتوان تشخیص داد که یک نفر به آنفلوانزای خوکی مبتلا شده است یا آنفلوانزای خوکی، چون نشانههای آنها بسیار شبیه است. افرادی که به آنفلوانزای خوکی مبتلا شدهاند، احتمالا بیشتر از مبتلایان به آنفلوانزای فصلی حالت تهوع دارند و بالا می آورند. با این حال تنها راه تشخیص، آزمایش دادن در آزمایشگاه است. حتی در یک تست
آنفلوانزای سریع که در مطب پزشک انجام شود، نمیتوان با اطمینان به تشخیص رسید.
منبع: سلامت نیوز
۰۴ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]