واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر متفاوت از دوره های گذشته تهران-ایرنا- هفتمین جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر از 14 بهمن ماه امسال با تفاوت هایی نسبت به دوره های گذشته آغاز شد تا اندکی از خلاقیت ها و ابتکارات هنرمندان این رشته ها را به نمایش بگذارد.
![هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر متفاوت از دوره های گذشته](http://img7.irna.ir/1393/13931204/81516662/81516662-6293181.jpg)
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا این دوره از جشنواره به مدت یک ماه و به صورت غیررقابتی برگزار می شود و این زمان فرصتی برای هنرمندان رشته های تجسمی است که آثار خود را در معرض دید مخاطبان قرار دهند.
جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر در واقع جوان ترین جشنواره هنری کشور است که سال 1387 آغاز به کار کرد.
** چاپ کتاب مستقل
در این دوره بر خلاف دوره های گذشته کتاب های هر یک از رشته های هنرهای تجسمی حاضر در جشنواره به صورت دو زبانه تا پایان این رویداد منتشر می شود.
در زمینه رشته سفال و سرامیک کتاب "خاک نو"با آثار استادان و جوانان سفال و سرامیک هنری منتشر می شود.
کتاب خاک نو شامل 33 اثر از استادان و 29 اثر از هنرمندان جوان حوزه سرامیک هنری است که تا پایان جشنواره منتشر می شود.
در این کتاب آثار استادانی از جمله محمد مهدی انوشفر،محمد مهدی قان بیگی ،فریده تطهیری مقدم،اوژن سیروسی ،مهران هوشیار،مریم سالور،عباس اکبری،جعفر نجیبی،آزاده شولی،زهرا نوبهار،مهدی مکی نژاد ،رضا تائبی،بهزاد اژدری،منیژه آرمین ،فرزاد فرجی،امید قجریان،محمد علی سجادی،نفیسه خلج،مهدی حیدری،رسول جلیلی،منصوره پورسنگری،صادق باقری،کوروش آریش،مرتضی ترسلی،فتح الله زیارتی،مجید ضیایی،محسن فولاد پور ،مریم کوهستانی و روزبه نمازی ارایه می شود .
همچنین آثار 29 هنرمند جوان که در هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر به نمایش گذاشته شده است ،در کنار آثار استادان در کتاب خاک نو منتشر می شود .
دررشته تصویرگری کتاب تصویرگری تا 90 شامل آثار تصویرگران سه دهه از 60 تا 90 در هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر منتشر می شود.
کتاب تصویرگری تا 90، مرور آثار نیست، بلکه مرور نام هایی است که در سال های 60 تا ابتدای 90، فعالیت مداوم یا مؤثر تصویرگری داشتند.
کتاب آثار پوستر و طراحی گرافیک هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در کتاب 10.16 منتشر می شود.
در بخش طراحی گرافیک هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آثار 16 هنرمند شاخص طراح گرافیک ایران حضور دارد و از هر هنرمند 10 اثر به نمایش گذاشته شده است و کتاب آثار این بخش با عنوان 10.16 در پایان جشنواره منتشر می شود.
بخش طراحی گرافیک و پوستر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که با همکاری انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران برگزار شده و در این بخش آثار مرتضی ممیز، صادق بریرانی، عباس سارنج، نورالدین زرین کلک، فرشید مثقالی، قباد شیوا، ابراهیم حقیقی، مصطفی اسداللهی، ساعد مشکی، بیژن صیفوری، علی خورشیدپور، علیرضا مصطفی زاده، فرزاد ادیبی، کیانوش غریب پور، مهران زمانی و کوروش پارسا نژاد ارائه شده و 10 اثر از هریک از این هنرمندان به نمایش گذاشته شده است.
انجمن صنفی طراحان گرافیک ایران منتخبی از آثار این هنرمندان را برای هفتمین جشنواره تجسمی فجر ارائه کرده و پوسترها و آثاری که در این بخش به نمایش گذاشته شده پوسترهای فرهنگی و اجتماعی از رویدادهای هنری، فرهنگی است.
همچنین 5 کتاب دیگر در رشته های نقاشی ،مجسمه ،خوشنویسی، نگارگری وعکاسی در پایان هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر معرفی و منتشر می شود.
** نگاه فراگیر و جامع به رویدادها
دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در گفت وگو با خبرنگار هنرهای تجسمی ایرنا با اشاره به اهمیت چاپ کتاب مستقل هر رشته در این دوره گفت: جشنواره تجسمی فجر باید نگاه فراگیر و جامع به رویدادها و حوزه های مختلف هنرهای تجسمی داشته باشد و بر اساس این ضرورت در اختتامیه هفتمین جشنواره فجر هنرمندان شاخص تجلیل می شوند.
وی افزود: در کنار آن مؤترثرین هنرهای تجسمی در حوزه های مختلف مانند نگارخانه، جشنواره بخش خصوصی، سازمان حامی هنرهای تجسمی، رایزن فرهنگی، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانی، خبرگزاری و نشریه موثر انتخاب و تقدیر خواهد شد.
مجتبی آقایی اظهار داشت: در هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر آثار هر یک از رشته ها در یک کتاب به صورت حرفه ای و تخصصی منتشر می شود و در نظر داریم با این حرکت به سمتی برویم که کتاب سال هر یک از رشته های هنری در هر سال منتشر شود و بیانگر وضعیت آثار هنری در سال باشد.
دبیر هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر ادامه داد: بخش هنر انقلاب و ایثار و شهادت با آثاری از حوزه هنری و عکس های انقلاب از انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس و آثار موزه شهدا از برنامه های هفتمین جشنواره تجسمی فجر است که در موزه هنرهای معاصر فلسطین برگزار شده است.
آقایی همچنین به برگزاری نمایشگاه پیامبر مهربانی در خانه هنرمندان ایران و رونمایی از سایت کمپین هنرمندان در احترام به ساحت انبیای الهی در هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اشاره کرد و گفت: منتخبی از آثار جشنواره علاوه بر تهران در 12 استان کشور نیز به نمایش گذاشته شده است.
** کاریکاتور معاصر
در زمینه کاریکاتور کتاب کاریکاتور معاصر ایران با آثار کاریکاتوریست های 22 استان و 202 اثر تا پایان جشنواره هفتمین هنرهای تجسمی فجر منتشر می شود.
** تصاویر خبرسازان
تصاویر رخدادها و اتفاقات سال های اخیر مانند قیمت نفت، جنگ و خشونت در منطقه و جهان، چهره های سیاسی و ورزشی و رهبران جهان مانند محمد جواد ظریف، کاترین اشتون، معمر قذافی، نتانیاهو، زنده یاد مرتضی احمدی و ... سوژه هایی است که در بخش کاریکاتور جشنواره تجسمی فجر به نمایش گذاشته شده است.
در این جشنواره همچنین آثاری از کامبیز درم بخش، جواد علیزاده، داوود شهیدی، احمد عربانی، محمدعلی بنی اسدی، فیروزه مظفری، جمال رحمتی، بهرام عظیمی، مسعود ضیایی زرد خشویی، مسعود شجاعی طباطبایی، بهمن عبدی، هادی حیدری، اسماعیل عباسی ، علیرضا ذاکری و در رشته کاریکاتور جشنواره تجسمی فجر دیده می شود.
هفتمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در رشته های نقاشی، خوشنویسی، نگارگری، مجسمه سازی، سفال، عکاسی، تصویرسازی، پوستر و کاریکاتور 12 اسفندماه به کار خود پایان می دهد.
فراهنگ**9338**1569
04/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]