واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مطالعه بر روی سنجش میزان آلودگی نوری در مشهد انجام نشده است مشهد - ایرنا - معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: تاکنون مطالعه دقیقی در زمینه سنجش میزان آلودگی نوری در کلانشهر مشهد انجام نشده است.
"محمد عرفانی" روز یکشنبه در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا افزود: بر اساس شواهد موجود آلودگی نوری در سطحی بالا در مشهد وجود دارد اما تاکنون سنجش دقیقی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی ادامه داد: "آلودگی نوری" به نور بیش از حد نیاز که متناسب با نیاز انسان نباشد اطلاق می شود و به دو بخش آلودگی نوری در شهر و منزل قابل تفکیک است.
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی گفت: آلودگی نوری در سطح شهر برای رانندگان به دلیل ایجاد خیرگی در فرد بسیار خطرناک است و موجب آسیب چشمی و بروز حوادث رانندگی می شود.
وی افزود: به رغم اثرات نامطلوب آلودگی نوری، از نکات معطل مانده در حوزه آلودگی نوری این است که هنوز هیچ قانونی برای آلودگی نوری در کلانشهرها نداریم.
عرفانی تاکید کرد: تشکیل کارگروهی تخصصی در حوزه آلودگی نوری می تواند در مدیریت وضعیت مهندسی نور در محیط شهری و تعریف استانداردها در این زمینه موثر باشد.
وی با اشاره به راهکارهای کنترل و کاهش آلودگی نوری نیز گفت: طراحی شهر بر اساس مهندسی روشنایی شهری، استفاده از لامپهای روشنایی متنوع، خاموش کردن چراغهای سطح شهر در مواقع غیرضروری، استفاده از تیرهای چراغ برق در اندازه های بلند و کوتاه، کاهش نورهای تابلوها و تلویزیونهای تبلیغاتی و مراکز تجاری از عوامل موثر در ایجاد تعادل نوری در شهرها هستند.
معاون اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی آلودگی نوری را مخل سلامت انسان، حیوان و گیاه ذکر و بیان کرد: نور زیاد درون شهرها موجب می شود درختان دچار خزان دیررس شوند که موجب امتداد یافتن خزان درختان به فصل زمستان می گردد.
وی افزود: آلودگی هوا نیز در تشدید آلودگی نوری تاثیرگذار است زیرا ذرات معلق در هوا مانند "آینه" نور را به زمین می تابانند لذا آلودگی نوری تشدید می شود.
عرفانی گفت: آلودگی نوری برای انسان باعث بروز آسیبهای چشمی، استرس، خیرگی چشم و آسیبهای مشابه می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه آلودگی نوری در داخل منازل نیز وجود دارد افزود: در بدن انسان هورمونی به نام "ملاتونین" ترشح می شود که وظیفه تنظیم ساعت خواب و بیداری را در فرد دارد.
معاون پایش و نظارت اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ادامه داد: میزان ترشح این هورمون در شب هنگام 10 برابر حجم ترشح آن در روز است.پ
وی گفت: بر این اساس به هر میزان که دوره شبانه با افزایش مدت روشنایی در منزل کاهش یابد به مرور ساعت طبیعی بدن انسان دچار مشکلات تعادلی در تشخیص زمان خواب و بیداری می شود که در نهایت به گفته پزشکان این روند در بروز سرطان تاثیرگذار است.
عرفانی تاکید کرد: باید در منازل نیز تعادل نوری برقرار شود و ساعت بیداری و فعالیت افراد به شکل منطقی مدیریت شود.
وی افزود: کودکان به دلیل اینکه بدنی ضعیفتر و پوستی حساستر دارند بیشتر دچار عوارض ناشی از تاثیرات آلودگی نوری می شوند.ک/3
7496/1858
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]