تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ارزش چهار چيز را جز چهار گروه نمى‏شناسند : جوانى را جز پيران، آسايش را جز گرفتاران...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842287970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- از تولید سیستم رانش متروی شهری تا پودر رفع آلودگی های نفتی


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی در سال 93؛ از تولید سیستم رانش متروی شهری تا پودر رفع آلودگی های نفتی تهران-ایرنا-سازمان جهاد دانشگاهی در راستای سیاست های پژوهشی توسعه ای و کاربردی خود برنامه هایی مانند تولید سیستم های رانش متروی شهری،حفاری چاه های عمیق، تولید کودهای بیولوژیک، پودر رفع کننده آلودگی های نفتی، بهنژادی گیاهان دارویی، سلول درمانی و شبیه سازی حیوانات را در سال 93 به اجرا رسانده است.


جهاد دانشگاهی نهاد انقلابی است که به دنبال پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1359 با هدف اجرای پژوهش های کاربردی و توسعه ای، فعالیت های فرهنگی در محیط های دانشگاهی و جامعه و فعالیت های آموزشی تاسیس شد.
در اساسنامه جهاد دانشگاهی آمده است که پژوهش ها در راستای رفع نیازهای کشور صورت گیرد؛ این جهت گیری جهاد را به سمت اجرای پژوهش های کاربردی و توسعه ای رهنمون شده است.
بر همین اساس حوزه پژوهش و فناوری به عنوان یکی از زمینه های اصلی فعالیت جهاد، بیشترین سهم را از نظر نیروی انسانی و منابع مالی به خود اختصاص داده است.
به گفته معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی، در 34 سالی که از تاسیس جهاد دانشگاهی می گذرد، به رغم تمام فراز و فرودها، در بخش پژوهش و فناوری بیش از 10 هزار و 500 پروژه تحقیقاتی و فناورانه در 6 گروه تخصصی فنی مهندسی، علوم انسانی، علوم پایه، علوم کشاورزی، علوم پزشکی و حوزه فرهنگی هنری به اجرا رسیده است.
حمید امین اسماعیلی در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا توضیح داد: پژوهش های جهاد دانشگاهی از اوایل دهه 80 به سمت چند حوزه مهم تر شامل صنعت نفت و گاز به عنوان صنعت مادر و استراتژیک کشور، صنعت حمل و نقل با تاکید بر صنعت ریلی، محیط زیست، علوم کشاورزی و پزشکی ازجمله درمان ناباروری، سرطان سینه، سلول درمانی، تولید داروهای نوترکیب و داروهای گیاهی تمرکز بیشتری پیدا کرد.
وی افزود:جهاد دانشگاهی به تبع برنامه چشم انداز بیست ساله کشور، یک برنامه بلندمدت چشم انداز برای خود در افق 1404 تدوین کرده است که این نهاد را ملزم می کند تا در چند حوزه علمی، پژوهشی و فناورانه به دستیابی به اهداف برنامه چشم انداز کشور کمک کند.
به گفته امین اسماعیلی، در سال های اخیر در هر کدام از این حوزه ها اقدامات شاخصی اجرا و دستاوردهایی را به دست آورده است.

*** پژوهش های حوزه فنی و مهندسی
در حوزه صنعت ریلی، جهاد دانشگاهی اقداماتی را اجرا کرده است که از جمله آن می توان از طراحی و ساخت بخش برقی سیستم رانش واگن های متروی شهری، طراحی و ساخت واگن های مترو و تعمیر، نگهداری و آماده سازی موتورهای موجود در سیستم ریلی نام برد.

** ساخت سیستم رانش متروی شهری
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی ساخت رکتیفایرهای تغذیه برق واگن های مترو را از دیگر اقدامات این نهاد عنوان کرد که برای نخستین بار در کشور اجرا شده است و از حدود 8 ماه گذشته گذراندن مرحله آزمایش اولیه آن در یکی از خطوط مترو آغاز شده است.
امین اسماعیلی توضیح داد: این سیستم پس از نصب در ایستگاه باقرآباد متروی تهران و بهره برداری آزمایشی، اکنون در برخی ایستگاه های دیگر به کارگرفته شده است.
وی تولید این سیستم در داخل کشور را دارای صرفه اقتصادی زیادی دانست و افزود: حتی در شرایط تحریم که هزینه های زیادی بر تامین قطعات این تجهیزات در کشور تحمیل می شود، ساخت این سیستم حدود 60 درصد قیمت نمونه خارجی هزینه دارد.

** ساخت واگن های مترو
امین اسماعیلی گفت: طراحی و ساخت واگن ملی به عنوان یکی از پژوهش های بخش فنی و مهندسی جهاد دانشگاهی در دست اجرا و بومی شدن است.
وی با بیان اینکه شرکت های واگن ساز داخل کشور، فناوری ساخت برخی واگن ها را دارند اما این فناوری هنوز به یک طرح بومی ایرانی تبدیل نشده است، افزود: قرار است پس از بومی شدن طراحی و ساخت این واگن ها، سیستم رانش ملی واگن های مترو بر روی آنها نصب شود.

*** پژوهش های حوزه نفتی
طراحی و ساخت لوله مغزی سیار و مته های سکاجی برای حفاری در چاه های عمیق و قدیمی و تولید پودر رافع آلودگی های نفتی ازجمله اقدامات پژوهشی جهاد دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی در بخش صنعت نفت و گاز است که به گفته امین اسماعیلی در سال جاری به نتیجه رسیده است.

* طراحی و ساخت لوله مغزی سیار
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی گفت: یکی از دستگاه هایی که در سال جاری ساخت آن به اتمام رسیده و تحویل وزارت نفت به عنوان کارفرما شده است، لوله مغزی سیار (کول تیوبینگ) است که برای حفاری در چاه های نفتی عمیق و قدیمی به کار می رود.
امین اسماعیلی افزود: طراحی و ساخت این دستگاه حفاری، برای نخستین بار در کشور اجرا و به این ترتیب یکی از نیازهای تکنولوژیک کشور در حوزه صنعت نفت در بخش حفاری برطرف شده است.

* طراحی و ساخت مته های سکاجی
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در این مورد گفت: طراحی و ساخت مته های سکاجی با کاربرد در صنعت نفت یکی دیگر از اقدامات پژوهشی جهاد دانشگاهی است که در سال جاری به اتمام رسیده است.
امین اسماعیلی با بیان اینکه طراحی و ساخت این مته ها برای نخستین بار در کشور صورت می گیرد، افزود: این مته ها برای حفاری در عمق زیاد چاه های نفتی به کار می رود و به گونه ای طراحی و از موادی ساخته شده است که در نفوذ به عمق چاه های نفتی با مشکل مواجه نشود.
وی با بیان اینکه این سیستم از کیفیت و قیمت مناسب برخوردار و قابل رقابت با نمونه های خارجی است، خاطر نشان کرد: این مته ها حدود یک ماه پیش تحویل وزارت نفت به عنوان کارفرما شده است و اکنون نیز در حال گرفتن سفارش های جدید هستیم.

*** تولید پودر رفع آلودگی های نفتی از محیط زیست
استخراج منابع نفتی موجب بروز آلودگی هایی در محیط زیست اطراف چاه های نفت می شود از این رو، جهاد دانشگاهی از یک دهه گذشته مطالعات در زمینه تولید مواد رفع این آلودگی ها را به عنوان یکی از برنامه های پژوهشی خود مورد توجه قرار داده است.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در این مورد توضیح داد: جهاد دانشگاهی پس از انجام مطالعات لازم، موفق به تولید پودری شده است که رفع کننده آلودگی های نفتی از زمین های اطراف چاه های نفت است.
امین اسماعیلی گفت: این ماده پس از تولید در اختیار وزارت نفت به عنوان کارفرمای این طرح پژوهشی قرار گرفته و اکنون درحال استفاده است.
وی اظهار کرد: همچنین جهاد دانشگاهی به سفارش وزارت نفت درحال تبدیل این پودر به صورت اسپری است.

*** پژوهش های حوزه کشاورزی
طراحی و تولید کودهای بیولوژیک که با محیط زیست سازگاری دارد به عنوان جایگزین کودهای شیمیایی و بهنژادی گیاهان دارویی از جمله اقدامات پژوهشی جهاد دانشگاهی در حوزه کشاورزی است که پس از مطالعات لازم به مرحله تولید و بهره برداری رسیده است.

** طراحی و تولید کودهای بیولوژیک
امین اسماعیلی توضیح داد: با توجه به اینکه صنعت کشاورزی در ایران نقش بسیار مهمی دارد و در سال های گذشته استفاده از کودهای شیمیایی آثار و تبعات زیانباری روی آب، خاک و محیط زیست ایجاد کرده است، جهاد دانشگاهی به منظور رفع این مشکل، تولید کودهای بیولوژیک سازگار با محیط زیست را از دو دهه گذشته در دستورکار خود قرار داده است.
وی افزود: پس از اجرای دو دهه پژوهش و مطالعات لازم، جهاد دانشگاهی توانست این کودها را تولید و در بازار عرضه کند.

** بهنژادی گیاهان دارویی
امین اسماعیلی از بهنژادی گیاهان دارویی به عنوان یکی دیگر از فعالیت های پژوهشی جهاد دانشگاهی یاد کرد و گفت: در حوزه کاشت و بهنژادی گیاهان دارویی فعالیت هایی در پژوهشکده گیاهان دارویی آغاز شده است تا فرآیند تحقیق روی گیاهان دارویی از مرحله کشاورزی تا مرحله پایانی که تولید داروی گیاهی است با توجه به ساختارهای کشاورزی، علوم پایه، داروسازی و علوم پزشکی به اجرا برسد.
وی افزود: تاکنون بر روی بیش از 50 نمونه گیاهان دارویی مانند نعنا، نعنا کوهی، رزماری و گل گاوزبان در قالب این طرح تحقیق شده است.
امین اسماعیلی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تولید داروهای گیاهی از برخی این گیاهان در پژوهشکده گیاهان دارویی در دست اجرا است.
امین اسماعیلی از بهنژادی درخت گردو به عنوان دیگر فعالیت پژوهشی حوزه کشاورزی جهاد دانشگاهی نام برد و افزود: تاکنون روی نمونه های بومی گردوی ایرانی در شهرستان البرز تحقیقاتی صورت گرفته است.

*** پژوهش های حوزه پزشکی
پس از راه اندازی پژوهشگاه رویان در اواخر دهه هفتاد و تاسیس درمانگاه درمان ناباروری در این پژوهشگاه و در پی آن تاسیس پژوهشگاه ابن سینا پژوهشگران جهاد دانشگاهی با اجرای پژوهش های مختلف به دانش فنی و تکنولوژی های روز دنیا در زمینه درمان های مختلف ازجمله ناباروری دست یافته و آن را وارد فرآیند درمانی کرده اند.
معاون پژوهش و فناوری جهاد دانشگاهی در این مورد توضیح داد: پس از دو دهه فعالیت تحقیقاتی و درمانی در زمینه درمان بیماران با روش های مختلف از جمله سلول درمانی، این دستاورد با همکاری واحدهای استانی در چند استان کشور مانند اهواز، استان مرکزی، اردبیل و قم توسعه یافته و اکنون طراحی برای راه اندازی کلینیک هایی در این زمینه در دست اقدام است.

** شبیه سازی حیوانات
پژوهش ها در زمینه شبیه سازی حیوانات با اهدافی همچون تولید داروهای نوترکیب و اندام های انسانی برای کمک به رفع مشکلات بیماران از حدود دو دهه پیش در جهاد دانشگاهی آغاز شده و با پیشرفت های چشم گیری همراه بوده است؛ به گونه ای که درحال حاضر از دستاوردهای این حوزه برای درمان بیماری های مختلف استفاده می شود.
امین اسماعیلی شبیه سازی برخی حیوانات مانند بز و گاو با کاربرد درمانی و داروسازی را از جمله این اقدامات برشمرد و گفت: شبیه سازی حیوانات با اهدافی مانند تولید فاکتورهای مورد نیاز برای تولید داروهای نوترکیب و تولید اندام های مورد نیاز انسانی صورت می گیرد.
وی به استفاده از روش سلول درمانی برای درمان بیماری های چشم، قلب، استخوان و پوست اشاره کرد و افزود: پژوهشگران پژوهشگاه های رویان و ابن سینا توانسته اند با استفاده از سلول درمانی روش های نوینی را برای تشخیص و درمان بسیاری از بیماری ها ارایه دهند.
امین اسماعیلی همچنین تحقیق در زمینه تشخیص و درمان سرطان سینه را از دیگر فعالیت های جهاد دانشگاهی برشمرد و توضیح داد: سرطان سینه یکی از شایعترین بیماری های زنان در ایران است که در زمینه شناسایی راه های تشخیص و درمان آن پژوهش های مناسبی در پژوهشکده سرطان سینه جهاد دانشگاهی صورت گرفته است.
وی افزود: بر این اساس تلاش شده است در زمینه شناسایی عوامل بروز این بیماری، راه های پیشگیری، تشخیص، درمان و ارایه مراقبت های لازم به بیماران مجموعه منسجمی طراحی و در مراکز درمانی به بیماران ارایه شود.
علمی(5)1834**1440



20/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن