محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830543014
- چرا جریان مالی قاچاق مواد مخدر قطع نمی شود؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چرا جریان مالی قاچاق مواد مخدر قطع نمی شود؟ تهران - ایرنا - به نوشته سایت خبری فرارو ،قرار گرفتن ایران در مسیر ترانزیت مواد مخدر و سود هنگفت ناشی از سوداگری این مواد، علاوه بر مطرح کردن ایران به عنوان یکی از کشورهای اصلی «ترانزیت»، سوداگران از بازار مصرف ایران نیز چشم پوشی نکرده و همزمان ایران را به کشوری «مصرف کننده» نیز تبدیل کرده است.
در نگاه اقتصادی به تجارت مواد مخدر، کشورهای مختلف طبقه بندی خاص خود را دارند. کشورهای «تولید کننده»، کشورهای «ترانزیت کننده»، کشورهای «مصرف کننده» و کشورهای «سرمایه گذار» از جمله مهم ترین نقش هایی است که کشور ها خواسته یا ناخواسته در این جریان کثیف برعهده می گیرند.
طبقه بندی مذکور بر این اساس انجام می گیرد که منابع اقتصادی، بازار مصرف، سیستم مالی و زیرساخت های کشور ها برای انجام فعالیت های مرتبط با مواد مخدر، چگونه مورد سوء استفاده قرار می گیرد.
مصرف 42 درصد تریاک جهان!
گزارشی که دفتر آسیب های اجتماعی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیرامون وضعیت مصرف و آثار اجتماعی مواد مخدر تهیه و بخشی از آن در مصاحبه مدیرکل این دفتر با خبرگزاری مهر عمومی شده است، نشان می دهد که ایران بیش از اینکه به عنوان کشور ترانزیت مطرح باشد، کشوری مصرف کننده (حداقل در مصرف تریاک) بوده است.
طبق آماری که مدیرکل دفتر آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارائه نموده است، در سال 92 بیش از 450 تن تریاک در ایران مصرف شده است. این رقم بیش از 42 درصد کل مصرف تریاک جهان بوده و ایران را به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده این ماده مخدر در جهان مطرح نموده است.
چشم اسفندیار: جریان مالی قاچاق مواد مخدر!
نگاهی کلی بر جریان مالی تجارت مواد مخدر نشان می دهد که یکی از بهترین راهکار ها برای مقابله با این تجارت خانمان سوز، شناسایی جریان های مالی و قطع به هم پیوستگی این جریان می باشد.
چرا جریان مالی قاچاق مواد مخدر قطع نمی شود؟
مواد مخدر از کشورهای تولید کننده به کشورهای تراتزیت کننده منتقل شده و سپس در کشورهای مصرف کننده، استعمال می شود. تجارت مواد مخدر در افغانستان به عنوان مهم ترین تولید کننده مواد مخدر در منطقه، در اختیار کارتل های بین المللی بوده و گروه های کوچک نیز سهم قابل توجهی از انتقال مواد به بازارهای مصرف را برعهده دارند.
برخلاف جریان فیزیکی کوتاه و مختصر مواد مخدر، گستردگی جریان مالی تجارت این مواد نشان می دهد زیرساخت ها و نهاد های مالی و غیرمالی نظام مندی در پس پرده قرار دارند. همانگونه که مشخص است، بخش مهمی از فرایند مالی قاچاق مواد مخدر در کشور مصرف کننده جریان دارد.
در این کشور ها، مواد مخدر و منابع مالی مرتبط با آن، عمدتاً در کنار هم متمرکز خواهد شد؛ موضوعی که در کشورهای تولید کننده و ترانزیت کننده چندان صادق نیست.
بنابراین می توان اطمینان داشت که در ایران به عنوان مهم ترین مصرف کننده تریاک در جهان، می توان با ردیابی جریان های مالی مشکوک، به باند های اصلی این جریان کثیف دست یافت.
قاچاقچیان مواد مخدر، هزینه های هنگفتی را در کشورهای تولید کننده برای افزایش میزان کشت و تولید آن متحمل می شوند؛ اما تحقیقات نشان می دهد که منابع مالی به صورت مستقیم از کشورهای مصرف کننده به افغانستان منتقل نمی شود. بلکه کشورهایی در این میان به عنوان واسطه و «دروازه های مالی» ایفای نقش کرده و منابع مالی را به افغانستان منتقل و یا از آن خارج می نمایند.
جریان منابع مالی از کشورهای مصرف کننده به دروازه های مالی، بسته به توانایی قاچاقچیان متفاوت بوده و شامل استفاده از سیستم بانکی، خدمات انتقال ارز توسط صرافی ها، کالاهای ارزشمند مانند طلا و انتقال پول نقد می باشد. هر کدام از این جریان ها نیز با توجه به قابل نظارت بودن سیستم بانکی و کمرگی، قابل رهگیری و پیگرد می باشد.
در کنار جریان مالی، یک جریان سومی نیز از کشورهای صادرکننده مواد مخدر به کشورهای تولید و ترانزیت مواد انجام می گیرد. این جریان شامل کمک های تکنولوژیک و لجستیک است که تولید و انتقال مواد را تسهیل می نماید .
پولشویی سلاحی غیرموثر در ایران!
ردگیری و اشراف بر جریان مالی مواد مخدر و فعالیت های غیرقانونی شاید به سادگی ممکن نباشد. چرا که قاچاقچیان مواد مخدر نیز با توجه به منابع مالی فراوان، توان پنهان کردن جریان مالی و تطمیع سیستم قانونی برای انجام فعالیت های غیرقانونی را داشته باشند. اما این دسته از فعالیت های زیرزمینی نیز فرایند مشابهی را برای پولشویی مورد استفاده قرار می دهد که مقابله با آن را تسهیل می نماید.
هر سه مرحله پول شویی (داخل کردن منابع مالی به سیستم مالی، لایه گذاری و ادغام پول های کثیف و پاک) در کشورهای مصرف کننده مواد مخدر رخ می دهد. بخش مهمی از فرایند مواد مخدر که در کشور مصرف کننده ایجاد می شود، به مراکز مالی انتقال یافته و منابع مالی میان حساب شرکت ها، نهاد های مالی، شهروندان و واسطه های مالی ترکیب و مجدداً به گردش در می آید.
در مرحله دوم از فرایند پولشویی، منابع حاصل از فرایند قاچاق مواد که با منابع مالی پاک ادغام شده، به سمت سرمایه گذاری و خرید زمین و املاک، اوراق بهادار و سهام شرکت های مختلف حرکت کرده و ردگیری آن را ناممکن می سازد. پول ها ناپاک مجدداً پس از تطهیر، از طریق صرافی ها و انتقال پول نقد به سمت کشورهای تولید کننده هدایت می شود.
این جریان در کشورهای توسعه یافته، بسیار راحت تر است؛ چراکه با توجه به مقبولیت پول ملی این دسته از کشور ها، نیازی به تبدیل ارز وجود نخواهد بود. اما این موضوع برای کشورهایی چون ایران با مشکل مواجه بوده و قاچاقچیان مجبور به تهیه ارز خواهند بود.
نیم میلیارد دلار مصرف تریاک!
با توجه به گستردگی مرز های جغرافیایی ایران با افغانستان به عنوان بزرگ ترین تولید کننده تریاک در جهان، امکان رهگیری و کنترل جریان فیزیکی این تجارت نامبارک بسیار دشوار است. اما همانگونه که مشاهده شد، در کنار هر جریان واقعی از کالا و خدمات، جریان پولی مربوط به آن نیز برقرار است. در ازای ورود محموله های فیزیکی مواد مخدر به بازار مصرف، به همان ارزش نیز جریان پولی از آن بازار خارج خواهد شد.
حساب سرانگشتی جریان مالی مصرف تریاک در ایران نشان می دهد که با احتساب 1000 دلار برای هر کیلوگرم تریاک در ایران، جریان خروجی پولی از ایران بابت مصرف قطعی داخلی تریاک بیش از 450 میلیون دلار بوده است! به این رقم باید هزینه های مربوط به حق حمل و نقل و ترانزیت را نیز افزود. مطمئناً تولید و صادرکنندگان مواد مخدر برای سهولت در پولشویی، دریافتی های خود را به صورت ارزهای معتبر بین المللی تقاضا می کنند.
به عبارت دیگر قاچاقچیان اصلی مواد مخدر در کشورهایی نظیر ایران، ناچار به تبدیل منابع مالی به ارزهای معتبر بین المللی هستند. در این بزنگاه است دولت و منابع اطلاعاتی و قضایی می توانند با رصد اطلاعات خرید و فروش ارز و جریان آن در بازار ایران، به شناسایی عوامل کلیدی این تجارت سیاه مبادرت نمایند. با توجه به حجم بالای ارز مورد نیاز سوداگران، شناسایی آن بسیار سهل بوده و تنها نیازمند نیت صادقانه و جدیت آمرانه است.
آنچه گذشت نشان می دهد که کلید حل مشکل قاچاق مواد مخدر نه در مرز های شرقی، بلکه در نظارت شفاف بر عملکرد بانک ها، موسسات مالی و صرافی های داخل کشور است. تامین منابع ارزی مربوط به خرید مواد مخدر بدون شک از بازار ارز رسمی و غیررسمی کشور انجام می گیرد.
به علاوه تردیدی نیست که پولشویی منابع حاصل از این تجارت مسموم نیز در نظام مالی قانونی کشور انجام گرفته و درآمد های حاصل از فروش مواد مخدر در داخل پس از درهم آمیخته شدن با پول های پاک، مجدداً به ارز تبدیل شده و این جریان سودآور ادامه می یابد.
با توجه به تصویب قوانین مبارزه با پولشویی در مجلس و دیجیتال شده بسیاری از مبادلات مالی در کشور، شناسایی این جریان ناپاک تنها نیازمند نظارت دقیق تر بر خریداران (احتمالاً) مشکوک ارز و مبادلات ارزی میان صرافی های داخلی و صرافی های کشورهایی که دروازه مالی برای افغانستان به شمار می روند خواهد بود.
به علاوه حساسیت و نظارت هدفمند بر فعالیت موسسات مالی ریز و درشت در ایران بدون شک راهگشا خواهد بود. اینجاست که یک علامت سوال بزرگ پیش می آید که چرا علیرغم این امکان، ایران همچنان بدون رقیب در صدر مصرف کنندگان تریاک جهان قرار دارد.
منبع/ فرارو
اول **
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]
صفحات پیشنهادی
2 فوتبالیست لالیگا قاچاقچی مواد مخدر بودند!
2 فوتبالیست لالیگا قاچاقچی مواد مخدر بودند خسوس امیلیو دیزومیر و پدراک استانکوویچ 2 بازیکن حرفهای شاغل در لالیگا هستند که به قاچاق مواد مخدر اعتراف کردند به گزارش خبرنگار ورزشی باشگاه خبرنگاران به نقل از یاهو اسپرت دادگاه ملی اسپانیا 2 بازیکن حرفهای در فوتبال لالیگاانهدام دو باند قاچاق مواد مخدر در سیستانوبلوچستان
چهارشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۲۸ فرمانده انتظامی سیستانوبلوچستان از کشف یک تن و 575 کیلو مواد مخدر در دو عملیات پلیسی با قاچاقچیان مسلح طی 48 ساعت گذشته خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا منطقه سیستانوبلوچستان سردار حسین رحیمی افزود در پی کسب خبری مبنی بر اینکه- انهدام دو باند قاچاق مواد مخدر و کشف بیش از 5/1 تن تریاک
انهدام دو باند قاچاق مواد مخدر و کشف بیش از 5 1 تن تریاک تهران-ایرنا-فرمانده انتظامی استان سیستان و بلوچستان از کشف یک تن و 575 کیلو مواد مخدر در دو عملیات پلیسی با قاچاقچیان مسلح طی 48 ساعت گذشته خبرداد به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از پایگاه خبری پلیس سردار حسین رحیمی گفت باارائه پیشنهاد "معیشت جایگزین" در افغانستان برای مبارزه با قاچاق موادمخدر
پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۱ دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت افراطیگری تروریسم و قاچاق انسان از موضوعات مهمی است که با توجه به حمایت کشورهای اروپایی و غربی از فرقههای افراطی و گروههای تروریستی نیازمند یک همکاری مشترک و منطقهای است به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسنا عبدضرورت قاطعيت دستگاه قضايي در برخورد با جرائم خشن مثل قاچاقچيان مواد مخدر و مفسدان اقتصادي
۲۸ بهمن ۱۳۹۳ ۱۹ ۳۵ب ظ رئيس دستگاه قضا ضرورت قاطعيت دستگاه قضايي در برخورد با جرائم خشن مثل قاچاقچيان مواد مخدر و مفسدان اقتصادي رئيس قوه قضايي بر ضرورت قاطعيت دستگاه قضايي در برخورد با جرائم خشن مثل قاجاقچيان مواد مخدر و مفسدان اقتصادي تاکيدکرد و گفت ايجاد امنيت روحي و رواني۷۳ باند قاچاق مواد مخدر در سیستان و بلوچستان منهدم شد
۷۳ باند قاچاق مواد مخدر در سیستان و بلوچستان منهدم شد شناسهٔ خبر 2496163 یکشنبه ۲۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۴ استانها > سیستان و بلوچستان زاهدان-سخنگوی شورای تامین سیستان و بلوچستان گفت ۷۳ باند قاچاق مواد مخدر امسال در ۳۷۴ عملیات و ۱۳۱ درگیری مسلحانه در استان منهدم شد به گزارش خبرنگافشای ورود پول قاچاق موادمخدر به چرخه انتخابات!
افشای ورود پول قاچاق موادمخدر به چرخه انتخابات وزیر کشور با اشاره به ورود بخشی از پولهای کثیف ناشی از قاچاق مواد مخدر به سیاست افزود ورود این پولها در چرخه انتخاباتی متاسفانه باعث ایجاد شکاف اعمال نظر و اعمال قدرت توسط برخی افراد شده است تا جایی که اگر دقت لازم را نداشته بگردشمالی ترانزیت موادمخدر دوسوم بودجه کشور |اخبار ایران و جهان
گردشمالی ترانزیت موادمخدر دوسوم بودجه کشور وزیر کشور با بیان اینکه بزرگترین دغدغه مردم طبق نظرسنجی اعتیاد و مواد مخدر است گفت ۴۰ تا ۴۵ درصد زندانیان ما مرتبط با مواد مخدر هستند کد خبر ۴۷۷۱۱۸ تاریخ انتشار ۰۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۹ - 21 February 2015 وزیر کشور با بیان اینکه بزتلاش ها براي عدم تيرباران قاچاقچيان مواد مخدر
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ ۱۲ ۱۲ب ظ تلاش ها براي عدم تيرباران قاچاقچيان مواد مخدر انتقال دو استراليايي در انتظار اعدام در اندونزي به يک جزيره براي اعدام در پي ملاقات با خانواده هايشان به تأخير افتاده است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج مسأله اعدام اين دو قاچاقچي مواد مخدر به خبر اولانسداد ۱۲۰ حساب بانکی مرتبط با قاچاقچیان مواد مخدر
دادستان کل کشور در جمع خبرنگاران انسداد ۱۲۰ حساب بانکی مرتبط با قاچاقچیان مواد مخدر شناسهٔ خبر 2502064 شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳ ۳۷ جامعه > انتظامی و حوادث دادستان کل کشور ایجاد اردوگاه های بازپروری در کشور را از جمله اقدامات مهم ستاد مبارزه با مواد مخدر برشمرد و گفت در یکی ازمحکومیت ۲ فوتبالیست به خاطر قاچاق مواد مخدر
محکومیت ۲ فوتبالیست به خاطر قاچاق مواد مخدرحکم زندان دو بازیکن حرفهای شاغل در لیگ فوتبال اسپانیا به علت دست داشتن در قاچاق مواد مخدر تایید شد دادگاه عالی اسپانیا حکم محکومیت و حبس 9 ساله خسوس امیلیو دیزومیر و پدراگ استانکوویچ را تایید کرد دیزومیر که به تکسوتکسی معروف است ووزیر کشور: بخشی از پول قاچاق مواد مخدر در حوزه سیاست و انتخابات خرج میشود
وزیر کشور بخشی از پول قاچاق مواد مخدر در حوزه سیاست و انتخابات خرج میشود نابرابریها شکافها تبعیضها اعمالنظرها و اعمال قدرتها بخشی از لطمات این پولهای کثیف وارد شده است و شاید حتی در بحثهای انتخاباتی و تصمیمسازیها نیز وارد شوند روز نو نابرابریها شکافها تبعاموال قاچاقچیان مواد مخدر مصادره شود |اخبار ایران و جهان
اموال قاچاقچیان مواد مخدر مصادره شود فرمانده مرزبانی استان کردستان با اشاره به راهکارهای پیشگیری از قاچاق مواد مخدر گفت اموال قاچاقچیان مواد مخدر مصادره شود کد خبر ۴۷۵۹۹۴ تاریخ انتشار ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۲ - 16 February 2015 فرمانده مرزبانی استان کردستان با اشاره به راهگردش مالی موادمخدر در کشور چقدر است؟
گردش مالی موادمخدر در کشور چقدر است وزیر کشور گفت گردش مالی مصرف مواد مخدر و ترانزیت آن به ۲۰ هزار میلیارد تومان می رسد که برابر دو سوم بودجه عمرانی کشور است به گزارش فرهنگ نیوز رحمانی فضلی در همایش سراسری رؤسای پلیس مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه مبارزه با مواد مخدرقاچاقچی حرفه ای مواد مخدر بازداشت شد
قاچاقچی حرفه ای مواد مخدر بازداشت شد رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بزرگ از دستگیری یک قاچاقچی حرفه ای مواد مخدر و همدستش در اسلامشهر خبر داد و گفت در بازرسی از خودرو و مخفیگاه این متهم بیش از 200 کیلوگرم مواد مخدر کشف شد خبرگزاری مهر رئیس پلیس مبارزه با مواد مخدر تهران بافشای ورود پول قاچاق موادمخدر به چرخه انتخابات
افشای ورود پول قاچاق موادمخدر به چرخه انتخابات وزیر کشور با اشاره به ورود بخشی از پولهای کثیف ناشی از قاچاق مواد مخدر به سیاست افزود ورود این پولها در چرخه انتخاباتی متاسفانه باعث ایجاد شکاف اعمال نظر و اعمال قدرت توسط برخی افراد شده است تا جایی که اگر دقت لازم را نداشته باتوقيف يک تن مواد مخدر در درگيري مسلحانه با قاچاقچيان مرزي
۲۵ بهمن ۱۳۹۳ ۱۱ ۲۴ق ظ توقيف يک تن مواد مخدر در درگيري مسلحانه با قاچاقچيان مرزي فرمانده مرزباني سيستان و بلوچستان از هلاکت يک نفر و دستگيري شش نفر قاچاقچي و كشف قريب به يک تن مواد مخدر در دو عمليات مختلف در مرزهاي شمالي استان خبر داد به گزارش خبرگزاري موج سرتيپ دوم پاسدار رها-
گوناگون
پربازدیدترینها