واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برخورداری از نقشه اکولوژی لازمه توسعه استان ها است رشت - ایرنا - رییس انجمن ارزیابی محیط زیست کشور و عضو کمیته ملی انسان و کره مسکون یونسکو گفت : کشور برای رسیدن به توسعه پایدار ، نیازمند داشتن نقشه اکولوژی برای استان هاست .
دکتر مجید مخدوم روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت : وقتی استان ها به توسعه پایدار می رسند که بتوانند نقشه اکولوژی داشته باشند و محورهای نیروی انسانی ماهر و غیرماهر و منابع مالی این طرح هامشخص شود.
وی اظهارداشت : برای داشتن نقشه های اکولوژی ابتدا باید 37 نقشه دیگر نظیر نقشه اقلیم شناسی ، سنگ شناسی ، خاک شناسی ، نقشه رستنی ها و نقشه پستی و بلندی ها ، نقشه جانوران و از همه مهمتر نقشه آب ها تهیه شود.
این استاد محیط زیست ایران یادآورشد : از تلفیق این نقشه ها ارزیابی ها کامل شده و با مشخص شدن نوع طرح ، مکان و اندازه آن ها کشور به سوی توسعه پایدار گام برخواهند داشت.
وی گفت : هم اکنون فقط دو استان قزوین و گلستان در کشور نقشه اکولوژی دارند و بقیه استان ها فاقد این نقشه هستند.
استاد دانشگاه تهران افزود : در گیلان نیز پس این ارزیابی ها فهرست مجاز توسعه از نظر محیط زیست فراهم شده تا هر توسعه ای که در این استان حساس انجام می شود محیط زیستی باشد.
وی یادآورشد : پس از ارزیابی زیست محیطی ، منابع انسانی و مالی ، ساختار زیربنایی ، نیاز فرهنگی و اقتصادی مردم مشخص خواهد شد.
وی اظهارداشت : در صورت داشتن نقشه اکولوژی مردم هر استانی مجاز خواهند بود که برنامه ها و طرح های مجاز را در 25سال آینده درمناطق تعریف شده اجرا کنند در آن صورت است که کشور به سوی توسعه پایدار حرکت خواهد کرد.
وی خواستار ارزیابی زیست محیطی طرح های اجرایی در کشور شد و گفت : در غیر این صورت گرفتاری هایی ایجاد می شود که هزینه های بیشتری برای رفع اشکالات طرح های اجرا شده خواهند داشت.
وی اجرای سد گتوند را مثال زد و افزود : مدت یک ماه است یک گروه استاد دانشگاه درحال ارایه راه حلی برای برطرف کردن شوری آب این سد هستند که پس از اجرا ایجاد شده است اما تاکنون نتوانستند که این گرفتاری را رفع نمایند.
وی خاطرنشان کرد : ساخت سدگتوند 900میلیارد تومان هزینه در برداشته است در حالی که یک هزار و 900 میلیارد تومان دیگر باید خرج شود تا مشکل ایجاد شده آن را حل کنند.
دکتر مجید مخدوم دارای کارشناسی ارشد مهندسی مرتع و جنگل از دانشگاه تهران ، کارشناسی ارشد آمایش سرزمین از دانشگاه ملی استرالیا ، دکترای ارزیابی اثرات محیط زیست و تعیین ظرفیت برد از دانشگاه ماکواری سیدنی است.
وی بنیانگذاری دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران ، گروه شیلات و محیط زیست و گروه برنامه ریزی محیط زیست دانشگاه تهران ، بنیانگذاری انجمن ارزیابی محیط زیست ایران و راه اندازی دوره های دکترای برنامه ریزی محیط زیست دانشگاه تهران را در سابقه کاری خود دارد.
دکتر مخدوم که زاده شهر رشت است ، پس از دریافت مدرک دکترای ارزیابی اثرات محیط زیست و تعیین ظرفیت برد از دانشگاه ماکواری سیدنی به ایران بازگشت و به عضویت هیات علمی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه تهران در آمد و سال های سال به پرورش اساتید در این زمینه فعالیت دارد.
همایش چشم انداز توسعه پایدار با هدف توانمند کردن نظام مدیریت شهری رشت با همکاری کمیسیون مالی یونسکو با حضور دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران ، خانم استر لاروش مدیر منطقه ای یونسکو و نماینده یونسکو در جمهوری اسلامی ایران و جمعی از معاونان استانداری گیلان و مدیران کل استان و شماری از اعضای شورای اسلامی کلانشهر رشت روز شنبه در استانداری گیلان برگزار شد . ک/3
6029/6070
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]